F
fmichniewicz
Guest
Co o nim sądzicie? Geolibertarianie uważają podobnie jak anarchoindywidualiści, że ziemia nie może być prywatną własnością.
Rothbard w "manifeście" pięknie zaorał tą koncepcję. Nie chce mi się cytować i wyjaśniać, odsyłam do lektury.
Jak nie ma własności, to nie ma wolności.Co o nim sądzicie? Geolibertarianie uważają podobnie jak anarchoindywidualiści, że ziemia nie może być prywatną własnością.
Co o nim sądzicie? Geolibertarianie uważają podobnie jak anarchoindywidualiści, że ziemia nie może być prywatną własnością.
Teraz to przeczytałem. K**wa jakiś kolejny bełkot komuszych neo-laborystów. Komusze, kolektywne ścierwa przebierają się we wszystko co się da. Nawet są libertarianami. I hujki myślą, że ktoś "dobrowolnie" im zapłaci jakieś LVT.
I hujki myślą, że ktoś "dobrowolnie" im zapłaci jakieś LVT.
Jak ktoś ma grunt z dziada pradziada, to dlaczego ma dobrowolnie płacić? Każda opłata będzie dla niego przymusem.Co masz na myśli pisząc o tej dobrowolności? (chwilowo nie pytam - kogo)
Co jest złego w spekulacji?Do tej pory opłaci się być obszarnikiem, można nic nie robić i być bogatym, czerpiąc zyski od ludzi, którzy działają dzięki tej ziemi. Przykładem mogą być Gąsiennice czy jak tam się nazywali spekulujący swoją ziemią na Gubałówce,
A może ci co zarobili na Bitcionach, czy na złocie też mają płacić LVT?a wartość ziemi przecież zależy w tym momencie od ludzi,którzy stworzyli infrastrukturę dla turystów. Owszem jak chcą być właścicielami niech płacą LVT , jako podatek od tych dobroci.
Oj głupiaś Ty głupiutka! Gdyby głupota umiała latać, odleciałabyś w niebiosa jak balon meteorologiczny.Owszem jak chcą być właścicielami niech płacą LVT , jako podatek od tych dobroci.