Chiński socjalizm rynkowy

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 120
A co jej sie najbardziej nie podobało w tych krajach ?

W Polsce brud, szarzyzna, jedzenie, leniwi ludzie (bo nie ma ludzi sprzedajacych jedzenia na ulicach, kupa niezagospodarowanych ziem rolniczych)i agresywni (zostala opierdolona za robienie zdjec chleba w piekarni!), upierdliwi policjanci wiec strach na czerwonym przejsc, prywatne kliniki pozamykane w weekendy, publiczne zapchane pacjentami, banki pozamykane w weekendy, brak nowoczesnych budynkow (wierzowce tylko w Wawie)wiec miasta wygladaja dla niej jak Chinskie wsie, brak metra, popieprzeni urzednicy (nie chcieli wpisac slubu do urzedu cywilnego bo zona nie ma dowodu urodzenia, tylko ze takich dowodow nie bylo jak sie zona rodzila! I tlumacz to urzedasowi kurwa...)etc. Ale smakowaly jej lody i w sumie tyle. A jak jej opowiedzialem o naszych stawkach podatkowych i zabieraniu dzieci za dawanie klapsow (szczegolnie w Niemczech), to juz wogole jej sie odechcialo Europy.

Aha, w Niemczech podobniez udaja czystych, a tak naprawde jak wyszla na ulice o 6 rano to zobaczyla syf nieziemski i zaczepiajacych pijakow na ulicach.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
W Polsce brud, szarzyzna, jedzenie, leniwi ludzie (bo nie ma ludzi sprzedajacych jedzenia na ulicach, kupa niezagospodarowanych ziem rolniczych)i agresywni (zostala opierdolona za robienie zdjec chleba w piekarni!), upierdliwi policjanci wiec strach na czerwonym przejsc, prywatne kliniki pozamykane w weekendy, publiczne zapchane pacjentami, banki pozamykane w weekendy, brak nowoczesnych budynkow (wierzowce tylko w Wawie)wiec miasta wygladaja dla niej jak Chinskie wsie, brak metra, popieprzeni urzednicy (nie chcieli wpisac slubu do urzedu cywilnego bo zona nie ma dowodu urodzenia, tylko ze takich dowodow nie bylo jak sie zona rodzila! I tlumacz to urzedasowi kurwa...)etc. Ale smakowaly jej lody i w sumie tyle. A jak jej opowiedzialem o naszych stawkach podatkowych i zabieraniu dzieci za dawanie klapsow (szczegolnie w Niemczech), to juz wogole jej sie odechcialo Europy.

Aha, w Niemczech podobniez udaja czystych, a tak naprawde jak wyszla na ulice o 6 rano to zobaczyla syf nieziemski i zaczepiajacych pijakow na ulicach.
Tom, a może byś po sprowadzał nam tu chińczyków... ich podejście do roboty, tak jak wietnamców przydałoby się tu...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Tom, a może byś po sprowadzał nam tu chińczyków... ich podejście do roboty, tak jak wietnamców przydałoby się tu...
Jestem absolutnie za! Może im nagle odbije i zaczną odjebywać urzędników za odbieranie kramików z paróweczkami. W kupie siła. Jak się z nimi dobrze dogadać, to za kilka lat zamiast Belwederu będzie wielkie wolnorynkowe targowisko, a byli urzędnicy umrą pod płotami, o ile wcześniej nie zawisną.

Wyobrażacie sobie naczelnika skarbówki, jak w walce o byt zakłada firmę sprzątającą psie gówna z trawników? Albo Kaczora prowadzącego hodowlę kotów?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Tolerancyjne i wyksztalcone te pijaczki
A żebyś wiedział. Niemieckie meneliki i pijaczki są generalnie grzeczne.
Dawno temu gdy byłem w Niemczech, wieczorem podeszło do mnie kilku srogich, wydziaranych (m in. swastyki) i przypakowanych koksem skino-podobnych osiłków, coś tam pożartowali, ale byli grzeczni. Potem nawet pogadałem sobie z nimi po angielskiemu i poradzili mi, że jak będę jeździł stąd w tamto miejsce, to nie muszę normalnymi drogami, tylko przez tamtą (pokazali mi) wioskę jest skrót.

Do góry Bottom