Czy pomawienie łamie NAP?

Czy pomawienie lamie NAP?

• Total voters
    14

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
W tekście na blogu na samym początku jest uzasadnienie moralne, to są tylko fragmenty (!) poświęcone kwestiom praktycznym.

Wiesz, albo ma się czas na pisanie mądrych tekstów, albo na szukanie fajnych ilustracji. ;)
Nie szukanie... parę symboli znaczków i sam je robisz w byle edytorze grafiki... a wyraźne akapity jeszcze łatwiej zrobić. Jak chcesz moim zdaniem nie wystarczy mieć dobry produkt, ale trzeba umieć go dobrze opakować :p Kapitalizm "głupcze" ;)

Ostatnia edycja:

stanwojtow

Well-Known Member
99
319
Nie szukanie... parę symboli znaczków i sam je robisz w byle edytorze grafiki... a wyraźne akapity jeszcze łatwiej zrobić. Jak chcesz moim zdaniem nie wystarczy mieć dobry produkt, ale trzeba umieć go dobrze opakować :p Kapitalizm "głupcze" ;)

To niestety nie jest kapitalizm, tylko działalność charytatywna.
Wiadomo, że dobre opakowanie się liczy, ale nie mam umiejętności i czasu, by to ogarnąć.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Trochę za bardzo odpłynąłeś z uzasadnienia moralnego, na rzecz odpowiedzi o skutki praktyczne (3/4 tekstu). Ponadto apeluję. Bardzo ok styl, ale brak wyraźnych akapitów i ilustracji w miejscach, gdzie aż się prosi by je wstawić, trochę odrzucają. Wstępnie dostajemy w oczy ścianą gołego tekstu... mnie to odrzuca.
Ja jedynie z tego powodu nie przeczytałem ani jednego większego wpisu Wojtowa.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
To niestety nie jest kapitalizm, tylko działalność charytatywna.
Wiadomo, że dobre opakowanie się liczy, ale nie mam umiejętności i czasu, by to ogarnąć.
Zysk w kapitalizmie, nie jest z zasady przeliczalny na pieniądze. A więc kapitalizm ;) Ok. To była tylko taka uwaga i tak szacunek, że chce ci się takie teksty pisać.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Jedyną tu stratą o jakiej mówimy jest reputacja.
Jest różnica pomiędzy reputacją, a dezinformacją wywołującą straty.
Jeśli powiesz przykładowo:
- Ania to kurwiszon.
- Krzysio to oszołom.
To jedynie naruszasz reputację. Co więcej, jeśli jesteś jakiś michnik i mianujesz kogoś antysemitą czy oszołomem, to takiemu reputacja rośnie.

Natomiast jeśli z kilkoma osobami zrobisz prowokację, rycząc w tłumie w jakiejś hali - Pali się, Jezus Maryja!!! - a skutkiem tego będzie panika i kilka osób stratowanych na śmierć, to jesteście winni śmierci tych osób oraz innych szkód.

Do góry Bottom