[humor] Różne ROTFLE ...

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
12079689_1521323784845323_8823848298731732178_n.jpg

tolep

five miles out
8 579
15 476
Zemścił się na mieszkańcach luksusowej rezydencji. Nie chcieli jego restauracji, więc dostali TO
WB 2015-10-06

"Wkrutce otwarcie" - głosi napis na różowej okleinie. To Rezydencja Foksal, jeden z droższych adresów w Warszawie. Otwarcia jednak nie będzie - "lumpex" to zemsta restauratora, któremu wspólnota mieszkaniowa zablokowała otwarcie lokalu gastronomicznego.

• Lokal Rezydencji Foksal Marcin Masłyk / Gazeta.pl
  • Lokal w Rezydencji Foksal Marcin Masłyk / Gazeta.pl

"Ekskluzywna lokalizacja, ponadczasowy styl, najwyższa jakość - trudno o lepsze miejsce na luksusowy butik, elegancką galerię czy salon spa niż Rezydencja Foksal. Renoma budynku oraz jego położenie tuż przy Trakcie Królewskim dobitnie podkreślają klasę najemców" - czytamy na stronie inwestycji.
Mieszkańcy musieli być bardzo zdziwieni, gdy w nocy z piątku na sobotę w witrynie jednego z lokali zamontowana została różowa okleina z napisami: "lumpex", "dezynsekcja ubrań i kocy", "usuwanie robaków z ubrań" czy "perfumy na litry"

"Do dyspozycji mieszkańców oddane zostało centrum spa, specjalna piwnica do przechowywania wina. Lokatorzy mogą korzysta...

Posted by WarsawSun.pl on 3 października 2015
Historię lokalu opisał jeden z użytkowników Wykopu. Z jego relacji wynika, że miał tam być lokal gastronomiczny. Po wielu miesiącach negocjacji wspólnota mieszkaniowa ostatecznie nie zgodziła się na gastronomię, która - ich zdaniem - obniżyłaby prestiż osiedla.

Według użytkownika, który opisał całą historię, lokal stoi pusty, a akcja miała być zemstą na wspólnocie. "Zabrakło hasła, które przykułoby uwagę lokatorów, np. +dla mieszkańców budynku w czwartki rabat 10%!+, +Ile bym dał, żeby zobaczyć miny tych Nowobogackich+ - czytamy w komentarzach.

Informację o zemście restauratora anonimowo potwierdziła w rozmowie z nami osoba z obsługi budynku. Udało nam się skontaktować także z administratorem Rezydencji. Ten jednak nie chciał się wypowiadać bez konsultacji z zarządem wspólnoty mieszkaniowej. Oczekujemy na stanowisko wspólnoty.

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
http://namzalezy.pl/uchodzcy-nie-chca-sprzatac-mieszkan-socjalnych-to-zajecie-dla-kobiet/

W sierpniu tego roku grupa uchodźców otrzymała mieszkania socjalne w belgijskim Herk-de-Stad. Pracownicy socjalni zauważyli stale pogarszające się warunki higieniczne. Okazuje się, że imigranci nie zamierzają zajmować się mieszkaniami i odmawiają sprzątania. Tłumaczą, że według ich kultury jest to zajęcie dla kobiet.

Belgijski serwis nieuwsblad.be opublikował dwie fotografie przedstawiające aktualne warunki higieniczne w mieszkaniach azylantów.

D

Deleted member 427

Guest
MartinX

Sprawdziłem, czy Szczuka naprawdę to powiedziała i jak się okazuje, powiedziała trochę coś innego:

"Na tle tego jak to wygląda dzisiaj w Europie, na tle tego jak te sceny które oglądamy w telewizji się przedstawiają, my jeszcze na razie żadnych problemów nie mamy i jeżeli one się pojawią jako jakieś takie problemy, że zacznie się dziać to czego my się boimy bo nagle nie wiem, okaże się, że to wszystko są terroryści, może wtedy się martwmy"

Koło 60 minuty:
http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Debata-z-udzialem-kandydatow-na-poslow-z-Krakowa/29476#odcinki

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Ale jedynym sposobem aby się okazało jest to aby czyjaś głowa poleciała albo coś wypierdoliło w powietrze - przecież po lewych papierach nie poznają czy to terrorysta przyszły.

wychodzi na to samo praktycznie.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Enkawudzista: Czukcza gdzie ukryłeś złoto?
Tłumacz: Gdzie schowałeś złoto, Czukcza?
Czukcza: Nie mam żadnego złota.
Tłumacz: Żadnego złota nie mam.
Enkawudzista: Wiemy dobrze, że masz ukryte złoto.
Tłumacz: Dobrze wiemy, że schowałeś złoto.
Czukcza: Nie mam złota, już mówiłem.
Tłumacz: Mówiłem, że nie mam złota.
Enkawudzista: Jak nie powiesz w ciągu trzech minut gdzie ukryłeś złoto, to ci strzelę w łeb.
Tłumacz: Masz trzy minuty na przyznanie się gdzie ukryłeś złoto. Jak się nie przyznasz to ci strzelę w głowę.
Czukcza: No dobra, dobra. Zakopałem złoto przed wejściem do jurty.
Tłumacz: A strzelaj ty sowiecka swołoczy! Nic wam nie powiem!!

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Enkawudzista: Czukcza gdzie ukryłeś złoto?
Tłumacz: Gdzie schowałeś złoto, Czukcza?
Czukcza: Nie mam żadnego złota.
Tłumacz: Żadnego złota nie mam.
Enkawudzista: Wiemy dobrze, że masz ukryte złoto.
Tłumacz: Dobrze wiemy, że schowałeś złoto.
Czukcza: Nie mam złota, już mówiłem.
Tłumacz: Mówiłem, że nie mam złota.
Enkawudzista: Jak nie powiesz w ciągu trzech minut gdzie ukryłeś złoto, to ci strzelę w łeb.
Tłumacz: Masz trzy minuty na przyznanie się gdzie ukryłeś złoto. Jak się nie przyznasz to ci strzelę w głowę.
Czukcza: No dobra, dobra. Zakopałem złoto przed wejściem do jurty.
Tłumacz: A strzelaj ty sowiecka swołoczy! Nic wam nie powiem!!
W myśl obiegowej mądrości tłumaczenia mogą być, albo wierne, albo piękne. Tymczasem nie wymieniono tych korzystnych dla tłumacza.

Do góry Bottom