Grzechotnik
Well-Known Member
- 988
- 2 224
Sygnały pseudo-erotyczne wykonywane przez tego osobnika, z jego aparycją bardzo brzydkiej kobiety, są po prostu niesmaczne.Ale dlaczego zażenowaniem? Jesteś konserwą?
Jakże niskie pobudki, kierują Twoim marnym życiemDla mnie niesmaczny jest ryj tego komucha powyżej co wstawiłeś. Ale to nie znaczy że jestem tym zażenowany. Ja nawet w małym stopniu propsuję rafalale bo wywołuje ból dupy w kato-konserwowym światku.
-Nie wie Pan, że groźba jest silniejsza niż jej wykonanie?źródło: http://www.kkszuraniakrosno.pl/marian-lorenc/422-grozba-silniejsza-niz-jej-wykonanie
Dr Siegbert Tarrasch znany autor licznych powiedzonek w szachach sformułował jedno z najbardziej znanych „ Groźba jest silniejsza, niż jej wykonanie” ( niektóre źródła podają jako autora S. Tartakowera). [...] Twórca „Mojego Systemu”, Aron Nimzowitsch, należał do graczy szczególnie wrażliwszych na groźbę nie tylko na szachownicy. Zwłaszcza hałas lub palenie przy grze wyprowadzało go z równowagi. Podczas turnieju w Nowym Jorku w r. 1922 partner jego mistrz jugosłowiański prof. dr Vidmar wyjął w pewnym momencie papierośnicę i w głębokiej zadumie sięgnął po ogromne cygaro. Przypomniał sobie jednak, że Nimzowitscha dym razi, wobec czego odłożył go na bok. Nimzowitsch przez pewien czas wiercił się i z niepokojem patrzył na fabrykę dymu – wreszcie nie wytrzymał i poszedł do kierownika Turnieju. – Czegóż Pan do licha chce, przecież Pan Vidmar nie pali! – Ale może zapalić! – odpowiedział Nimzowitsch. – Nie wie Pan, że groźba jest silniejsza niż jej wykonanie?
Dziś leciała "Naga Broń 2 1/2" i przypomniało mi się jakie te głupkowate komedie były zajebiste.
(od 1:26 nie polecam zaobrączkowanym ;p)
Szkoda, że Nielsena na tym świecie już nie ma.