ford
Active Member
- 314
- 33
Cenzura na forum
Teraz policja przesłuchuje uczniów prywatnych szkół Przyszłość i Liceum Edukacji Innowacyjnej. Obie są płatne i mieszczą się w jednym budynku. Właścicielem jest Mariusz Nowowiejski, przedsiębiorca z branży edukacyjnej. I to właśnie on podjął decyzję o zamykaniu drzwi wejściowych podczas przerw lekcyjnych.
Palenie nie jest zabronione wśród nieletnich, w PL obowiązuje tylko zakaz sprzedaży papierosów nieletnim. Skąd pewność o dobrowolności, z tego co wiem mają obowiązek prawny chodzenia do szkoły do 18roku życia, czyli przymusowo, tutaj do tego dochodzi jeszcze więzienie siłą uczniów w budynku szkoły, gdzie zostały wykręcone nawet klamki w oknach jak w jakimś domu wariatów.Jakie uwięzienie? Uczniowie są dorośli (bo tylko tacy mogą palić) i dobrowolnie chodzą do szkoły.
Palenie nie jest zabronione wśród nieletnich, w PL obowiązuje tylko zakaz sprzedaży papierosów nieletnim. Skąd pewność o dobrowolności, z tego co wiem mają obowiązek prawny chodzenia do szkoły do 18roku życia, czyli przymusowo, tutaj do tego dochodzi jeszcze więzienie siłą uczniów w budynku szkoły, gdzie zostały wykręcone nawet klamki w oknach jak w jakimś domu wariatów.
Nie ma sensu dyskutować o dobrowolnych umowach z prywatną szkołą w sytuacji kiedy istnieje obowiązek szkolny.
Zresztą najważniejsze jest zdanie rodziców, w końcu dzieci należą do nich (nie chciałem użyć brzydkiego słowa "własność") .
Nie można się „nie zgodzić” na akademik. Akademiki są budowane i finansowane z pieniędzy rabowanych pod groźbą zabicia.Zgadzając się na akademik zgadzasz się na zasady jakie tam panują...