Czy polityczna poprawność to akapowy ostracyzm?

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Sekard napisał:
Libertarianie jako pożyteczni idioci Rydzyka :) ?

Tu jest coś czego raczej nie ogarniesz, ale spróbuje. Jeżeli np. KRRIT zostałaby opanowana nie przez Czarzastych i spółkę, ale przez katotalibów, to tak samo by mi się nie podobało, robienie "pod górkę" MTV za gejowskie programy randkowe etc. A idiotów to sobie w domu poszukaj ...

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Kawi ładnie spuentował, TH delikatnie upomniał buca, żeby nie smarkał przez palce będąc w gościach... Mi się przyjemnie czytało ten wątek :) Wolę takie lajtowe udzielanie informacji od niepotrzebnej napinki.

OP
OP
S

Sekard

New Member
23
0
Kawi ładnie spuentował

Nie powiedział nic nowego

TH delikatnie upomniał buca, żeby nie smarkał przez palce będąc w gościach.

Pożyteczni idioci to nie miała być obelga. Chciałem po prostu zwrócić uwagę, że warto jest się też zapoznać z drugim stanowiskiem, a nie od razu przyjmować za SPISEG niespełnienie przesłanek formalnych przez ojczulka Rydzyka.

Mi się przyjemnie czytało ten wątek Smile

Mi również

D

Deleted member 427

Guest
Nie powiedział nic nowego

Na przyszłość zatem formułuj pytania inaczej. Moja odpowiedź dotyczyła tego, czy pp będzie formą ostracyzmu w akapie. Bo o to pytałeś, prawda?

Czy polityczna poprawność to akapowy ostracyzm?

Odpowiadam raz jeszcze: TAK - jako właściciel danego terenu/budynku możesz wyprosić każdego, kto twoim zdaniem nie spełnia kryteriów bycia polit poprawnym.

Czyn ta odpowiedź cię satysfakcjonuje czy chciałbyś przeformułować pytanie?

OP
OP
S

Sekard

New Member
23
0
czy pp będzie formą ostracyzmu w akapie. Bo o to pytałeś, prawda?

Nie :)

Pytałem o przyczyny awersji libów do współczesnej politycznej poprawności a nawet uznawaniem jej za faszyzm (patrz. obrazek) zwłaszcza, że nie została stworzona przez państwo (może jej niektóre formy zostały zaadoptowane w niektórych tzw postępowych krajach). Zaciekawiło mnie to, bo właśnie sądzę, że PP to coś podobnego do ostracyzmu który byłby w akapie.

D

Deleted member 427

Guest
Skoro o to nie pytałeś, to czemu w tytule wątku stoi: Czy polityczna poprawność to akapowy ostracyzm?

Mniejsza z tym.

Pytałem o przyczyny awersji libów do współczesnej politycznej poprawności

Jedną z przyczyn jest fakt, iż jest to forma kneblowania, co w sytuacji istnienia ośrodków politycznych wydających pozwolenia i/lub państwowego szkolnictwa czyni z polit-poprawności potężny oręż walki politycznej. Inna przyczyną może być to, że ustawy antydyskryminacyjne są formą ingerencji we własność prywatną i umowy.

zwłaszcza, że nie została stworzona przez państwo

Przemoc również nie została stworzona przez państwo - trzymając się twojego rozumowania. Rzecz w tym, że ideologia politycznej poprawności dominuje dzisiaj tylko i wyłącznie dzięki temu, że istnieją finansowane z podatków instytucje zdolne ją wymuszać.

sądzę, że PP to coś podobnego do ostracyzmu który byłby w akapie.

Na terenie zajętym przez silnie zideologizowaną grupę, która "czystość ideologiczną" przedkłada ponad zysk, z całą pewnością byłaby to forma ostracyzmu i wykluczenia. Homofob, który chciałby koniecznie zamieszkać w dzielnicy gejowskiej, względnie kreacjonista, pchający się do dzielnicy ewolucjonistów, podlegaliby ostracyzmowi - spotkaliby się z odmową wpuszczenia ich na teren własność, a także z odmową zawierania umów i wchodzenia z nimi w wolne wymiany usług, dóbr i opinii.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Sekard napisał:
...to oczywiście odpowiedzialność za PP ponosi tylko i wyłącznie państwo, bo koncesje itp. Mimo że w Polsce działa TRWAM, Nasz Dziennik, Najwyższy Czas.

A jest jakaś prawicowa stacja telewizyjna? Czemu same lewackie kurwy i jedna religijna dla tego, by się ta operetka nazywała pluralizmem?

Co do prasy. To w początkach NCz był szykanowany wielokrotnie. Kilka numerów zostało wstrzymanych w dystrybucji (Ruch był wtedy "w trakcie prywatyzowania") czyli nie trafiły do kiosków, ale zapłacić za nie trzeba było a zwrotów JKM-owi nie chcieli wydać z powrotem.
Inna usłużna prasa może liczyć na szczodre reklamy instytucji państwowych lub tzw. spółek skarbu państwa zwanych z nie wiadomo jakiego powodu prywatnymi.

Sekard napisał:
A tam gdzie nie ma koncesji to służby (Hollywood, uniwersytety).

Uniwersytety są opłacane z pieniędzy podatników a nie ich klientów. A tam gdzie są prywatne to są koncesjonowane.
Przykład jednej prywatnej uczelni z Łodzi. Nie chcieli dawać reklam do Gazety Wyborczej, to "za karę" odebrano im koncesję na informatykę. Oczywiście oficjalnie to bajka, powodem był niski poziom.

Sekard napisał:
Libertarianie jako pożyteczni idioci Rydzyka :) ?

Nie tylko Rydzyka ale i Berlusconiego. Ale o tym, że ten drugi nie dostał koncesji na początku lat 90-tych (przez innego Włocha u którego miał większość udziałów) mało kto pamięta.

Do tego pierdolenie o jakichś "konkursach" to nie uczciwa licytacja o pasmo.

margines

wujek dobra rada
626
84
Głupia ta ankieta. Pytanie w tytule i pytanie w ankiecie nie jest identyczne. Co mnie obchodzą jakieś aksjomaty? POprawność polityczna to kwestia indywidualnego wyboru, albo ktoś jest konformistą, albo nie. I tyle.

Do góry Bottom