Dekalog socjalisty

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Wielkie Novum!

64. Socjalizm to zbyt skomplikowana idea, aby korwinista/libertarianin/wolnorynkowiec mógł ją zrozumieć.

http://www.mlodzisocjalisci.pl/f/vi...start=90&sid=8d553a22ef7d19980c4596985d04bc4d (czwarty post)

Jak dobrze, że wyznaje prostą aksjomatyczną i niewymagającą myślenia ideologie.

Napierdalałbym metalowym prętem po pustym łbie. Jak można afirmować ideologie, której każdy wyznawca mówi co innego i oczekiwać że dla adwersarza wszystko okaże się jasne po stwierdzeniu "jestem socjalistą"?

OP
OP
military

military

FNG
1 766
4 727
Jak linkujecie do tego forum, to aż się boję klikać, bo obawiam się że w końcu dostanę jakiegoś wylewu. Pomyśleć, że przechodzę obok tych ludzi na ulicach, jem w tych samych knajpach, kupuję w tych samych sklepach - i nawet nie wiem, że obok mnie jest człowiek, który chce mną kierować i mnie okradać. Ech...

65. Liczy się ogólny obraz, szczegóły nie mają znaczenia.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
66. Państwo stworzyło prawo własności, kapitalizm i działa na rzecz interesów burżuazji.
67. Kapitalizm można zlikwidować tylko przy użyciu państwa.
68. Lud zawsze wybierze komunizm.
69. Gdyby jednak wybrał kapitalizm to należy go zwalczać, gdyż oznacza to po prostu odbudowę państwa.
70. Komunizm jest dobry bo wszystko jest za darmo.

Hitch

3 220
4 877
71. Wolny rynek jest niemożliwy, bo rynek może stworzyć tylko państwo.
72. Jeśli czegoś nie potrafię ogarnąć swoim rozumkiem to znaczy, że jest to niemożliwe.
73. Własność prywatna i własność osobista to dwie różne rzeczy.
74. Jeśli posiadasz coś, z czego nie korzystasz lub korzystasz źle - mogę ci to zabrać, żeby korzystać z tego lepiej od ciebie.
75. Prawdziwy komunizm ani socjalizm nigdy nie istniał.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
76. Trudnej i nieprzyjemnej pracy należy zabronić, bo wyzysk (np. praca w tartaku).
77. Automatyzację należy zdelegalizować, bo technologiczne bezrobocie (np. zautomatyzowany tartak).
78. Obywatel nie powinien sam wytwarzać produktów na swój własny użytek, bo nie ma uprawnień i nie odbył szkoleń, więc zrobi sobie krzywdę (np. ściąć drzewo i wykroić deski).

Ostatnia edycja:
OP
OP
military

military

FNG
1 766
4 727
Po obejrzeniu ostatniego Szumlewicza...

79. Pracę trzeba opodatkować, bo podatki powodują wzrost gospodarczy.
80. Używki trzeba opodatkować, bo podatki powodują zmniejszenie ich stosowania.
81. Podatki są elastyczne mogą dawać dowolny efekt: mogą stymulować albo ograniczać, w zależności od tego, czego akurat potrzebujemy.
82. Ludzie wyjeżdżają z kraju dla większych podatków. Bo u nas są za niskie.
83. Człowiek uciekający przed państwem opiekuńczym szuka państwa jeszcze bardziej opiekuńczego.
84. Szwecja, Szwecja, Wielka Brytania, Szwecja. SZWECJA, KURWO!
85. ZSRR to nie był prawdziwy komunizm, Korea Płn. to też nie jest prawdziwy komunizm.
86. Somalia to prawdziwy kapitalizm.
87. Jeszcze nigdy nigdzie nie było prawdziwego komunizmu - dajmy mu szansę!
88. Jeszcze nigdy nigdzie nie było prawdziwego kapitalizmu - zapomnij o nim, przestań wierzyć w utopię, bądź realistą.

D

Deleted member 427

Guest
Ten wątek jest wybitny. Czytam posty i płacze jak dziecko.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
88. Jeszcze nigdy nigdzie nie było prawdziwego kapitalizmu - zapomnij o nim, przestań wierzyć w utopię, bądź realistą.
No nie wiem, raczej według socjalisty kapitalizm był i nadal jest właściwie wszędzie gdzie coś jest nieuregulowane przez państwo. Stąd te wszystkie teksty "wolny rynek znowu zawiódł", "winny liberalizm" itd.

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
89. Każda forma zarabiania inna niż praca fizyczna to okradanie tych co zapierdalają w kopalniach, hutach i fabrykach.
90. Państwo lepiej wychowa dzieci niż ich rodzice
91. Każdy bogacz to skurwiel, nie licząc polityków lewicy
92. Część ideologi socjalistycznych trzeba zakazać. Z punktu widzenia faszysty: faszyzm i nazizm wolno sławić, natomiast trzeba bezwzględnie tępić komunizm. Z punktu widzenia komunisty: wolno propagować komunizm, trzeba tępić faszyzm i nazizm a nawet choćby lekkie treści nacjonalistyczne (nawet takie które większość uznałaby tylko za patriotyczne)
93. Czego nie lubię należy zakazać, co lubię powinno być refundowane
94. "Legalizacja" i "opodatkowanie" to synonimy
95. Państwo gdzie każdy jest biedny to raj bo wszyscy są równi
96. O czym bym nie gadał zawsze myślę tylko o jednym.... czyli o podatkach, tu dowód:

97. W ramach równouprawnienia płci popieram numerus clausus na listach wyborczych, stanowiący że nie można wystawić więcej niż 50% mężczyzn (zwany parytetem dla kobiet)
98. Skrajny socjalizm to nie socjalizm (w sensie komunizm)
99. Większość problemów można rozwiązać ustawą
100. Wszystko co wymyśli UE jest dobrym pomysłem
101. Burżuje mnie okradają, banki mnie okradają, w ogóle wszyscy mnie kurwa okradają tylko nie państwo

OP
OP
military

military

FNG
1 766
4 727
102. Jeśli obrzydliwy kapitalista zdobywa wykształcenie i dorabia się fortuny, ponieważ był synem innego obrzydliwego kapitalisty - to znaczy, że startował z uprzywilejowanej pozycji, złamał zasadę "równych szans" i powinien oddać większość swojego majątku, żeby inni mogli mieć takie szanse.
103. Jeśli dziecko komunistycznego prominenta zdobywa wykształcenie i dorabia się fortuny (najczęściej na stanowiskach związanych z państwem) dzięki znajomościom i układom - nie powinniśmy oceniać ludzi po ich rodzicach.

Hitch

3 220
4 877
104. Komunizm; opresyjny system zabijający własność prywatną, wolność i indywidualizm pod płaszczykiem mitycznej woli kolektywu - ZŁO!
105. Demokracja; opresyjny system zabijający własność prywatną, wolność i indywidualizm pod płaszczykiem mitycznej woli kolektywu - SUPER!
106. Socjalizm; opresyjny system zabijający własność prywatną, wolność i indywidualizm pod płaszczykiem mitycznej woli kolektywu - KISIEL W MAJTKACH!
107. Ubol pacyfikujący bezbronnych ludzi na zlecenie rządu - SZATAN, DIABEŁ WCIELONY, AKYSZ!
108. Były ubol pacyfikujący bezbronnych ludzi na zlecenie rządu - O, JEZU! ZRÓBMY GO POSŁEM! NIECH MA WPŁYW NA USTAWY O DOSTĘPIE DO BRONI PALNEJ, O KTÓREJ BĘDZIE PIERDOLIŁ DO WYRZYGANIA WE WSZYSTKICH STACJACH TELEWIZYJNYCH, RADIOWYCH I INTERNETOWYCH!

Ostatnia edycja:
OP
OP
military

military

FNG
1 766
4 727
Hitch, ok, tylko że nie słyszałem z ust socjalistów potępienia pałujących uboli. Raczej tłumaczenia w stylu "inne czasy, inne realia, poza tym taka praca, poza tym się zmienił, nie oceniajmy po młodości, a poza tym wcale nie było wtedy tak źle".

Imperator

Generalissimus
1 569
3 556
109. Kobieta ma prawo usunąć żywy płód w swoim ciele, szczególnie gdy jest niedorozwinięty lub chory.
110. Starych lub schorowanych ludzi należy eutanazować, męczą się tylko i są ciężarem dla społeczeństwa.
111. Skazanie na śmierć mordercy, nawet najbardziej zwyrodniałego, to barbarzyństwo, bo każdy zasługuje na drugą i kolejną szansę od społeczeństwa. Dlatego każdy musi ponosić koszty, by zresocjalizować go na słusznego członka społeczności.

Do góry Bottom