Facebook - pytanie

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty

Last Boy Scout

New Member
19
4
Swoja droga, smiesza mnie hasla, ze popularnosc feja spada - moze spada, i co z tego?
Info z pazdzierza:
http://www.komputerswiat.pl/nowosci...lskim-facebooku-w-liczbach-(infografika).aspx

malo potencjalnych czytelnikow? Kawador, zalozysz fanpejdz, dodasz sie do grona znajomych z wolnosciowych fanpejdzy i na dzien dobry zaliczasz wzrost czytelnikow:
https://www.facebook.com/groups/221143714648856/
https://www.facebook.com/pages/Broń-palna/211425595557353

albo:
https://www.facebook.com/Jebac.Policjee ;)

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
Wg mnie Facebook byłby idealny do wycelowania w "przeciętnego użytkownika internetu" bo w polskim podziemiu libertar(d)iańskim ;) masz już reklamę.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Tu nie chodzi o spadek popularności, ale zmiany EdgeRanka i sposobów dotarcia do potencjalnych odbiorców. Jak nie płacisz, zasięg jest marny.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Założyłem stronkę (mam jednego lajka -sam sobie zalajkowałem dziwki!)
To już masz 2.

Istnieje oczywiście możliwość ręcznego wrzucania wpisów, może nawet z ewentualnym swoim komentarzem, ale rozumiem że to niewygodna opcja. Niestety pójście w niezależność pewnie skutecznie utrudni ci teraz podłączenie się pod FB, podejrzewam że jakieś wordpressy i inne blogspoty mają w tym zakresie gotowe usługi.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Wszystkie wtyczki pod fejsa chcą, żebym stworzył sobie jakąś aplikacje, która umożliwi mi komunikowanie się z blogiem. Szkopuł w tym, że te tutoriale mają już po kilka miesięcy, a fejs zdążył zmienić cały interface i kompletnie nie wiem, co mam robić.

Tutaj macie przykład, krok po kroku jak stworzyć aplikację - a teraz zalogujcie się na fejsa i zobaczcie jak to wygląda dzisiaj:

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
ok, udało mi się to rozgryźć, robi się....

Last Boy Scout

New Member
19
4
Tu nie chodzi o spadek popularności, ale zmiany EdgeRanka i sposobów dotarcia do potencjalnych odbiorców. Jak nie płacisz, zasięg jest marny.

Lepszy taki, niz zaden - doda sie Kawador do znajomych z innymi grupami i automatycznie wskoczy mu liczba czytelnikow. Lepszy rydz niz murzynski grzyb w...oko ;)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Raz to zrobiłem, wieki temu, więc nie pamiętam. Zawsze, jak polegniesz, możesz wrzucać posty ręcznie.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Chyba jednak będę wrzucał ręcznie, bo już nie daje rade z tym cholerstwem.

military

FNG
1 766
4 727
Co Ty gadasz Military?! Sprawa jest prosta jak jebanie, ludzie klikaja, dziela sie syfem wszelkiej masci i o to chodzi

1. Nieopłacony zasięg postów (zwłaszcza z linkami) to max jakieś 15% użytkowników którzy zalajkowali stronę.
2. Przesyt Facebookiem. Ludzie odchodzą, nowi nie przychodzą, mniej się lajkuje profile, mniej zwraca uwagę na to, co piszą.
3. Chcesz, żeby ludzie widzieli twoje posty - MUSISZ płacić, no nie ma bata.
4. Chcesz zdobyć większą liczbę fanów - MUSISZ wykupić promocję, no nie ma bata (chyba że jesteś celebrytą albo prowadzisz jakiś profil mający mega-popularny i wyróżniający się temat).
5. Nawet jak już zdobędziesz zakurwiście dużo fanów i wszyscy widzą to, co piszesz, pisanie postów na FB łatwym nie jest. No chyba że masz fanatycznie wierną klientelę i napierdalasz lekkostrawnym populizmem albo bekogennymi wpisami.

Podsumowując: o to chodzi, że ludzie NIE dzielą się syfem (chyba że jest to syf bardzo szczególnego rodzaju). Jeśli chcesz osiągnąć coś za pomocą FB, musisz się sporo narobić i sporo zainwestować.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
4. Chcesz zdobyć większą liczbę fanów - MUSISZ wykupić promocję, no nie ma bata (chyba że jesteś celebrytą albo prowadzisz jakiś profil mający mega-popularny i wyróżniający się temat).
No to akurat proste w hoplofobicznej krainie. Spokojnie można zrobić z kawadora celebrytę znanego z tego, że jako jedyny zachwala giwery i obnaża bzdury rozbrajaczy społeczeństw na całym świecie.

5. Nawet jak już zdobędziesz zakurwiście dużo fanów i wszyscy widzą to, co piszesz, pisanie postów na FB łatwym nie jest. No chyba że masz fanatycznie wierną klientelę i napierdalasz lekkostrawnym populizmem albo bekogennymi wpisami.
To napierdalanie lekkostrawnym populizmem i bekogenność jest właśnie najgorsza w fb. Nie widziałem tam nigdy niczego intrygującego, co przyciągnęłoby mnie na dłużej.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Skasowałem na Libertarian.pl komenty przez Facebooka. Mam wrażenie, że "fejsbukizacja" komentów była jedną z przyczyn zabicia dyskusji ;)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Podłączyłem feed do strony FB, zobaczmy jak tam spamowanie będzie szło.

Do góry Bottom