pikol
Od humanitarystów nie biorę.
- 1 004
- 1 635
To jeszcze dużo się musisz nauczyć [emoji6]Myślałem, że libertarianie są za państwem minimalnym, a nie za jego likwidacją.
To jeszcze dużo się musisz nauczyć [emoji6]Myślałem, że libertarianie są za państwem minimalnym, a nie za jego likwidacją.
Minarchiści są za państwem minimalnym. Ale też masz rację, polscy libertarianie z Partii Libertariańskiej są za państwem minimalnym. Ja też, nie da się obecnie nigdzie na świecie wprowadzić akapu.Myślałem, że libertarianie są za państwem minimalnym, a nie za jego likwidacją.
Na Antarktydzie.Minarchiści są za państwem minimalnym. Ale też masz rację, polscy libertarianie z Partii Libertariańskiej są za państwem minimalnym. Ja też, nie da się obecnie nigdzie na świecie wprowadzić akapu.
A gdzie da się wprowadzić państwo minimalne?Minarchiści są za państwem minimalnym. Ale też masz rację, polscy libertarianie z Partii Libertariańskiej są za państwem minimalnym. Ja też, nie da się obecnie nigdzie na świecie wprowadzić akapu.
No właśnie, ktoś musi rządzić. W akapie rządzi właściciel.Ktoś musi rządzić. Inaczej byłaby anarchia.
Problem z państwem minimalnym jest taki, że z czasem zawsze się rozrasta w państwo nieminimalne, nie wiem czy da się temu zaradzić. Może za pomocą konstytucji? Tak jak w konstytucji USA każdy Amerykanin ma zagwarantowane prawo do posiadania broni i działa to w różnych Stanach lepiej lub gorzej. Ankapu obecnie nie da się nigdzie wprowadzić głównie dlatego, że ludzie nie są na to gotowi, nie są świadomi i zorganizowani. Czy w Serbii gdzie struktury państwa są słabe ludzie są w stanie organizować się by walczyć z mafią? Myślę, żepóki co najbliżej tej "świadomości" są Amerykanie, bo i mają najwięcej wolnościowych doświadczeń.A gdzie da się wprowadzić państwo minimalne?
Ja miałem kiedyś szczwany plan by wypowiedzieć wojnę Somalii i się następnego dnia poddać.Ja ogólnie jestem za wprowadzeniem amerykańskiej konstytucji do Polski, lub przyłączeniem Polski do USA jako 51 stan.
Wyczuwam naukę wielebnego KorwinaJa ogólnie jestem za wprowadzeniem amerykańskiej konstytucji do Polski, lub przyłączeniem Polski do USA jako 51 stan.
są...Jakby tam jeszcze stali osadnicy byli.
Polska jako prowincja reptilian z oriona. Przebiłem?Polska jako prowincja marsjańska! Przebijcie to.