Czerwona logika

M

Matrix

Guest
To nie było morderstwo tylko eutanazja, czyli wyższa forma śmierci naturalnej, skorzystała na tym sama uśmiercona. Została uwolniona od cierpienia niedoskonałego już życia. Chyba mogę mieć tamie zdanie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Matrix napisał:
eutanazja, czyli wyższa forma śmierci naturalnej, skorzystała na tym sama uśmiercona. Została uwolniona od cierpienia niedoskonałego już życia. Chyba mogę mieć tamie zdanie.

Oczywiście możesz mieć inne zdanie.

Matrix napisał:
To nie było morderstwo tylko eutanazja,

Problem w tym, że eutanazja z definicji to zlecenia zabójstwa na sobie samym.
Tu nie było ani dobrowolnej zgody ani zlecenia. Więc ten przypadek powinien być zakwalifikowany jako zwykłe morderstwo.

Jak ktoś nie chce się poddać eutanazji niech cierpi! Bo jest jego wolna wola! To jest jego sprawa a nie Twoja.

M

Matrix

Guest
kr2y510 napisał:
Jak ktoś nie chce się poddać eutanazji niech cierpi! Bo jest jego wolna wola! To jest jego sprawa a nie Twoja.

To juz rodzina nie moze za mnie zadecydować, jak będę w stanie otępienia ? Dajesz znak równości państwo = rodzina. fuj ! Po to mamy rodzinę aby państwo było od niej nizej w decydowaniu o nas. 90% rodzin nie jest patalogicznych.

seul

New Member
20
0
Chciałbym wrócić, jeśli pozwolicie, do pierwszego postu, gdzie autor pisze, że za tym, iż taniej jest oddać mieszkanie, niż rodzinie stoi czerwona (jak domniemam: socjalistyczna) logika. Otóż jest w całkowitym błędzie!

To logika czysto burżuazyjna! Wsłuchajmy się w słowa Marksa i Engelsa:

[Burżuazja] zerwała bezlitośnie rozmaite więzi feudalne, które trzymały ludzi na ich naturalnych miejscach, a nie przyniosła ze sobą żadnych nowych więzi między człowiekiem a człowiekiem oprócz gołego handlu, oprócz bezdusznego "płacenia gotówką". (...) Burżuazja odebrała stosunkom rodzinnym ich wzruszająco-sentymentalny welon i sprowadziła je do czystych stosunków pieniężnych.

M

Matrix

Guest
kr2y510 napisał:

Ta pani nie chciała się poddawać, ale też nie miała możliwości nie poddawania się eutanazji bo w tym stanie otępienia nie była w stanie, tak, że jej cierpienie nie jest z własnego wyboru.

whirlinurd

Member
556
19
Seul proszę Cię weź przeczytaj załączoną książkę (tylko 90 stron!) nawet bez wstępów :) dla mnie noszenie worków z ziemniakami jest bardziej uciążliwe - to że siedzimy teraz przed komputerami to chyba ta... burżuazyjna rewolucja tylko na mikrokomputerową skalę ;) a ja ciągle czekam na latające domy... :D bo nie jestem przywiązany do ziemi skał i rzek... od rodziny jest coś ważniejszego - to wolność gdyby tak nie było - pisałbym na blogu PIS i PO o przymusowych "dotacjach" dla rodzin i Ojców każących mi jeść zupę ;)

Do góry Bottom