Atak na siedzibę PiS

OP
OP
GAZDA

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
nie no ino ich wina polega na tym że zastrzelono nieuzbrojonego... gdyby gostek miał broń to nie byłby nieuzrbrojony...

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
A jednak nie chodziło tylko o PiS:

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/napad ... omosc.html

Mężczyzna opowiadał im, że czyn swój planował od roku i niekoniecznie chciał zabić Jarosława Kaczyńskiego, ale "jakiegokolwiek polityka, obojętnie jakiej partii, żeby nie czuli się tacy pewni siebie".

Ryszard C. nowym bohaterem libertarian? ;) A konkretniej wszystkich libertarian prawdziwych, nieprzecwelonych i nieheglujących (żeby nie było, że wszystkich wrzucam do jednego wora :p ) ? Może dziadek nasłuchał się za dużo Białej Pięści? ;) Podobno chciał rozwalić też znanego polityka SLD.

Tylko czemu współpracował z milicją :huh: ? Czy mój post nie jest zbyt nienawistny? Jak jest to ocenzurować, żeby nie było kłopotów :) .

A

Antoni Wiech

Guest
Nie podejrzewam go o jakieś silne umotywowanie polityczne związane z jakąś frakcją. Sądzę, że uznał, że do końca jego życia jest bliżej niż dalej, a niczego konkretnego nie osiągnął, więc stwierdził, że odjebie akcję życia. Z resztą sam stwierdził, że ma raka i mu mało zostało. A do tego koleś ogarniał się bez kobiety. A kobiety mają tę wado-zaletę, że potrafią takie pomysły facetom wybić z głowy.

To trochę podobna akcja jaką miał Travis w Taksówkarzu.

W sumie logicznie patrząc to stuknąć polityka to jest najgrubsza akcja jaką można szybko odjebać i jest chyba najlepiej umotywowana moralnie, plus daje duży rozgłos (nie namawiam nikogo, żeby nie było :D), chyba tylko mocniejsze jest otworzenie ognia do tłumu z karabinu maszynowego.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
A ja przyznaję się, że źle oceniłem motywy. Wychodzi na to, że to Rydzykowe Radio Maryja odwaliło kawał dobrej anarchosatanistycznej roboty. :) A my co? Wstyd Panowie....
Koleś powinien trafić na koszulki. Sezon polowań na polityków rozpoczęty. :)

A

Antoni Wiech

Guest
Akcja krzyżowców w centrum miasta, gdzie urządzili sobie przecież na publicznej ziemi piknik i mieli w dupie władzę to w sumie niezła akcja antysystemowa. Ich motywy były dla mnie co najmniej zabawne, ale mimo wszystko...

Inna sprawa, że różnej maści dziadkowie u nas są kryci, bo policja boi się ich pałować. Może, więc libertarianie powinny dogadać się z frakcją emerytów? :D

Oni z przodu jako nie do ruszenia, a z tyłu libertariańska grupa szturmowa, taki koń trojański :D

M

Matrix

Guest
kr2y510 napisał:
kawador napisał:
A że jak piszą - pan miał 62 lata to doszedł do słusznego wniosku: "Kurwa - tyle lat mnie kantowali!"
No i się odegrał, bo na kim niby innym?

Hmm. Akurat PiS (dawniej PC) miał mniejszy wpływ na wszystko niż PO, SLD czy żydokomuna. Więc dlaczego akurat PiS?
Po prostu wybrał najbardziej dostępne biuro, nic się nie pytali, gościu starszy, a więc chyba swój.

Avx

Active Member
831
186
Ta sytuacja wygląda, jakby ten pan niczego nie planował, tylko na godzinę przed faktem postanowił, że komuś trzeba dać nauczkę; po czym natychmiast wziął pistolet, nóż i poszedł do najbliższego biura poselskiego.

Mężczyzna opowiadał im, że czyn swój planował od roku i niekoniecznie chciał zabić Jarosława Kaczyńskiego, ale "jakiegokolwiek polityka, obojętnie jakiej partii, żeby nie czuli się tacy pewni siebie".

Jak na czyn planowany, to efekty bardzo kiepskie. W ogóle na planowany nie wyglądał.

Planowany (cokolwiek by o nim nie sądzić; ja jestem w stosunku do niego krytyczny - przytaczam po prostu jako przykład) to był np. zamach w Oklahoma City w wykonaniu McVeighta.

No cóż, jaki kraj tacy "terroryści"...
Naprawdę, po nienawidzącym państwa człowieku z chorobą śmiertelną (a więc nieliczącym się z własnym życiem), to spodziewałbym się czegoś bardziej spektakularnego.

OP
OP
GAZDA

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
no myśle że nie każdy ma też jaja by coś więcej zdziałać...
gostek zrobił co uważał że musi to zrobić i tyle...
efektu wielkiego nie widać ale moze coniektóry zacznie myśleć że trzeba sie jednak liczyć z reakcją tych okradanych i oszukanych...

M

Matrix

Guest
GAZDA napisał:
no myśle że nie każdy ma też jaja by coś więcej zdziałać...
gostek zrobił co uważał że musi to zrobić i tyle...
efektu wielkiego nie widać ale moze coniektóry zacznie myśleć że trzeba sie jednak liczyć z reakcją tych okradanych i oszukanych...

Jak to nie widać, co niektórzy sobie ochronę borowików wzięli, w biurach też się teraz obawiają jakiejś akcji..Tylko Bronisław Komorowski bezpieczny, jaja sobie na wizji robi mówiąc przepraszam z przymrużeniem oka.;)

M

Matrix

Guest
GAZDA napisał:
no to gadam że efektu ne widać, bo to że oni coś tam robią, to jest nic...

terrorysta złapany, teraz rozpracowują siatkę..Niech pokażą zatrzymanego jak teraz wygląda, jakoś nie pokazują..Każdy ma prawo do obrony, on też, a tu cichutko winny i już.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
spoko spoko już SLD zapowiedziało projekt "Zero Broni" i klamki będą mogły posiadać tylko strzeleckie kluby sportowe, związki łowieckie, różne psiarnie i wojsko ...

M

Matrix

Guest
Trigger Happy napisał:
spoko spoko już SLD zapowiedziało projekt "Zero Broni" i klamki będą mogły posiadać tylko strzeleckie kluby sportowe, związki łowieckie, różne psiarnie i wojsko ...

No i co z tego, od czego jest posiadanie broni nielegalnie.
Kupujesz, chowasz, używaż w razie potrzeby.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Matrix napisał:
Kupujesz, chowasz, używaż w razie potrzeby.

Chyba tylko w razie najwyższej potrzeby, typu upadek rządu, tłum wychodzi na ulice, kradną, zabijają gwałcą, trzeba się bronić. W innym przypadku...

Bo co? Obronię się przed napastnikiem a w nagrodę posiedzę w pierdlu?

A tak przy okazji: CHUJ W DUPĘ SLD!!! LSD TAK!!! SLD NIE!!! Ooo już mi lepiej przepraszam, musiałem dopóki nie wsadzają za obraźliwe komentarze.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Najwyraźniejsze foto oświadczenia jakie znalazłem:

cybalistpap.jpg

inne zdjęcia na wszelki wypadek
http://img593.imageshack.us/img593/8651 ... xwc303.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/2307 ... de2bd2.jpg

Tylko tą jedną kartkę wszędzie pokazują.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Dobrze pisze, był kiedyś program (jakaś UWAGA albo inne gówno) o tym, że więźniowie w Polsce jedzą lepsze i bardziej wartościowe obiadki niż dzieci z domów dziecka. Jedyne do czego można się przyczepić w polskich więzieniach, to to, że nie są jeszcze takimi Disneylandami jak w Skandynawii.
W więzieniu to naprawdę źle jest tylko ludziom uczciwym, których skazano za jakieś "przestępstwo" albo pedofilom (ci to podobno mają przesrane), skurwiele sobie żyją całkiem nieźle.

A z tego tekstu to rzeczywiście wynika, że koleś jest jakimś retardem.

Do góry Bottom