totenkopfschmerzen napisał:Michałkiewicz robi trzodę!
Claude Monet się przenosi
wczoraj
Na sam początek przypomnę, że ja, odpowiadam za ostateczny kształt KonteStacji. Nie Martin, nie Kamil (słyszałem, że podobno potajemnie wykupił część radia), ale ja. Więc też stoję za kluczowymi decyzjami i pretensje można kierować do mnie.
Do rzeczy. Audycja Teoria Chaosu przenosi się na fale Radia na Fali. Ukazywała się też w KonteStacji, ale tutaj przestanie się ukazywać. Dlaczego?
Bo staramy się w KonteStacji dążyć do realizacji naszej misji. Każdy z prowadzących musi pod nią podpisać, ale nie musi mieć audycji, która ją bezpośrednio wdraża w życie. Może być po prostu fun.
Od prowadzących oczekujemy jednak dodatkowo dwóch rzeczy: 1. nie nudzenia i 2. zachowania wiarygodności. Bo każdy ma prawo się mylić, czasem zapędzić, ale generalnie to co mówi, musi obrazować rzeczywistość.
I stwierdziłem, że zestawianie na stronie obok audycji Janka Fijora, czy AgenTomasza z informacjami (traktowanymi na poważnie) o tajnych tunelach, którymi podróżują elity, jednocześnie knujące spisek pozbawiający ludzkość szybkiego przemieszczania się itp. z Teorii Chaosu, może przede wszystkim zagrozić wiarygodności tych pierwszych.
Stąd moja decyzja. Audycja nie znika z sieci, można jej wciąż słuchać. Claude'owi należy się zasłużony szacunek za niesamowity klimat jego audycji i niemałe audytorium, które zgromadził w tym czasie. Co dobrze wróży na przyszłość.
I chyba to wszystko, co w skróconej formie bloga, nie rozwlekając się, można powiedzieć zawierając sedno.
Marcin Hugo Kosiński
I stwierdziłem, że zestawianie na stronie obok audycji Janka Fijora, czy AgenTomasza z informacjami (traktowanymi na poważnie) o tajnych tunelach, którymi podróżują elity, jednocześnie knujące spisek pozbawiający ludzkość szybkiego przemieszczania się itp. z Teorii Chaosu, może przede wszystkim zagrozić wiarygodności tych pierwszych.
aluzci20 napisał:Np. Martin ma cały podcast o niestworzonych rzeczach "Odwyk" w którym np. twierdzi, że koleś mający 500 lat zbudował wielką łódź i uratował wszystkie rodzaje zwierząt przed powodzią. I nie ma tego na Kontestacji.
Słucham go regularnie (nie minusujcie ). Ta konkretna audycja traktuje głównie o tym że jak ktoś jest anonimowy to jest zły, ma złe zamiary etc. Martin bardzo chciałby żeby każdy użytkownik internetu mógł być jednoznacznie zidentyfikowany. Nie podaje żadnych konkretów, wygląda na to że buduje podkład pod bardziej konretną propagandę (co zresztą jest trendem od jakiegoś czasu).Ale jak ktoś się zmoże i posłucha, to niech zda relację.
W poniedziałek, 23 lipca o godzinie 19:00 kolejny odcinek audycji „Gość miesiąca”, w którym tym razem jako VIP wystąpi dr Jacek Kardaszewski, znany bloger i ostry w słowach przeciwnik libertarianizmu. Pytania dla gościa prosimy przysyłać E-mailem do niedzieli.
Szczególnie jednak przy okazji tego odcinka zachęcamy do dzwonienia na antenę oraz dyskutowania na czacie. Żywiołem dra Kardaszewskiego jest polemika, a w tej audycji jest to rola przypadająca słuchaczom. Skype (nazwa użytkownika: kontestacja.com) oraz telefon (222-195-321) będą do Waszej dyspozycji przez cały odcinek - sukcesem będzie, jeśli licznie z nich skorzystają zarówno zwolennicy, jak i przeciwnicy wolnego rynku, prezentując z wnikliwością i swadą dobre argumenty.