Ankieta wyborcza 2011.

23HailEris

Member
277
10
kawador napisał:
A tak w ogóle to mogę opchnąć komuś mój głos - opyle go za 2 i pół kafla :) 20 lat minęło i do chuja mi się przydał.

Dobry pomysł, też bym chętnie sprzedał głos :) Nie daje żadnej wygórowanej ceny, czekam na oferty :)

D

Deleted member 427

Guest
Heh, kolesiowi grozi 5 lat za takie gówno, a jak PO czy SLD czy inne PiSy obiecują każdemu, kto na nich zagłosuje, 10 tysięcy mieszkań, obiad i flaszkę do obiadu, to jest ok. Pani prokurator zachodzi nawet w głowę, czy deklaracja kandydata jest formą przekupstwa wyborczego, czyli korzyści majątkowej w zamian za głos w wyborach :) :)

Robimy akcje: UWOLNIĆ JÓZEFA JĘDRUCHA!
Józef Jędruch - ostatni płomień zgasł
Ofiara prokuratorskich kłamstw!

D

Deleted member 427

Guest
Ja chyba jednak zagłosuję - to mnie przekonało :) :)

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-nbFlCxpYY[/video]

OP
OP
M

MichalD

Guest
KNP nigdy nie wygra wyborów - ponieważ po pierwsze nie ma kapitału na promocję, a po drugie JKM dla wielu osób jest zaszufladkowany jako jedna z tych samych twarzy, na które nie warto głosować.

D

Deleted member 427

Guest
hehe, nic dodać, nic ująć - banda chuja i obciach na całą wieś. Daliby chociaż jaką dupe o niezaprzeczalnych, obiektywnych zaletach, co by powiedziała coś miłego, a tu same betony partyjne, pierdolące pod nosem jakieś bzdety.

godlark

Member
115
1
Witam

Jestem nowy na tym forum, jednak poglądy mam już wyrobione od 1 gim :D

Na wybory pójdę, ale po to, by oddać nieważny głos, tzn. narysować coś na kartce i zaznaczyć wszystkich kandydatów. Chętnie bym sprzedał swój głos.

PS Kto wybrał taką dziwną liczbę postów, aby oddać głos w ankiecie (minimum 13)?

D

Deleted member 427

Guest
Chętnie bym sprzedał swój głos.

Ja też. Ale to jest nielegalne. Za to można pójść do więzienia. Więc się opamiętaj ;) To forum jest monitorowane przez antyfaszystowskie organizacje.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
MichalD napisał:
KNP nigdy nie wygra wyborów

Dlatego można na nich z czystym sumieniem zagłosować. Gdyby mieli wygrać to nie wiem czy bym na nich głosował. Byłem dawno temu w UPR i wiem, że poza nielicznymi wyjątkami, poniżej i wokół JKM były i są same bezjajeczne cioty prysznicowe i napinacze z umysłem pokemona. Z czasem te odpady ludzkie zaczynają dominować a nieliczne wyjątki powoli odchodzą.
Warto na nich głosować jedynie po to, by popularyzować styl myślenia JKM.

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Po glębszym namyśle doszedlem do wniosku że sensowne jest glosowanie na Palikota. Glos na JKM z góry leci w próżnie natomiast Palikot gdyby dostal np te 10% -12% (teraz niektóre sondaze dają mu 6%) móglby namieszac. Zresztą to spoleczenstwo na radykalizm JKM nie jest gotowe. Nie można mieć wszystkiego od razu a Palikot bylby malym krokiem do przodu więc warto chociażby dla samej legalizacji trawy. Powoli ale do przodu.

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Twierdzi że odszedl z PO wlasnie dlatego że większosc ze 177 poprawek w różnych ustawach które proponowal nie weszla i ja mu wierzę. Zeby skutecznie wprowadzac zmiany trzeba jeszcze miec kogos kto za nimi zaglosuje i dlatego te 12% uczyniloby z niego gracza którego nie daloby sie juz zignorowac. W to że ma idealy tez wierze bo kasa od państwa nie jest mu potrzebna a swój ruch w wiekszosci sam finansuje i kiedy mówi "nie jestem w polityce dla pieniędzy" to jak malo komu wierzę mu. Popatrz na jego listy - nikt tam poza nim nie jest politykiem w wiekszości to przedsiebiorcy (przeważnie drobni) więc może chociaż dzieki niemu malym biznesom będzie lżej. Pewnie że gwarancji nie ma ale dalbym mu szansę - odpaść zdąży zawsze. Na razie wprowadzi może troche świeżości.
Madlock - legalizacja to chyba wiecej niz dekryminalizacja nie? Jak rozumiem dekryminaliuzacja to nie karanie a legalizacja to nie karanie plus akceptowanie w obrocie (cos jak coffe shopy). Wyraźnie o tym mówil sam slyszalem jak znajde w necie to podeśle link.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
On mówi, że chce marihuanę zrównać z alkoholem czy papierosami, czyli: wysoka akcyza, koncesje na sprzedaż, czyli cały ten państwowy system kontroli i ścigania. A teraz z samych papierosów państwo ma około 10% swoich dochodów. Może kapnęli się, że ludzie za mało palą to teraz trzeba im dać trawę?
Akceptowalne minimum dla mnie to zrównanie narkotyków do statusu takiej pietruszki: można uprawiać i sprzedawać komukolwiek na ulicy. Bez akcyzy, bez ścigania przemytników i palących bezakcyzową trawę (niestety tylko z powodu nieopłacalności, a nie braku paragrafu).
Oczywiście ideał to stan gdzie trawa i pietruszka nie są opodatkowane i kontrolowane w ogóle.

Cieszenie się na legalizację na ich warunkach jest urągające godności.

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Ok z tym ze umowa podpisana przez niego z Wolnymi Konopiami i ich obywatelski projekt ustawy mówi o możliwości uprawy 3 (nie jestem pewien 3 czy 5) krzaków na wlasny uzytek wiec zdaje sie akcyzy tu nie ma. Czy akcyza na konopie w sklepie byaby? Nie wiem pewnie tak ale ja jestem ewolucjonista nie rewolucjonista. Uważam że by zrobić skok najpierw trzeba zrobić maly kroczek. To nawet pomoze JKM bo jak ludzie zobaczą ze tak można ze np ludzie palą legalnie i nie dzieje sie nic, ze w wielu sprawach wolność sie zwieksza to moze w przyszlych wyborach na JKM więcej ludzi zaglosuje.

D

Deleted member 427

Guest
Twierdzi że odszedl z PO wlasnie dlatego że większosc ze 177 poprawek w różnych ustawach które proponowal nie weszla i ja mu wierzę.

Kłamie. Po prostu odszedł z PO i teraz gada przeciwko PO. A jak był w PO i pracował w komisji "Przyjazne Państwo" to zachwalał zaangażowanie posłów i samego premiera, bez którego owe 177 poprawek (w podlinkowanym arcie mowa jest o 100 projektach) nie ujrzałoby światła dziennego. Wypowiedzi Palikota z czasów bycia posłem PO i "pracy" w tejże komisji rozrzucone są po necie. Np tu:

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 26073.html

Palikot nie jest żadnym wyjątkiem - 99% posłów, opuszczających swoja partyjną macierz, potem sra do dawnego gniazda. To jest taka zajebista taktyka, żeby się "odróżnić" i na która nabierają się pokemony od 21 lat.

Poza tym Palikot milczy na temat broni palnej - a ja Z ZASADY nie głosuję na ludzi, którzy milczą w tym temacie.

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Jego motywy da sie tak naprawde ocenić w praniu, Zakadanie czegos z góry "bo tacy są wszyscy" większego sensu nie ma. Aha przypomnę jeszcze ze chce też mozliwości wytwarzania bimbru na swój użytek. Ile z tego wyjdzie trudno powiedzieć ale chcę po prostu zobaczyc na co go stać. Inni już mieli szanse - on nie i dlatego chociazby ten jeden raz warto. Inaczej bedze 100% to samo co do tej pory. Nawet gdyby zmiana od obecnego stanu rzeczy byla nieznaczna uwazam ze warto.

Do góry Bottom