Forum WOLNY RYNEK rozpoczyna działalność!

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Zapraszam wszystkich na nowo powstałe forum:
http://wolnyrynek.freeforums.org/
Pisanie na tym forum to świetna zabawa!!!

A tak na poważnie to zrobiłem forum ale jak na razie się na tym nie znam. Podejrzewam że trzeba by było to jakoś rozreklamować. Tak wiec dobrze by było żeby ktoś przyszedł i pogadał trochę ze mną że niby forum żyję:). Później zrobię profil forum na shitbooku i zaznajomie się z paroma ludźmi.
W założeniu chciałbym żeby spektrum poglądów na forum było dość szerokie. I żeby mogli tam dowiedzieć się czegoś o wolnym rynku ludzie, którzy zaledwie otarli się o tematykę.

Tak więc zapraszam bo jest to wspaniała okazja żeby stworzyć coś wielkiego w polskim internecie!!!
;)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Czy dążysz do przejęcia władzy nad światem, a to forum jest pierwszym etapem ku temu?

OP
OP
Rebel

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Cholera Cieku, rozgryzłeś mnie!

a na poważnie to chciałbym żeby pisali tam ludzie zaczynający interesować ideami, polityką czy ekonomią o różnych światopoglądach. Wydaje mi się że brakuję takiego miejsce, jak sam chyba stwierdziłeś facebook średnio się nadaje do prowadzenia dyskusji.
Nie wiem czy zaczynam w dobry sposób, konstruktywna krytyka i rady mile widziane.

Chyba zacząć się powinno od jakichś podstawowych tematów jak państwowa edukacja czy państwo i kościół. Tylko nie wiem czy dobrze wygląda jak admin założy sam milion tematów.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
No tak, Frizona nie działa więc jakaś tam niezagospodarowana nisza została. Nasze forum to jest gruby kaliber, nie dla wszystkich, trzeba przyznać. Jeśli dla części osób może skłonić do libertarianizmu i propertarianizmu, to jestem za.

Na razie jest bardzo brzydkie i nie zachęca, ale rozumiem, że to początek (też się na prowadzeniu forów nie znam).

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Zgadzasz się nie pisać żadnych wypowiedzi o charakterze obraźliwym, oszczerczym, propagującym treści niezgodne z polskim prawem lub naruszających cudze prawa autorskie. Robienie tego może spowodować, że zostaniesz zbanowany na zawsze, a Twój dostawca internetu powiadomiony o Twoim zachowaniu.

Cenzura i faszyzm! :p Ale rozumiem, od tematów typu "czarna przestępczość" albo "dlaczego trzeba zalegalizować CP" jest libertarianizm.net :D .

OP
OP
Rebel

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Przy rejestracji coś takiego jest?

edit: no jest, widzę. ale to automatyczne nie wiem czy mogę zmienić. zaraz popatrzę.

OP
OP
Rebel

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Regulamin taki jest odgórnie. Powinienem zmienić hosting na inny z tego powodu? Stare Forum Libertarian było na PunnBB-hosting, może tam lepiej zrobić?
Na pewno musi być darmowe, przynajmniej na razie. Nawet nie wiem czy da się je rozruszać.

D

Deleted member 427

Guest
W innym dziale ten wątek powinien być moim zdaniem.

Rebel napisał:
ludzie zaczynający interesować ideami, polityką czy ekonomią o różnych światopoglądach

Mnogość dyskursów? Chcesz tam zorganizować "klatkę", w której będą się napierdalać socjaliści z libami? Polityczne MMA? :)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Założyć forum jest tak łatwo, że nie ma nawet czym się chwalić. Sprawić, żeby zaczęło tam pisać przynajmniej 10 aktywnych osób, to jest już sztuka i wtedy można dopiero nieśmiało mówić, że narodziło się jakieś forum.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 860
Założyć forum jest tak łatwo, że nie ma nawet czym się chwalić. Sprawić, żeby zaczęło tam pisać przynajmniej 10 aktywnych osób, to jest już sztuka i wtedy można dopiero nieśmiało mówić, że narodziło się jakieś forum.

Wydaje mi się, że Rebel się nie chwali, jeno chce właśnie te pierwszych 10 osób znaleźć. :)

OP
OP
Rebel

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Dzięki tosiabunio za pomoc! Właśnie oglądam oferty domen, możecie polecić gdzie tanio domene zarejestrować i gdzie mnie nie wykiwają?

Chodziło mi po prostu o to żeby kilka osób napisało kilka prostych postów i może pojawił się jakiś nowy temat.
Podziękowania dla pana Casha za zarejestrowanie się!

kawador:
no zobaczymy jak to będzie, myślę że twardych socjalistów nie zarejestruje się za dużo. Bardziej chyba liczę na różnych prawicowców, oni chyba bardziej będą zainteresowani forum o takiej nazwie. Najwięcej podejrzawam że będzie intuicyjnych klasycznych liberałów.
Rzecz jasna to tylko gdybanie.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Ja swoje domeny rejestruję w ovh.pl - to solidna firma, ceny dość przystępne. Mam jeszcze parę domen w USA, ale stopniowo migruję je do ovh (dziś miasik.net właśnie przewędrował). BTW: forumwolnyrynek.* jest dostępna w wielu wariantach.

Do góry Bottom