Kardaszewski - lewicowiec alternatywny?

M

MichalD

Guest
Nie popiera pełnego wolnego rynku, ale popiera wolny dostęp do broni.

Popiera minimalny dochód gwarantowany, ale popiera też kasy samoobsługowe w marketach.

Chce narzucać płace minimalne i prawa socjalne, ale uważa że rynek najlepiej zajmie się większością dziedzin.

Nie wierzy w ludzi jak socjaliści, jest ateistą i mizantropem.

Znany nam dr. Jacek Kardaszewski prezentuje się w bezpośrednim kontakcie jako bardzo alternatywny rodzaj lewaka, być może lepszego niż obecne kryptokomuchy sejmowe?

http://www.kontestacja.com/?p=episode&e=1658

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Nie popiera pełnego wolnego rynku
A jaki?
popiera wolny dostęp do broni.
i odstrzeliwanie z niej korwinistów i libertarian?
Popiera minimalny dochód gwarantowany, ale popiera też kasy samoobsługowe w marketach.
Zwolnionym kasjerkom i kobietom, które mogłyby być zatrudnione na kasie, gdyby nie kasy samoobsługowe, też zapewni dochód minimalny?
Chce narzucać płace minimalne i prawa socjalne, ale uważa że rynek najlepiej zajmie się większością dziedzin.
Ale co dokładnie chciałby zmienić? Teraz są płace minimalne, prawa socjalne i komuchy twierdzą, że jest wolny rynek.
Nie wierzy w ludzi jak socjaliści, jest ateistą i mizantropem.
Socjaliści nie wierzą w ludzi.
Znany nam dr. Jacek Kardaszewski prezentuje się w bezpośrednim kontakcie jako bardzo alternatywny rodzaj lewaka, być może lepszego niż obecne kryptokomuchy sejmowe?
Rządzący i nierządzący lewacy muszą sprawiać wrażenie, że są wobec siebie alternatywami. Ale tu nikogo na to nie nabierzesz.

OP
OP
M

MichalD

Guest
Przesłuchaj audycji, potem wyciągnij sobie jakiś wniosek.

Zwolnionym kasjerkom i kobietom, które mogłyby być zatrudnione na kasie, gdyby nie kasy samoobsługowe, też zapewni dochód minimalny?

Popiera, tzn. nie chce ich zabraniać. To dobrze, bo "prawicowa" Solidarna Polska miała zadatki na ich zakazanie.

Czy ja jestem lewakiem? Tak , bo popieram Policję i komunikację miejską, niewątpliwie kwintesencja linii Marks-Engels-Lenin.

d1c8c63d7e6f9.png

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Lewicowiec postulujący brak ograniczeń w dostępie do broni to kuriozum. Powiedziałbym, cytując tow. A. Szechtera, że nie dość dokładnie czytał tow. Lenina, zwłaszcza w tej części, gdzie tow. Lenin odgraża się, że powywiesza burżujów na sznurach, które mu sami sprzedadzą :)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Popieram państwowe autobusy za 1000 zł rocznie jak ktoś nie jeździ, a 2000 jak ktoś jeździ, czebole i zakładam tematy o kardaszewskim, sugerując, że to jakaś lepsza alternatywa, więc wiem co to walka z socjalizmem, dziwko!

T

Tandor92

Guest
Każdy socjaldemokrata powie, że rynek jest złem koniecznym i całkowicie się go zniszczyć nie da. Czasami nawet powiedzą, że jest dobry, tylko należy go poprawić.

Dobra, już proponowałeś PO, teraz pora na Kardaszewskiego? Nie można znaleźć mniejszego zła, które rzeczywiście jest mniejsze?

Idź w cholerę z taki propozycjami.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
To typowy produkt PRL-owskiego "awansu społecznego". Sowieci wyciągając takie barachło z nor i zastępując nim inteligencję, niszczyli okupowane narody. Za PRL-owskiej komuny, ludzie nienawidzili tego zasranego barachła. To barachło stanowiło jedynie połowę rządzących czerwonych świń, drugą połową były żydokomunistyczne kurwy.

Cokeman

Active Member
768
120
Ja tylko nadmienie ze Kardaszewskiego poznalem osobiscie i spoko z niego gość dość poteznie zbudowany wiec niejednemu gimbokurwiniscie by wpierdolil. Podobnie jak ja wyrosl z korwinizmu i przeszedl na lewackosc bo zauwazyl ze kapitalizm leseferystyczny ogranicza jednostke w wielu apsektach. Podobnie jak ja bardzo ludzie ksiazke "Źródło" Ayn Rand i widzi w niej jawny antykapitalistyczny przekaz. Komuchowanie go nie kreci. Ja ze swoim Wiesławem to przy nim lewak do potegi. On woli instytucjonalistow, ekonomii uczyl sie od Galbraitha, samego Veblena tez lubi ale liberalne teorie takze zna bo byl kiedys korwinista.

Krzysio - piszesz ze on wyszedl z PRL. Mozliwe ze tak bo mlodzieniaszkiem nie jest ale wg mnie z PRL wychodzili glownie marksolodzy. On Marksem sie nie jara. Bardziej niezalezny myslowo gosc jak zreszta sami widzicie.

Hikikomori

少し変態
538
318
Lewicowiec postulujący brak ograniczeń w dostępie do broni to kuriozum. Powiedziałbym, cytując tow. A. Szechtera, że nie dość dokładnie czytał tow. Lenina, zwłaszcza w tej części, gdzie tow. Lenin odgraża się, że powywiesza burżujów na sznurach, które mu sami sprzedadzą :)

Niektórzy rewolucyjni komuniści popierają wolny dostęp do broni. Np. Hunter S. Thompson był członkiem NRA.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ja tylko nadmienie ze Kardaszewskiego poznalem osobiscie i spoko z niego gość dość poteznie zbudowany wiec niejednemu gimbokurwiniscie by wpierdolil.
Duży? Łatwiej trafić. A od wybuchu szybciej zjedzie.

Podobnie jak ja wyrosl z korwinizmu
Ty nigdy korwinistą nie byłeś, bo masz heglującą kapę w mózgu.
Więc jak mogłeś wyrosnąć z czegoś, czym nie byłeś?

i przeszedl na lewackosc bo zauwazyl ze kapitalizm leseferystyczny ogranicza jednostke w wielu apsektach.
Jak ktoś ma ograniczony umysł, to go wszelka wolność ogranicza.

On woli instytucjonalistow, ekonomii uczyl sie od Galbraitha,
A Galbraith to kto? Etatystyczna socjalistyczna pizda.

Krzysio - piszesz ze on wyszedl z PRL. Mozliwe ...
Kurwa!!!
Jak się komuś nie podobało za PRL-u hasło "precz z komuną", to jest moralnym gównem, komuszym zasrańcem i tyle.

Hikikomori

少し変態
538
318
Skarbnica wiedzy.

Fan Marska i Che Guevary, system wolnej przedsiębiorczości uważał za "największe zło w historii ludzkiego zdziczenia".
Nie wiem, czy komunista, ale na pewno mocno przechylony na lewo.

Dlatego zresztą właśnie gdzieś już pisałem, że zamiast zakładać partię, należy aktywizować się tematycznie. NRA zrzeszało ludzi ze całego spektrum politycznego - od komunistów, przez konserwatystów i niektórych liberałów, aż do, jestem w stanie się założyć, białych rasistów i suprematystów, za to jej cel i osiągnięcia z punktu widzenia idei wolnościowej, są bezdyskusyjnie dobre. Tak samo z niedawnymi protestami przeciwko ACTA.

D

Deleted member 427

Guest
father Tucker

Ruchy socjalistyczne początkowo chciały uzbroić lud - patrz program Związku Zagranicznego Socjalistów Polskich (zniesienie armii stałej i powszechne uzbrojenie ludu). Szybko się jednak pokapowali, że ich odjebka byłaby spektakularna, a zbieranie podatków utrudnione, dlatego stopniowo lewica odchodziła od tego pomysłu. Dzisiaj jest największym wrogiem broni palnej na świecie.

Hikikomori

少し変態
538
318
Wiem:cool: .

Co nie zmienia faktu, że na lewicy pozostały pojedyncze organizacje i osoby, które popierają dostęp do broni i nie odczuwam zdziwienia, kiedy natykam się na taki wyjątek.

D

Deleted member 427

Guest
pozostały pojedyncze organizacje i osoby,

Znasz jakąś współczesną lewicową organizację popierająca wolny dostęp do broni (albo co najmniej taki jak w New Hampshire)?

Hikikomori

少し変態
538
318
Z nazwy nie, natomiast czytałem o jakiejś w komentarzach pod artykułem na Searchlighcie. Lewaczki były strasznie obsrane, bo wyciekły jakieś fotki członków EDL, pozujących ze strzelbami i któryś tam wypominał krótkowzroczność jakiejś grupie rewolucyjnych socjalistów, która chciała wywołać rewolucję rozpowszechniając broń wśród ludu. Nie wgłębiałem się w temat, ale sam fakt utkwił mi w pamięci. Nie wiem natomiast, czy te organizacje traktują dostęp do broni jako jedną z wolności obywatelskich, czy jako doraźny środek do zdobycia władzy.

Do góry Bottom