KonteStacja - radio

Kacper Rupiński

Laureat Pokojowej Nagrody Nobla
100
34
A właśnie ostatnio zastanawiałem się co z Krawcem? Jego wejścia na antenę i podszywanie się pod staruszkę to była miazga. :D

Kontestacji słucham dość często, ale ostatnio Martin wypada nieco lewacko. IP to chujnia, a wcześniej wskazaliście, że każdy wspierający je "gwiazdor" sam wpada pod swoje argumenty o ich ochronie. No bo wskażcie mi człowieka, który by IP nie kradł.

Z przyjemnością natomiast słucham Kamila, Fridomii i czasem Fijora, bo można się naprawdę kilku ciekawych rzeczy o innych zakątkach świata dowiedzieć. Na plus też u mnie agentomasz.

PS. Zajebiście, że istnieje koszerne forum, gdzie słowo libertarianizm jeszcze coś znaczy. Bo gdy patrzę, że Lechowicz przedstawia się jako "libertarianin-minarchista" to mnie krew zalewa.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
totenkopfschmerzen napisał:
Michałkiewicz robi trzodę!

No to ja bym chciał, by cały internet tak wyglądał.

Zero, trackerów. Zero JavaScriptu z jakichś pojebanych api pisanych przez pokurwionych sadystów. Zero śledzenia. Zero wyskakujących okienek i pływających ramek. Tylko treść i ewentualnie trochę statycznej reklamy.

A nie jak teraz, że na dzień dobry jebs reklamą po ślepiach i jebs muzyczkę w uszy i 100 pływających ramek i kurwa jeszcze przeskok przez reklamę. A jak się popatrzy na treść, to okazuje się że nic tam nie ma. Dziś normalny człowiek bez instalowania jakichś proxy, AdBlokerów, Ghostery, NoScriptów, RIP-ów, usuwaczek przekierowań i innych wynalazków wkurwionych ludzi, nie jest w stanie surfować po necie.
Jeszcze kiedyś, dawno dawno temu, miałem siłę pisać własne style do odwiedzanej strony ale to za dużo roboty.

OP
OP
A

Antałek

Member
179
5
Chyba konkurencja dobrze wpływa na kondycję podmiotów? Jeśli KS się jebie to jest torcik dla innych. Ja i tak KSu słucham dla tych audycji okołobiznesowych zwłaszcza Kamila (bo to co robi, naprawdę zasługuje na mega uznanie), a nie jakichś sratów tatów Martina.
Z resztą Martin mówił że zawsze chce mieć konkurencję.

radionafali póki cą trąci teoriami spiskowymi, a tematyka ta nie jest moją ulubioną. Co prawda ciekawe były jego audycje z racji tego że tematy były dość luźne i często słuchałem Clouda, ale nie tego wymagam od mediów których brakuje w przestrzeni internetowej. Tutaj mówi się że nie ma czasu, ale napewno znalazłby się czas na koszerny cotygodniowy podcast libertariański, do tego ktoś doszedłby ze swoją audycją, później ktoś zainspirowany ze swoją etc.
Zalezy też jaki ma być profil radia. Typowo libertariański bez dostępu dla ideowych gojów czy przydziany w płaszczyk sweet-hipstersko-medialnej tuby w której przemycałoby się dla młodzieży koszer papkę. Chyba ten 1 raczej grubo niszowy. Ja niestety nie jestem libertarianinem. Brakuje mi też radia narodowego. Zawsze to jakaś polemika, a ograniczanie się do tekstu pisanego jest nudne.
A tak W OGÓLE, to mi brakuje radia które naprawdę stałoby się awangardą wobec mediów jakichkolwiek i przemycało profil koliberalny, chyba każdy byłby zadowolony? Internet chyba jest skazany na rozbicie medialne, nie ma szans pretendować do takiego czegoś jak chociażby superstacja. Trzeba grubej kasy.

A

Antoni Wiech

Guest
"Możesz a nawet powinieneś nas wspierać finansowo"

To a propos radia na fali i żądzy kasy Cokeman hehe

Oreł

Well-Known Member
574
465
Ja mam na Kontestację prosty sposób: słucham Fijora, Cebulskiego i Konserwy, natomiast nie słucham Martina. Wtedy wszystko jest w porządku :p

OP
OP
A

Antałek

Member
179
5
wklejam komunikat z KS odnosnie Claudea

Claude Monet się przenosi
wczoraj

Na sam początek przypomnę, że ja, odpowiadam za ostateczny kształt KonteStacji. Nie Martin, nie Kamil (słyszałem, że podobno potajemnie wykupił część radia), ale ja. Więc też stoję za kluczowymi decyzjami i pretensje można kierować do mnie.

Do rzeczy. Audycja Teoria Chaosu przenosi się na fale Radia na Fali. Ukazywała się też w KonteStacji, ale tutaj przestanie się ukazywać. Dlaczego?

Bo staramy się w KonteStacji dążyć do realizacji naszej misji. Każdy z prowadzących musi pod nią podpisać, ale nie musi mieć audycji, która ją bezpośrednio wdraża w życie. Może być po prostu fun.

Od prowadzących oczekujemy jednak dodatkowo dwóch rzeczy: 1. nie nudzenia i 2. zachowania wiarygodności. Bo każdy ma prawo się mylić, czasem zapędzić, ale generalnie to co mówi, musi obrazować rzeczywistość.

I stwierdziłem, że zestawianie na stronie obok audycji Janka Fijora, czy AgenTomasza z informacjami (traktowanymi na poważnie) o tajnych tunelach, którymi podróżują elity, jednocześnie knujące spisek pozbawiający ludzkość szybkiego przemieszczania się itp. z Teorii Chaosu, może przede wszystkim zagrozić wiarygodności tych pierwszych.

Stąd moja decyzja. Audycja nie znika z sieci, można jej wciąż słuchać. Claude'owi należy się zasłużony szacunek za niesamowity klimat jego audycji i niemałe audytorium, które zgromadził w tym czasie. Co dobrze wróży na przyszłość.

I chyba to wszystko, co w skróconej formie bloga, nie rozwlekając się, można powiedzieć zawierając sedno.

Marcin Hugo Kosiński

D

Deleted member 427

Guest
Czyli jak to się ma do wpisu Cokemana, że, cytuję:

"Kontesraka wlasnie wczoraj wyrzucila kolejnego nadajacego - Claude mOnet'a ktory robil audycje o teoriach spiskowych."

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
I stwierdziłem, że zestawianie na stronie obok audycji Janka Fijora, czy AgenTomasza z informacjami (traktowanymi na poważnie) o tajnych tunelach, którymi podróżują elity, jednocześnie knujące spisek pozbawiający ludzkość szybkiego przemieszczania się itp. z Teorii Chaosu, może przede wszystkim zagrozić wiarygodności tych pierwszych.

Jest w tym trochę słuszności.

Np. Martin ma cały podcast o niestworzonych rzeczach "Odwyk" w którym np. twierdzi, że koleś mający 500 lat zbudował wielką łódź i uratował wszystkie rodzaje zwierząt przed powodzią. I nie ma tego na Kontestacji.

Ja wolałbym, żeby audycja miała taką formułę, że debatuje sceptyk z kolesiem wierzącym w spiski a nie że fan spisków zaprasza różnych świrów. W późniejszych audycjach Claude próbował czasem być bardziej sceptyczny ale jemu to kiepsko wychodzi.

A

Antoni Wiech

Guest
aluzci20 napisał:
Np. Martin ma cały podcast o niestworzonych rzeczach "Odwyk" w którym np. twierdzi, że koleś mający 500 lat zbudował wielką łódź i uratował wszystkie rodzaje zwierząt przed powodzią. I nie ma tego na Kontestacji.

:D

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
Ale jak ktoś się zmoże i posłucha, to niech zda relację.
Słucham go regularnie (nie minusujcie :p). Ta konkretna audycja traktuje głównie o tym że jak ktoś jest anonimowy to jest zły, ma złe zamiary etc. Martin bardzo chciałby żeby każdy użytkownik internetu mógł być jednoznacznie zidentyfikowany. Nie podaje żadnych konkretów, wygląda na to że buduje podkład pod bardziej konretną propagandę (co zresztą jest trendem od jakiegoś czasu).

Konstruktor

New Member
11
0
W poniedziałek, 23 lipca o godzinie 19:00 kolejny odcinek audycji „Gość miesiąca”, w którym tym razem jako VIP wystąpi dr Jacek Kardaszewski, znany bloger i ostry w słowach przeciwnik libertarianizmu. Pytania dla gościa prosimy przysyłać E-mailem do niedzieli.

Szczególnie jednak przy okazji tego odcinka zachęcamy do dzwonienia na antenę oraz dyskutowania na czacie. Żywiołem dra Kardaszewskiego jest polemika, a w tej audycji jest to rola przypadająca słuchaczom. Skype (nazwa użytkownika: kontestacja.com) oraz telefon (222-195-321) będą do Waszej dyspozycji przez cały odcinek - sukcesem będzie, jeśli licznie z nich skorzystają zarówno zwolennicy, jak i przeciwnicy wolnego rynku, prezentując z wnikliwością i swadą dobre argumenty.

Ktoś sie zmierzy z nim?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Instalować skype'a na wirtualnej maszynie, tylko po to, żeby powiedzieć, że z wściekłym psem się nie dyskutuje?

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Myślę, że potoczy się to tak - gość będzie zalewał słuchaczy stekiem pierdół, które ktoś powoli będzie próbował odkręcać, ale polegnie po zalewem gówna.

Do góry Bottom