rawpra
Well-Known Member
- 2 741
- 5 410
no dzisiaj role się odwróciły i to kobiety zwracają uwagę na wygląd a nie tak jak kiedyś- na możliwości zapewnienia dóbr przez potencjalnego partnera, a to przez rozdawnictwo. ponadto teraz topowi samce biorą wszystkie samice a nie tak jak przed rewolucją seksualną ze dla każdego coś się znajdzie. do tego dokłada się "tinder" gdzie jak się orientuje pokazują Ci zdjęcie i swapujesz na prawo albo na lewo nie przeczytawszy niczego o wartościach, zainteresowaniach i marzeniach osobyMiałem na myśli, że nie uniemożliwia to znalezienia samicy. Są inne, być może nawet istotniejsze cechy przesądzające o byciu atrakcyjnym we współczesnym świecie - pieniądze, pozycja, sława, albo coś bardziej banalnego - zwykła dobra gadka, dowcipność itp., więc bycie brzydkim nie determinuje jeszcze jak się życie potoczy. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że w rzeczywistości mało kto jest rzeczywiście brzydki, zwłaszcza gdy jest jeszcze młody. Olbrzymia większość ludzi jest przeciętna (co za zdziwienie) i zazwyczaj wystarczy delikwenta umyć, ostrzyc i jakoś ubrać by się niczym nie różnił od reszty. Dlatego to incelstwo (jestem brzydki) mi się kojarzy z innymi zaburzeniami w stylu anoreksji (jestem gruby). Poza tym liczba kobiet i mężczyzn jest w miarę taka sama, więc jeśli ktoś faktycznie jest nieatrakcyjną spierdoliną, to wystarczy zmniejszyć oczekiwania i sobie może znaleźć swój żeński odpowiednik, w końcu jednak dominują zachowania monogamiczne i mówi się, że każdy potwór znajdzie swój otwór.
Reasumując, problem z incelami jest już w samej nazwie. Involuntary nie do końca moim zdaniem się tutaj nadaje, bo to jest kwestia głównie psychiczna, a te są w mniejszym lub większym stopniu zależne od nas. Ktoś chce zaruchać, ale mówi sobie, że jest brzydki więc nic z tego i nic z tym nie robi - nie dba o siebie, nie wychodzi, nie zainstaluje nawet tego Tindera nieszczęsnego ... Vocel to lepsza nazwa. Ot, kolejna roszczeniowa i leniwa grupa społeczna.
https://medium.com/@worstonlinedate...ably-better-off-not-wasting-your-2ddf370a6e9a
piszesz jak piszesz bo jesteś ze starszego pokolenia
ponadto nie chodzi tylko o wygląd ale o wspólne wartości (pasowanie do siebie), prawak raczej znajdzie sobie dziewczyny z którą się dogada, szczególnie jak nie jest religijny
widziałem filmik dokumentalny o incelu i on był dość atrakcyjny