Deregulacja zawodów - pozorowane działania Gowina.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Należy to wykorzystać propagandowo, by pokazać jak głosowali ci od p*kutasa, który to niby miał zrobić "przyjazne państwo". Oni głosowali przeciw deregulacji.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 240
Jak widać deregulacja zawodów to dla Tuska już za dużo i Gowina wyjebał bez mydła
http://www.tvn24.pl/nie-mam-czasu-b...stanowisko-zastapi-go-biernacki,322286,s.html

Myślę, że to po prostu tworzenie kontrolowanej opozycji.

Palikot ma zgarnąć głosy z lewa a Gowin też stworzy swoją partyjkę i będzie zgarniał głosy z prawa+wolnorynkowców.
Wtedy jak PO wybory przegra a taki Palikot z Gowinem będą mieli z 10-15% to i tak PO będzie miało większość i wygra "przegrywając".

To wszystko jest zaplanowane już od dawna.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
@Cptkap

Widzę, że nie tylko ja rozkminiam system. Dokładnie tak jest jak piszesz. :cool:
Kaczyński próbuje podobny manewr wdrażać, ale ze słabym skutkiem - w PiS to nie ma szans zadziałać, gdyż jest bardziej prawicowy niż PO, która stara się być partią środka, więc PiS powinien być partią monolityczną.

Co do deregulacji, to z 90% ludzi nie popiera jej. Ot demokracja...

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Z demotów:
1365268929_dhfnoc_600.jpg

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
No bez jaj... Gowin "pozostający wiernym tradycyjnym wartościom nawet wbrew współpracownikom i okolicznościom". ;)

No ja was proszę. Takie coś mogłaby napisać owca, a nie człowiek, który zdaje sobie jako-tako sprawę z teatrzyku jaki pokazuje telewizornia.

"Konserwatysta" :) zgodziłbym się gdyby ktoś napisał "zawodowy konserwatysta"...

M

Matrix

Guest
Gowin- niezależny polityk PO, idący pod prąd, mający w nosie literę prawa jeżeli przeszkadzała by ona w realizowaniu zbożnych celów, nie było dawno takiego polityka na tak wysokiej pozycji. Zarzucają mu przede wszystkim wyhamowywanie wprowadzenia ustawy in vitro, bo jest przeciwny wyrzucaniu zarodków ( niepotrzebnych), aha zlikwidował sądy w małych mieścinach, albo raczej nie ma w każdym malutkim sądzie prezesa sądu, dereguluje dostępność do zawodów, będzie nam łatwiej. Jako zwykłemu posłowi będzie mu teraz łatwiej przemawiać w sejmie. Jest coś w tym- nigdy ktoś na prawdę dobry nie utrzyma się na wysokim stanowisku, a tylko same miernoty.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
NaTemat.pl to prawdziwa krynica lolcontentu, dzisiaj historia absolwenta prawa, który przez okrutną deregulację zawodu nie może znaleźć dobrej roboty: http://artursikorski.natemat.pl/67049,prawo-do-pracy

deregulacja, o ile będzie konsekwentnie realizowana i ominie kilka grup zawodowych ma szansę stać się sukcesem obecnego rządu. By tak się stało musiałaby ominąć prawników. Nie ominęła. Pod hasłami wolnego rynku i tematu szerszego dostępu do zawodów prawniczych minister Gowin zdecydował się wbrew protestom środowiska i zdrowemu rozsądkowi zderegulować w znacznym stopniu i ten zawód.

Coś przeoczyłem z tą deregulacją u prawników? Nie trzeba już studiów, egzaminów, aplikacji i co oni tam jeszcze mają, żeby być prawnikiem? Zostanie notariuszem nie zależy już od widzimisię jakiegoś komucha?

Do góry Bottom