- Staff
- #1
- 2 946
- 957
Wklejamy sprawdzone przepisy
Ryba po pakistańsku (w hinduskiej kanajpie "Ryba Amritsar") , przepis zmieniony ( brak rodzynek w ryżu, natki pietruszki, mniej curry i imbiru)
filet z mintaja lub inna ryba - 500 gramów
imbir w proszku - max 2 łyżki
ryż - 150 gramów (fajnie jak nie jest to taki zwykły biały)
cukier - 3 łyżki
cebula - 1 sztuka
sok z połowki cytryny
jogurt naturalny - 0.5 litra
curry w proszku - max 2 łyżki
Ryba po pakistańsku - sposób przygotowania:
Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.
Następnie dodaj imbir, cukier, sok cytrynowy, curry i jako ostatni - jogurt. Zmieszaj wszystko dobrze i włóż filety.
Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje. Wychodzi zajebiście a proste jak sex
Ryba po pakistańsku (w hinduskiej kanajpie "Ryba Amritsar") , przepis zmieniony ( brak rodzynek w ryżu, natki pietruszki, mniej curry i imbiru)
filet z mintaja lub inna ryba - 500 gramów
imbir w proszku - max 2 łyżki
ryż - 150 gramów (fajnie jak nie jest to taki zwykły biały)
cukier - 3 łyżki
cebula - 1 sztuka
sok z połowki cytryny
jogurt naturalny - 0.5 litra
curry w proszku - max 2 łyżki
Ryba po pakistańsku - sposób przygotowania:
Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.
Następnie dodaj imbir, cukier, sok cytrynowy, curry i jako ostatni - jogurt. Zmieszaj wszystko dobrze i włóż filety.
Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje. Wychodzi zajebiście a proste jak sex