D
Deleted member 427
Guest
A zatem skoro jest tak źle, to przy następnej okazji będę pił za cywilizację łacińską.
Hitch i Aluzci przecież to samo napisali.Dla tych, którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Wyobraźcie sobie dwa zbiory. Jeden to zbiór ludzi nastawionych antypaństwowo, a drugi to zawierający się w nim zbiór wolnościowców.
I to ma być wolnościowe? Co za różnica, czy w szkole jest 5 lekcji religii tygodniowo czy edukacji seksualnej. Obie opcje są jednakowo niewolnościowe.Wystąpienia w TV Terlikowskiego aby nie wprowadzać do szkół, wzorem Hiszpanii, treści jak to fajnie jak jeden pan ładuje drugiego w tyłek czy ogólnie nauka kościoła, że wpływ panśtwa wpływa na rozkład rodziny.
Prawda. Nie odnoszę się do tego zdania, ale jedno jest o wiele bardziej destruktywne na społeczeństo/gospodarke (lewactwo).I to ma być wolnościowe? Co za różnica, czy w szkole jest 5 lekcji religii tygodniowo czy edukacji seksualnej. Obie opcje są jednakowo niewolnościowe.
Jeżeli Hitch i Aluzci napisali to samo, to przeczytaj jeszcze raz to co napisali, a następnie to co ja napisałem o zbiorach (jak nie pomoże to rozrysuj sobie).Hitch i Aluzci przecież to samo napisali.
I to ma być wolnościowe? Co za różnica, czy w szkole jest 5 lekcji religii tygodniowo czy edukacji seksualnej. Obie opcje są jednakowo niewolnościowe.
KK robi z tego prawo człowieka, a nie żadne sumienieAkurat zakaz handlu w niedziele i święta to nie jest oficjalny postulat KK. Z czego wiem to KK każe odwoływać się do sumienia prywatnego przy zakupach w takie dni.
Kto niby? Tylko mi tu bez takich tekstów.Więc może nie krytykować tak KK, kto wie, może byś nie żył, bo ktoś by Cię abortował?
KK robi z tego prawo człowieka, a nie żadne sumienie
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4210145.html
Powstrzymywanie się od pracy w niedzielę i święta jest nie tylko nakazem religijnym, lecz także podstawowym prawem człowieka - uważa metropolita poznański abp Stanisław Gądecki.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...e___na_synodzie_zlamano_prawa_czlowieka_.html
Benedykt XVI zażartował podczas obiadu z biskupami z okazji zakończenia synodu w Watykanie, że w jego trakcie "złamano prawa człowieka" do odpoczynku. Wypowiedź papieża przytacza dziennik "L'Osservatore Romano".
- Wydaje mi się, że złamaliśmy prawo człowieka do nocnego wypoczynku, a także odpoczynku w niedzielę, a to są rzeczywiście prawa fundamentalne - powiedział Benedykt XVI
Ja żyję bo mnie rodzice chcieli, KK nie ma tu nic do tego.
Jakby mnie abortowali nie miałbym im za za złe, ich prawo.
Podejrzewam, że większość tego forum urodziła się w czasach kiedy aborcja była ogólnodostępna