Kara na pirata

Hodyn

Member
60
0
I potem film na policje i odbiora prawa rodzicielskie i juz nie bedzie ja tatus karal pasem, ale beda ja wspolkoledzy z domu dziecka karac i gwalcic.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
I takim ludziom pozwala się stanowić kretyńskie prawa czy sądzić za nie innych, dobrze, że takie filmiki wypływają, pokazują wszystkim jakimi są pojebami.

M

Matrix

Guest
Dziewczynka nie chce iśc spać, na drugi raz pójdzie i będzie spokój, sędzia będzie miał czas dla siebie. Ileż to można mówić. w końcu karmi i odziewa.

Kacper Rupiński

Laureat Pokojowej Nagrody Nobla
100
34
Nie wiem co ten film miał znaczyć, ale większego zjeba nie widziałem. Państwowy sędzia? Bo sprawia mu to wyraźnie radość. :p

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
W sumie nic wielkiego. Miliardy rodziców na całym świecie piorą swe pociechy. Sprawa powinna "zostać w rodzinie". Rodzice którzy sami "hodują" swe własne geny, wiedzą najlepiej jak to robić. Bo agresja jest dobra i niezbędna do przetrwania gatunku, ale musi być pod kontrolą. Jeśli zakażemy prania dzieci to wyeliminujemy agresję i Homo Sapiens zostanie sprowadzony do roli biernych owiec, rządzonych przez "starszych", jak w noweli "Hymn" Ayn Rand. Zresztą Eurozjeby zakazując bicia dzieci właśnie do tego dążą. Wrogiem tych co zakazują bicia pociech jest cały gatunek ludzki.
Niestety :( niektórzy (a pokazałem kilku znajomym, a oni swym kobietom) widząc ten film dostali kurwicy. Tyle że ci którzy na widok tego filmu dostają kurwicy mają inne geny i nie zdają sobie sprawy, że są też inni dla których inne metody wychowawcze są bardziej odpowiednie.

Ale z drugiej strony, taki koleś w żadnym wypadku nie powinien być sędzią. Sadystyczne przebłyski w mowie i oczach, samonakręcanie i emotywne podejście. Ktoś kto zbyt emotywnie podchodzi do wyroku wydanego przez samego siebie nie powinien być sędzią. Ten purytański przygłup w każdej chwili może srogo skazać niewinnego a winny dalej będzie grasował.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Sprawa powinna "zostać w rodzinie". Rodzice którzy sami "hodują" swe własne geny, wiedzą najlepiej jak to robić.

No i tatulek ma efekt "hodowli" - niegłupia dziewczyna z porażeniem mózgowym nagrała jak się nad nią znęca, a po 7 latach, już jako dojrzała kobieta, opublikowała film - zapewne w celu pokrzyżowania mu planów o reelekcję. Zemsta najlepiej smakuje na zimno :)

2004: Aransas County Court-At-Law Judge William Adams took a belt to his own teenage daughter as punishment for using the internet to acquire music and games that were unavailable for legal purchase at the time. She has had ataxic cerebral palsy from birth that led her to a passion for technology, which was strictly forbidden by her father’s backwards views. The judge’s wife was emotionally abused herself and was severely manipulated into assisting the beating and should not be blamed for any content in this video. The judge’s wife has since left the marriage due to the abuse, which continues to this day, and has sincerely apologized and repented for her part and for allowing such a thing, long before this video was even revealed to exist. Judge William Adams is not fit to be anywhere near the law system if he can’t even exercise fit judgement as a parent himself. Do not allow this man to ever be re-elected again. His “judgement” is a giant farce. Signed, Hillary Adams, his daughter.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
E to teraz przeczytałem o co chodzi. Czyli dziewczyna zachowała się honorowo. Odcięła się od swych starych i udupiła starego. Szacun dla dziewczyny.

Kimono

Active Member
163
30
To broń obusieczna. Ci, którzy się od takiej przeszłości odetną, w późniejszym życiu będą psychicznie silniejsi, a szanownym rodzicielom pewnego dnia po prostu nie będzie komu prochów ze spalarni odebrać. A jeśli się nie odetną, to należy przyjąć, że na takie życie sobie zasłużyli. Czy coś więc w tym złego? A no nic, dla mnie neutralne zjawisko. Dziwię się tylko, że szesnastoletnia dziewczyna, z porażeniem ruchowym czy bez, kogokolwiek zwracającego się do niej w ten sposób w ogóle raczy odpowiadzią.

Właśnie ton tych ludzi uwydatniany co chwila wskazuje na ciężkie zakompleksienie i taki materiał jest już moim zdaniem nie do urobienia. Południowy akcent też mnie jakoś nie zdziwił. Jedyny problem ino polega na tym, że gdzieniegdzie kultura, a wszędzie indziej sztuczny popyt na swych wiernych pachołków kreowany przez reżim pozwala niektóre cechy katalizować. Nie rzecz w agresji, a wyłącznie w poziomie umysłowym tych ludzi. Permanentny ostracyzm (dyskryminacja!) powinien być naturalną odpowiedzią - w dzisiejszym systemie, nie bez powodu zapewne, pozbawiany niestety swojej mocy sprawczej. W Polsce (i pewnie w większości jurysdykcji Zdziczałej Północy) gdy sąsiad, którego nie lubię, przychodzi do mojego sklepu, de jure nie mogę mu nawet odmówić obsługi.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
kr2y510 napisał:
Niestety :( niektórzy (a pokazałem kilku znajomym, a oni swym kobietom) widząc ten film dostali kurwicy. Tyle że ci którzy na widok tego filmu dostają kurwicy mają inne geny i nie zdają sobie sprawy, że są też inni dla których inne metody wychowawcze są bardziej odpowiednie.

Ja, jako pokurwienieć i zjeb, także się podkurwiłem. Bo to żadne wychowawcze metody, tylko pojeb znęca się nad dziewczyną. Powinien dostać wpierdol od kogoś większego i nie byłaby to żadna inicjacja przemocy, przynajmniej dla każdego normalnego libertarianina.

Czym innym jest klaps, a czym innym jest regularny niepotrzebny wpierdol w imię "podporządkowania" się jego władzy. I nie trzeba normalnej reakcji na coś takiego (czyli wkurwieniu się i chęci zajebania gościowi) od razu przeciwstawiać interwencji państwa. To jest fałszywa alternatywa. Ta dziewczyna nie jest jego własnością.

A

Anonymous

Guest
tosiabunio napisał:
kr2y510 napisał:

Ja, jako pokurwienieć i zjeb, także się podkurwiłem. Bo to żadne wychowawcze metody, tylko pojeb znęca się nad dziewczyną. Powinien dostać wpierdol od kogoś większego i nie byłaby to żadna inicjacja przemocy, przynajmniej dla każdego normalnego libertarianina.

Czym innym jest klaps, a czym innym jest regularny niepotrzebny wpierdol w imię "podporządkowania" się jego władzy. I nie trzeba normalnej reakcji na coś takiego (czyli wkurwieniu się i chęci zajebania gościowi) od razu przeciwstawiać interwencji państwa. To jest fałszywa alternatywa. Ta dziewczyna nie jest jego własnością.

Każdy normalny libertarianin sprzeciwia się ingerencji w rodzinę i własność prywatną, czyli jeżeli ktoś zaingeruje w "obronie" dziewczyny to może zostać za to poćwiartowany. Ja nie byłem bity poza klapsami, czy parę razy dostałem pasem za bicie się z siostrą. Znajomi dostawali tęgie lanie za różne przewinienia, albo pasem na gołą dupę, lub kablem od żelazka przez plecy.

Dziewczyna stanowi jego własność i należy zabić każdego, kto czynnie się temu sprzeciwi.

Rodzina jest najbardziej antysystemową instytucją społeczną, bo z definicji na swoich się nie donosi.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
tosiabunio napisał:
Ja, jako pokurwienieć i zjeb, także się podkurwiłem. Bo to żadne wychowawcze metody, tylko pojeb znęca się nad dziewczyną.

Wiesz co. Wpierw należy obejrzeć na spokojnie bez emocji całość. Bo wiele rzeczy może być udawanych i naprawdę wyglądać inaczej. A chodzi o to, by detale nie umknęły.

tosiabunio napisał:
Czym innym jest klaps, a czym innym jest regularny niepotrzebny wpierdol w imię "podporządkowania" się jego władzy.

Tu co do diagnozy sytuacji zgoda. Ja napisałem wcześniej, że facet jest lekkim sadystą i się samo-nakręcał. Dlatego jestem za instytucją terytorialnego azylu.
Ale należy pamiętać jakie są niektóre dzieci. Często rodzice przestają panować nad sobą i przekraczają normy, ale mają dalekosiężny cel, jakim jest przeżycie ich potomstwa (przetrwanie genów) w realnym świecie. Więc bez znajomości szerszego kontekstu należy zachować dystans w ocenie sytuacji.

Kimono

Active Member
163
30
I rzecz o jeszcze jednym wolnościowym rozwiązaniu:
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mwmulBFHrwk[/video]

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Sadysta nie sadysta, dla mnie ważne jest to jakimi fanatycznymi pojebami są wyznawcy religii "praw autorskich" (koleś jako sędzia jest takim wyznawcą).

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
aluzci20 podał już szczegóły sprawy, koleś prawdopodobnie był sadystą. Ale gdyby to video wypłynęło bez dodatkowych informacji, to na mnie raczej nie zrobiłoby wrażenia. U mnie w domu do takich sytuacji doszło może 2-3 razy, tyle że bez użycia pasa. Ale ani wtedy, ani teraz nie przyszłoby mi do głowy nazywać ojca sadystą.
Po prostu kiedy siedzisz wyluzowany przy kompie, puszczasz sobie filmik z youtuba, na którym koleś bije córkę, to naturalnie, że się w tobie coś gotuje. Ale tam po drugiej stronie wygląda to zupełnie inaczej.
Zresztą na przestrzeni ostatnich 100 lat, metody wychowania znacznie się zmieniły. Moja babcia opowiadała mi, że ojciec prał ją pasem niesamowicie, ale jakoś nie było w tym nic złego. Wtedy było to normą i nie było z tym problemu. Inna sprawa, jeżeli rodzice robią to nagminnie i znęcają się bez większego powodu, wtedy ktoś powinien takiemu rodzicowi obić ryja i tyle.

A

Anonymous

Guest
Szynka napisał:
Zresztą na przestrzeni ostatnich 100 lat, metody wychowania znacznie się zmieniły.

Na przestrzeni ostatnich 100 lat zmieniło się podejście do własności, pieniędzy, honoru i wolności. Czas to odwrócić.

ZNam osoby co dostawały "za żywota", tan na wszelki wypadek ;). Raz w tygodniu.

Kimono

Active Member
163
30
Szanowna Szynko! Rzecz nie w złości, ani nawet sadyźmie, a poziomie umysłowym tych ludzi, który urzeczywistnia się w taki sposób. I wnoszę, że urzeczywistnia się też na codzień - w inny. Sam, wydaje mi się, jestem dość porywczy, ale słysznąc tamte „she won't!”, „she's DISOBEDIENT!” nie przyjmuję do wiadomości innego wniosku, niż że nasi filmowi bohaterowie warci są mniej niż miejsce w przestrzeni, które zajmują.

Ludzi, którzy mają skłonności do tego by innym narzucać wolę, powinno się wywozić gdzieś w jedno miejsce i zorganizować tam obóz reedukacji, i na takim obozie wprowadzić następnie harmonogram, wg którego każdego dnia inny pacjent byłby komendantem. I niech sobie kompleksy leczą we własnym gronie, miast marnować innym czas - bo przecież prędzej czy później z normalnym, myślącym o agresji jedynie w kategorii samoobrony, człowiekiem ktoś taki musi wejść w konflikt.
The judge’s wife was emotionally abused herself and was severely manipulated into assisting the beating and should not be blamed for any content in this video. The judge’s wife has since left the marriage due to the abuse, (...)
A tu już dzisiejsza epidemia tzw. „relatywizacji winy”, kolejne signum temporis, ale też temat na trochę inną dyskusję. Zachęcam zderzyć sobie ten fragment z tym, co można o zachowaniu tej pani powiedzieć na podstawie filmu.

D

Deleted member 427

Guest
Szynka napisał:
wtedy ktoś powinien takiemu rodzicowi obić ryja i tyle.

I myślisz, że to coś da? Koleś, który katuje np. kobietę, nie przestanie jej katować tylko dlatego, że ty spuścisz mu wpierdol - zabije ją. Dlatego albo utylizujesz takiego delikwenta na miejscu, a potem wychowujesz, opiekujesz się i utrzymujesz jego rodzinę, albo nie ingerujesz wcale. Innymi słowy, albo grasz zbawiciela z całym dobrodziejstwem inwentarza, albo przestań udawać, że cię to cokolwiek obchodzi.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Sranie w banie. To taka recepta, jak propozycja, że albo powiesisz gościa na jelitach jego potomstwa (w tym wypadku córki,), albo nie ingerujesz wcale. Nie wiesz, czy ją zabije. Nie jesteś jasnowidzem z Minority Report i nie zajmujesz się likwidacją zbrodni zanim będzie miała miejsce. To jest argument w stylu "ja znam prawdziwą naturę ludzką i ma być tak, jak ja mówię".

Do góry Bottom