margines
wujek dobra rada
- 626
- 84
Światowy dług publiczny - wasze opinie i wyjasnienia, to dobra kwestia dla wyszukiwarki..
Na początek:
http://www.youtube.com/watch?v=MTPneNBcnCw
Na początek:
http://www.youtube.com/watch?v=MTPneNBcnCw
globalna wersja licznika Balcerowicza
margines napisał:Światowy dług publiczny
Masz pecha Krzychu, posiadasz wieśniackie (polskie) obywatelstwo. Pożyczki były zaciągane przez rządzących wybranych w demokratycznych wyborach w imieniu obywateli. Tak więc, chcesz czy nie, będziesz musiał spłacać wierzytelności zaciągnięte przez Twoich przedstawicieli, he he np. w formie wyższych opłat za dobra konsumpcyjne albo usługi energetyczne tak jak my wszyscy, cieszysz się?kr2y510 napisał:margines napisał:Światowy dług publiczny
Ja nie zaciągałem żadnego długu i nie zamierzam niczego spłacać.
Więc niech wierzyciele mają problem.
kr2y510 napisał:Ja jestem za tym, by tego nie spłacać!
Z punktu widzenia moralności i propagandy przyznaję Ci rację. Tylko że...kr2y510 napisał:Ja jestem za tym, by tego nie spłacać!
Uważam, że należy propagować pogląd, że takich długów spłacać nie należy.
...to mogłoby grozić scenariuszem militarnym. Korpo/banki sie nie bedą pierdolić i przyjadą tu na czołgachkr2y510 napisał:I oddać wierzycielom jedynie część ze złupionego mienia.
Udupiani są cały czas wszyscy poza wybrańcami poprzez dodruk pieniądza.Ciek napisał:Dlatego też umorzenie np. 90% zadłużenia na nikim nie robi wrażenia, tym bardziej, że przecież kto miał chwytać szczęście za nogi to sobie żył jak król, a ze stertą bezwartościowego papieru i tak zostaną przecież leszcze nagonienie na fundusze inwestycyjne, OFE itp. przekręty, jak to w klasycznej piramidzie finansowej - ostatni są udupieni. Leszcze, czyli my
Nie twierdzę że dywizje już grzeją silniki ale scenariusz militarny warto mieć na uwadze (Polska jest fatalnie położona jeśli chodzi o geopolitykę). Przykład.CmO2 napisał:Czyje czołgi, jak i gdzie przyjadą? Może z Argentyny? Nie, z Rosji i Chin! Oraz Japonii i Niemiec, na raz! NATO dodatkowo zbombarduje miasta, Polskie miasta.
Tu nie chodzi o pojedyńczy kraj, krach UE może sie okazać krachem kaskadowym: Grecja, Hiszpania, Włochy...CmO2 napisał:Grecja kolejna do odstrzału, nic się wielkiego nie stanie, oprócz likwidacji/zmiany Euro w inne waluty. A Grecja nawet wysp żadnych nie odda...