Facebook - pytanie

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
Nigdy nie miałem konta na tym żydosko-prorządowym portalu :) Czy warto integrować bloga z fejsem? Czy mogą mi służby zablokować konto za szerzenie rasizmu?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
Ja bym tego nie robił. Prowadzisz w mordę dobry blog, szkoda, by jakiś służbista złożył donosik. No chyba, że ktoś ma jakiś cudowny sposób, by zlinkować takie treści z fejsem bez obaw o kłopoty.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
szkoda, by jakiś służbista złożył donosik.

No własnie tego sie obawiam. z drugiej strony wiem, że "życie dzisiaj toczy się na fejsie" i w sumie bez fejsa jesteś nikim :)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
Jeśli ktoś zablokuje konto, to fejs i to nie jest jeszcze tragedia. Gorzej, jak sprawa wyda się zbyt rzetelna. Co przez to rozumiem? Ano to, że gdybyś bluzgał, zapieniał się itd, sprawa zakończyłaby się w najgorszym razie hamulcem na portalu, ale Kawador piszesz na poważnie, w bezlitośnie merytoryczny sposób, więc możesz zostać potraktowany również poważnie. Być może tchórz przeze mnie gada, albo przesadyzm w stronę natężenia kontroli, no ale sam twórca FB powiedział, że użytkownicy to dumb fuckers, bo podają się na talerzu.

Chyba nie jestem tu dobrym doradcą. Niech inni coś wrzucą.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Nigdy nie miałem konta na tym żydosko-prorządowym portalu :) Czy warto integrować bloga z fejsem? Czy mogą mi służby zablokować konto za szerzenie rasizmu?

Nie. Wszystko co tam napiszesz - pozostanie tam na zawsze. Łącznie z adresami IP, wiadomościami (także - prywatnymi) itd..
Nawet jeśli je "skasujesz", to i tak nadal znajdują się one w bazie danych. "Kasowanie" to po prostu, w praktyce - odcinanie samemu sobie dostępu do nich.

Bloga Ci mogą zablokować, a danych nie masz jak wyeksportować by móc z nich skorzystać na innym serwerze.

Dziś własny blog/forum/email/whatever tylko na własnym, dedykowanym serwerze, gdzie masz pełną kontrolę nad danymi (szczególnie że dedyki są obecnie tanie jak barszcz)

Ew. możesz rozważyć opcję własnego bloga + wrzucanie linków do nowych wpisów na FB (łącząc się przez TORa)

Ostatnia edycja:
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Bloga mam na własnym, wykupionym serwerze. Chodziło mi o to, czy warto integrować bloga z fejsem w tym sensie, że publikuje coś na blogu i z automatu wpis pojawia się także na koncie fejsowym.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Najwyżej zablokują ci stronę na fejsie. Bloga nie zabiorą. Problem jednak w tym, że znaczenie fejsa jako mechanizmu propagowania czegokolwiek bardzo spada, więc generalnie niewiele z tego pożytku.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
To co Tosia - marketing nasycił się fejsem.

Natomiast obawy przed "donosem" to objawy paranoidalne :) Czemu? To nie ma nic wspólnego z fejsem. Albo chcesz mieć stronę popularną, wtedy ją propagujesz zakładając z góry, że klikać mogą także najgorsze podgatunki homo sapiens, z donosicielami na czele. Albo chcesz zachować anonimowość, zakładasz stronę we Freenecie i jedziesz po bandzie w solidnym kasku.

Nie można zjeść ciastka i mieć go nadal.

Last Boy Scout

New Member
19
4
The Terror, the Terror!!! Jeszcze powiedzcie Kawadorowi, ze przyjda noca i kolbami w drzwi zalomoca ;) Chlopie, wal na feja, bo to szybka, latwa i darmowa promocja. Ilosc wolnosciowcow w kraju rosnie, wiec jest szansa, ze beda lajkowac, dzielic sie tym i oto przeciez chodzi - nie piszesz sobie, a muzom. Tak, popularnosc feja spada, ale po pierwsze sa to drobne i smieszne procenty, a po drugie te spadki odnotowuje sie glownie w stanach, bo tam dzieciarnia odpada z feja, bo sie wstydza miec rodzicow w znajomych. Dajesz Kawador, dajesz <ok>

Last Boy Scout

New Member
19
4
Co Ty gadasz Military?! Sprawa jest prosta jak jebanie, ludzie klikaja, dziela sie syfem wszelkiej masci i o to chodzi - pokaz mi inne narzedzie internetowe, ktore byloby w tym lepsze. Spojrz na te wszystkie grupy tematyczne na feju: "Lubie baklazany" i milion lajkow, sto tysiesy share'ow. Blog jest spoko i trafia sie ludzie, ktorzy zechca to czytac, ale poki co, to wszedzie widze zero komentarzy pod tekstem, jak wiesc o tym blogu ma sie rozchodzic poprzez rozmowy w autobusie miejskim, to do 2020 Kawador bedzie mial jakies 300 czytelnikow :)

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
to do 2020 Kawador bedzie mial jakies 300 czytelnikow :)

Na razie mam średnio 20 dziennie, a rekord to 99 :)

graph.jpg

No ale nie od razu zamordyzm w Rzymie zbudowano ;)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Natalia Siwiec lubi to.
Jakby tak w blogu dać o niej wpis, a potem podlinkować jej na fb, to kto wie.
(Oczywiście nawet nie wiem czy tak się da, bo zawsze zapominam albo nie chce mi się wchodzić na mojego fb i nawet nie umiem go skonfigurować).

A

Antoni Wiech

Guest
Kawador, skoro pisujesz regularnie na swoim blogu to nie myślałeś żeby zrobić jakiś swój filmik na youtube w stylu "Kawador mówi o broni ja jest"?

Już to sobie wyobrażam: Schody... W tle ponura muzyka. Ktoś schodzi po tych schodach. Wchodzi do piwnicy.. Krótki najazd na szare odrapane ściany. Później na sztangi, a pod nimi człowiek w chuście...

Hah, oczywiście żartuję, ale o tym youtubie mówie serio. Jakbyś był popularny to oprócz sprawy dla koszerności mógłbyś hajs zarobić, bo youtube oferuje jakiś pieniądze za dobre kanały.

No i uważam, że facebook to dobra opcja, bo idzie tam info wirusowo. Wystarczy, że kolega kolegi polubi ten post i już widzą to jego znajomi. Tamten też polubi, to widzą jego znajomi i grono rośnie. Aczkolwiek nie wiem na ile spada popularność tego portalu o czym wspominał Tosia.

Last Boy Scout

New Member
19
4
Spada w USA, u nas nadal sie cholernie mocno trzyma - zreszta, lepszego zbiorowiska ludkow gotowych dzielic sie linkami nie znajdziecie.

M

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Jakbyś był popularny to oprócz sprawy dla koszerności mógłbyś hajs zarobić, bo youtube oferuje jakiś pieniądze za dobre kanały.
Jakby stał się popularny, to zaraz by padły oskarżenia o agenturę albo że został "wybudzony" przez globalistów, którzy w ten sposób chcą nas oswoić z bronią palną, żeby potem nam jej jeszcze więcej odebrać (wiem, że to nie ma sensu, ale takie podejrzenia będą :D).

Do góry Bottom