gdzie kupić złoto/srebro

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
przez napisał:
GAZDA napisał:
wytłumacz w jaki sposób to złoto u mnie traci wartość????????
To się nazywa "break of custody chain" i powoduje "discount". Po prostu musisz jeszcze raz udowodnić, że to co masz w ręku nie tylko się świeci ale jeszcze jest złotem odpowiedzniej próby.

Sorry GAZDA, ale Ty ze swoim anty-intelektualizmem daleko nie zajedziesz.

pierdolisz waść...
jakoś za każdym razem złoto które miałem w chałpie sprzedałem bez utraty wartości...

przez

New Member
67
1
GAZDA napisał:
jakoś za każdym razem złoto które miałem w chałpie sprzedałem bez utraty wartości...
Jestem przekonany, ze piszesz prawde.

Jestem tez przekonany, ze nie rozumiesz roznicy pomiedzy zwrotami "sold at loss" i "sold at discount".

Sa tacy, ktorzy rozumieja ta roznice, i wiedza kiedy warto zwracac na nia uwage.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
miało być wytłumaczenie dlaczego moje złoto traci wartość, ja tego nie zauważyłem wszelkie metale jakie miałem sprzedałem z zyskiem, a ty zamiast cegoś wytłumaczyć, rzucasz ino ponownie nauczonymi słówkami, w tym wypadku zwrotami...
jedyne co mnie w wypadku handlu złotem/srebrem interesuje jest cena, próbe kupuje zawsze 999. kupuje monety bulionowe i sztabki, na nich wybita jest próba do tego producent wystawia certyfikat, nic nie musze udowadniać,
sprzedaje drożej mam w kieszeni pieniążki, a ty ino znasz wiele różnych słówek i nic poza tym...

przez

New Member
67
1
GAZDA napisał:
rzucasz ino ponownie nauczonymi słówkami, w tym wypadku zwrotami...
Masz rację, przepraszam.

Kupujesz i sprzedajesz złoto próby 999. To, że próba jest 999 opierasz na wierze w certyfikat. To samo robią ci, którzy kupują od Ciebie.

Rynek złota, gdzie tranzakcje opierają sie na zaufaniu w certyfikaty jest łatwo zdezorganizować przez zalanie go podrobionymi certyfikatami i bulionem złotym gorszej próby. Ponadto np. certyfikaty dobre w Europie nie będą honorowane w Indiach i odwrotnie. Tego rodzaju problemy powstają zawsze gdy certyfikat jest fizycznie dołączony do kruszcu.

Międzynarodowy hurtowy rynek złota opiera się na innej zasadzie. Złoto nigdy nie trafia do rąk właściciela, który zamierza je sprzedać. Do własnych rąk odbierają złoto tylko Ci, którzy zamierzają je przerobić na inne wyroby. Wszyscy inni deponują swoje złoto w jednej z licencjonowanych hurtowni złota. Wszystkie licencjonowane hurtownie złota przestrzegają wspólnego regulaminu przechowywania zarówno złota jak i papierów na jego pochodzenie. Hurtownie te rozłożone są po całym świecie i nie ma jednej siły, która by równocześnie mogła zagrozić wszystkim hurtowniom. Każda tranzakcja złotem pomiedzy hurtowniami ma przynajmniej dwie kopie papierów w conajmniej dwu różnych miejscach na Ziemii.

To się po angielsku nazywa "custody chain", czyli "łańcuch dozorców".

Jak ktoś chce wykonać anonimową tranzakcję złotem to musi przerwać ten łańcuch (ang. "break the custody chain"). Żeby takie złoto potem ponownie sprzedać to trzeba je od nowa poddać rafinacji czyli przetopić. Przetopienie nie jest darmowe, jego koszt odlicza się od ceny zakupu. To jest ten "discount".

Tak działa znakomita większość rynku złota. Większość w sensie ciężaru złota, nie w sensie liczby pojedynczych tranzakcji. Koszt ponownej rafinacji jest na tyle duży, że na "zerwanie łańcucha dozorców" decydują się praktycznie tylko Ci, którzy złoto potrzebują przerobić albo drobni ciułacze, którzy nie są w stanie nikomu uwierzyć lub których nie stać na opłacenie dozorców. Wszyscy inni zostali wygryzieni z interesu handlowania złotem w czasach, kiedy jego cena spada.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
ci którzy handlują tonami trzymają to w specjalnych magazynach, dlatego że sami nie mają miejsca lub nie chcą sie zajmować pilnowaniem tego, tyle...
jaką gwarancje daje ci bank, dostajesz taki sam certyfikat który można podrobić...
a banknotom i monetom nie pochądzącym bezpośrednio z banku centralnego też nie ufasz? niezly paranoik z ciebie

A

Anonymous

Guest
http://zlоtо.bulliоnvault.рl/
Złoto przechowywane jest w jednym z trzech skarbców w Zurichu, Londynie lub Nowym Yorku. Sam wybierasz skarbiec w którym chcesz trzymać swoje złoto.
Handlujesz złotem lub srebrem online.
Gratis dostajesz na starcie 1gr złota i to jest najmniejsza wartość jaką handlujesz, więc nie musisz mieć ton złota żeby je w skarbcu trzymać :)
Serwis dostępny w kilku językach w tym w j. polskim. Pomoc w języku polskim.
Aktualne ceny. Dodatkowo wymieniam walutę na walutomat.pl, bo jest tanie niż w banku, a do zakupu złota będziesz potrzebować euro, dolara lub funta.

Przyjemnego inwestowania :)

A

Anonymous

Guest
RE: Firma ZlotoHurtPol sprzedaje sztabki zlota po najnizszych cenach serio Polecam

Witam wszystkich internautow,jesli chcecie tani i dobry sposob kupic zloto lokacyjne zajzyjcie na strone internetowa http://zlotohurtpol.home.pl/kreator ,w dziale fotografie u gory na pasku zadan,jest przedstawiona ich oferta wysylka ze szwecji,kupilem 2 sztabki zlota po 250g,zaplacilem tylko 55000zl,wplacilem zaliczke w kwocie 9000zl choc na poczatku bylem nie pewny,ale po 4 dniach od wyslania pieniedzy na konto do domu zapukal kurier oczywiscie dostalem numer sledzenia przesylki ale wiecie mogl wyslac ziemniaki ale jednak nie,mialem mozliwosc obejzania sztabek przy odbiorze,sztabki byly zapakowane w groba folie bombelkowa,a towar idelanie zgadzal sie z opisem,jesli chcecie dobrze ulokowac pieniedze,napiszcie na ten e-mail ZłotoHurtPol@inmail.pl i zapytajcie o ich oferte lub na strone interneowa podana wyzej,prawdziwe zloto o probie 999,9 za male pieniedze,ja kupilem i jestem zadowolony.Pozdrawiam firme ZlotoHurtPol

-------------

Uwaga na tego typka !! to jego firemka a uprawia nagonkę na chama !!

http://zlotohurtpol.flog.рl/

T.H.

A

Anonymous

Guest
Natomiast według mnie najlepszą formą inwestowania z złoto i srebro jest angielska firma Bullionvault. Firma ta dostała nagrodzona przez królową Elżbietę w 2009 roku jako najlepsza innowacja.

Kupuj złoto - szybko, bezpiecznie i po niskich cenach w Bullionvault.pl

Zasady kupowanie są jasno sformułowane. Proszę przeczytać sobie zakładkę POMOC. Uważam, że koszty związane z kupowaniem złota w tym przypadku są znacznie ograniczone, a przede wszystkim ta forma inwestycji w złoto pozwala
praktycznie pozbyć się kruszcu w 5 sekund. Chcąc sprzedać później monety i sztabki nie jest to już takie proste. Długo zastanawiałem się jak ulokować pieniądze w złocie a ta firma mnie przekonała w 1000 %.
Poza tym wielokrotnie jak tylko miałem pytanie rozmawiałem za pośrednictwem czatu z polskim pracownikiem tej firmy. Na 10 punktów daje 11. Ci bardziej obeznani w temacie giełdy mogą tu bez problemów handlować złotem na bieżąco. Koszty związane z obsługa maleją wraz ze wzrostem ilości zakupionego złota. Jeśli policzy sie koszty zakupu sztabki w jednej z naszych firm (cena niekiedy znacznie odbiega od faktycznego kursu złota). Dochodzą koszty przesyłki wraz z ubezpieczeniem. Jeśli złota ma się wiecej to dochodzą koszty wykupu skrzynki bankowej lub zakup domowego sejfu. A tu w bullionvault wszystko w jednym.
Wiele by o tym pisać i wyliczać zalety.

Pozdrawiam.

lumabel

New Member
231
0
Gorącym głowom przypomnę, że złoto można tak samo napompować, jak każdą inną bańkę spekulacyjną... Chociaż oczywiście bardziej wierzyłbym złotu niż obligacjom RP czy nawet Wujka Sama (czy jak niektórzy ostatnio mówią Wujka Samuela).

Do góry Bottom