Kościół Katolicki kontroluje Polskę

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Minarchiści są za państwem minimalnym. Ale też masz rację, polscy libertarianie z Partii Libertariańskiej są za państwem minimalnym. Ja też, nie da się obecnie nigdzie na świecie wprowadzić akapu.
A gdzie da się wprowadzić państwo minimalne?

Ktoś musi rządzić. Inaczej byłaby anarchia.
No właśnie, ktoś musi rządzić. W akapie rządzi właściciel.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
A gdzie da się wprowadzić państwo minimalne?
Problem z państwem minimalnym jest taki, że z czasem zawsze się rozrasta w państwo nieminimalne, nie wiem czy da się temu zaradzić. Może za pomocą konstytucji? Tak jak w konstytucji USA każdy Amerykanin ma zagwarantowane prawo do posiadania broni i działa to w różnych Stanach lepiej lub gorzej. Ankapu obecnie nie da się nigdzie wprowadzić głównie dlatego, że ludzie nie są na to gotowi, nie są świadomi i zorganizowani. Czy w Serbii gdzie struktury państwa są słabe ludzie są w stanie organizować się by walczyć z mafią? Myślę, żepóki co najbliżej tej "świadomości" są Amerykanie, bo i mają najwięcej wolnościowych doświadczeń.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Przyłączenie do USA w chwili obecnej to jak postulowanie przyłączenia Polski do ZSRR jako jednej z republik.

Państwo minimum można utrzymać na dłużej jak:
- będzie monarchia wychowana w duchu wolnościowym z ograniczoną władzą
- będzie dyktator i wytworzy monarchię (prawie jak Korea Północna, ale zamiast socjalizmu to kapitalizm i z mniejszą rolą wojska)

Ale to i tak nie uchroni państwa minimum przed rozrostem, a tylko wydłuży jego działanie.
Będzie monarcha chcący poszerzyć swoją władzę i z państwa minimum nic nie będzie.

Absolut

New Member
27
4
Wszystko rozumiem, ale USA nie bez powodu mają siłę ok. 38 kolejnych armii świata. Dużo by się zmieniło, tylko obecny prezydent jest do dupy. Nie dlatego, że jest czarny, ale dlatego, że jest czerwony.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Jakby tam jeszcze stali osadnicy byli.
są...
ale nie w regionie do których nie rości se praw żadne państwo, w tym regionie istnieje ino ruska stacja która jest od lat opuszczona, choć nie spisana na straty...

a usa to zjebane państwo i nie chciałbym żyć w jednym ze stanów...

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Czerwony był już Reagan i jego poprzednicy.
I jak licytujemy na armię to moja propozycja - Polska jako prowincja chińska.

Do góry Bottom