Hymn Euro 2012 - komentarze, opinie, impresje

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
chyba imo najlepsza przeróbka jak dotychczas:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NkEXjBnKNgA[/video]

crack

Active Member
784
110
Piosenka: słowa i wykonanie to żal, piejące stare baby.
Z innych propozycji słyszałem tylko Liber z tym góralem i choćby to byłoby lepsze o wiele.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
W tym "hymnie" mogliby nawet zmiksować pierdzenie z bekaniem, wisi mi to. Zależy mi natomiast na tym, żeby Niemcy, Anglicy, Hiszpanie, Holendrzy i cała reszta spoko drużyn mogła w spokoju rozgrywać fascynujące mecze, ja miał je gdzie za darmo obejrzeć i żeby browar nie podrożał na czas Euro :)

A

Anonymous

Guest
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e0fNKUXIL6k[/video]

WAKA WAKA EURO SRAKA!!!

M

Matrix

Guest
Kiedyś śmiałam się z wiejskich imion, Józek i takie tam... Potem poznałam wspaniałego mężczyznę o tym imieniu i to imię wydało mi się piękne. Tak tez może być z tą piosenką...Jak będą ładnie grać.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Matrix napisał:
Kiedyś śmiałam się z wiejskich imion, Józek i takie tam.

To nie ich wina Chłopi musieli swoim dzieciom na chrzcie nadawać imona świętych :) lub choćby z Biblii - tak było przynajmniej po soborze trydenckim. Jedynie szlachta i mieszczanie mogli nadawać dzieciom nasze pogańskie imiona typu Gniewomir, Mściwój, Zbigniew, Świętosław.
Swoją drogą fakt że te "wiejskie" imiona typu Józek, Jan, Maryśka -a faktycznie żydowskie- są nam obce, jakieś takie nie nasze i może dlatego trochę śmieszą.

Nene

Koteu
1 094
1 690
Moim zdaniem o wiele wiele lepsze Józek niż Olivier, Dżesika (tak pisane) czy Dżordż... nadawane przez niespełnione życiowo blachary swoim dzieciom.

Cyberius

1 441
36
przyznam że nie spotkałem rozczarowanych. Najwięcej nienawidzących swojego imienia i mających przez to pretensje do rodziców znam Patryków i Patrycji. No i jeszcze trochę Sandr i Vaness usiłujących udowodnić że są zwyczajnymi, normalnymi, inteligentnymi ludźmi -co jest jednak czasami trudne. Prawie nikt im nie wierzy ;)

A

Anonymous

Guest
Cyberius napisał:
Matrix napisał:
Kiedyś śmiałam się z wiejskich imion, Józek i takie tam.

To nie ich wina Chłopi musieli swoim dzieciom na chrzcie nadawać imona świętych :) lub choćby z Biblii - tak było przynajmniej po soborze trydenckim. Jedynie szlachta i mieszczanie mogli nadawać dzieciom nasze pogańskie imiona typu Gniewomir, Mściwój, Zbigniew, Świętosław.
Swoją drogą fakt że te "wiejskie" imiona typu Józek, Jan, Maryśka -a faktycznie żydowskie- są nam obce, jakieś takie nie nasze i może dlatego trochę śmieszą.

Słowiańskie imiona też są śmieszne. Dałbyś na imię córce Pężyrka?

Najgorzej dać na imię dziecku to Denis, będą go przezywać w szkole Penis :p.

Cyberius

1 441
36
Premislaus napisał:
Słowiańskie imiona też są śmieszne. Dałbyś na imię córce Pężyrka?
za cholere nie. :):):)
Swoją drogą nie grozi mi to. Wole żeby według polskiego obyczaju -tak samo jak po matkach w lini żeńskiej, czyli "księżyca i kądzieli" jak się to mówiło, dziewczynki dziedziczyły własność, narodowość i religię- także żeby matka nadawała imiona dziewczynkom.

Cyberius

1 441
36
Nene napisał:
Gdyby mi moja matka dała imię byłabym Pamelą....

Pewno lubiła Jima Morrisona?

No, tego kolesia od Drzwi ;)

200px-James_Douglas_Morrison.jpg

Gdyby mi moja matka dała imię

tak jeszcze o nadawaniu imion córkom przez facetów. Spotkałem przynajmniej kilku gości którzy nadali swoim córkom imiona swoich kochanek albo byłych dziewczyn. Kończyło to się zazwyczaj rozwodem :)

Do góry Bottom