kradnę muzykę ale nie jestem złodziejem

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
zwolennikom liberalnego podejścia do tak zwanej własności intelektualnej prawdopodobnie przybył dosyć znany sojusznik

Tomasz Majewski: kradnę muzykę z internetu, ale nie jestem złodziejem

tomaszMajewski_zlotolondyn2012.jpg

"Złoty medalista olimpijski w pchnięciu kulą Tomasz Majewski przyznał, że kradnie sporo muzyki z internetu, a płyt kupuje tylko kilka rocznie. Wytwórnie płytowe są oburzone tą wypowiedzią, natomiast sportowiec twierdzi, że mimo wszystko nie jest złodziejem."
http://www.wirtualnemedia.pl/artyku...-muzyke-z-internetu-ale-nie-jestem-zlodziejem

edit
podobny wątek:https://libertarianizm.net/threads/piractwo.1016/

D

Deleted member 427

Guest
Zamiast powiedzieć, że kopiuje, to ten gada, że kradnie i potem masy sobie kodują w głowach "kradzież, kradzież, kradzież".

Majewski powinien poczytać blog Macieja Miąsika.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Też na to chciałem zwrócić uwagę. Do tego kupuje czasem płyty. Żeby go nie przycisnęli i nie wycisnęli z niego haseł o "potrzebie dotowania artystów". W końcu, jako reżimowy sportowiec, sam jest dotowany.

D

Deleted member 427

Guest
"kradnę, ale nie jestem złodziejem" to chyba jakieś soc-dwójmyślenie.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Kradnę, ale nie jestem złodziejem, bo już własność to kradzież. Ta intelektualna zresztą jak najbardziej. Pan Tomasz jest proudhonistą kulturowym.

OP
OP
Cyberius

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
gdyby Majewski powiedział na przykład: "kopiuje pliki a przez ich powielanie właściciel faktycznie nie traci"
to nie zwróciłby prawdopodobnie na siebie uwagi pomponików, pudelków, i innych mejnstrimowych mediów.
A więc wiadomo o co chodzi -o darmową reklamę

@Szynka. Podobnie z Che. Che jest "medialny" i przez to zauważalny, a zapytaj go jakie poglądy wyznawał Che i czy on je popiera

@Kawador -chciałem napisać do niego w sprawie "kradzieży" i powielania, ale na stronie nie znalazłem adresu e'poczty -jest adres tylko do menadżera.

Do góry Bottom