D
Wszystkim się podoba, a nikt z niego jeszcze nie strzelał. Były kiedyś w Polsce Science-Fiction Autobahn, teraz jest Science-Fiction Gewehr. Jak trafi na rynek zobaczymy, czy się zacina, czy się psuje, jak z celnością itd. Wtedy zdecyduję, czy mi się podoba.
Apache Revolver
" Ten wyjątkowo uniwersalny sprzęt został opracowany w drugiej połowie XIX wieku w Belgii i pozwalał na dobór oręża w zależności od sytuacji. W razie bójki mógł być po prostu kastetem, ale gdy pojawiła się potrzeba użycia czegoś skuteczniejszego, jego użytkownik mógł skorzystać z noża lub w ostateczności z broni palnej."
Bębenek stanowi formę lufy jak to bywa w pepperboxach natomiast nie jest gwintowany.p.s. Swoją drogą ciekawe jaka jest skuteczność pocisku wystrzelonego z samej komory ( bez lufy ). Może komory są nagwintowane i same stanowią zestaw oddzielnych luf ?
Tutaj nie chodzi o to, że ktoś uznał kastet za broń białą, tylko, że uznał klamrę od paska w kształcie kastetu za kastet, a ten jest bronią na którą potrzeba pozwolenie w Polsce (a ustawa o broni i amunicji takowego nawet nie przewiduje), podobnie jak nunczako czy imitacje kija bejsbolowego. Większość broni białych czy to noże czy miecze jest jednak całkowicie legalna.Apache Revolver to broń chyba tylko dla mężczyzn ale dla mnie to ciekawostka - takie 3 w 1
Dowiedziałam się, że kastet należy do broni białej:
" 23-latka, który przy pasku - zamiast klamry - miał kastet, przesłuchali strażnicy graniczni z placówki na poznańskim lotnisku na Ławicy. Funkcjonariusze uznali, że to broń biała."
http://www.gloswielkopolski.pl/arty...traznicy-uznali-to-za-bron,id,t.html?cookie=1
Ale bzdura.Była tak ostra, że można nią było przeciąć człowieka na pół.