Ankieta wyborcza 2011.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ja będę głosował jedynie po to, by poprzeć pewną ideę i sposób myślenia. A nie po to, by coś zmienić lub poprzeć takich a nie innych ludzi. Chodzi wyłącznie o to, by ludziom mającym inny sposób myślenia przekazać: "hej! jest nas więcej".
Jednak jeśli JKM podczas kampanii popełni coś kretyńskiego to nie pójdę głosować.
Gdyby w wyborach prezydenckich w drugiej turze byli JKM i Kornel Morawiecki głosowałbym na Morawieckiego.

s00lis

Member
211
5
Po zakończonych wyborach media nawet nie wspomną o KNP, a wynik JKMa umieszczą gdzieś, jak zwykle w obszarach błędu statystycznego.
Mam jednak nadzieję, że się mylę, a mój pesymizm jest przesadzony.

C

Cngelx

Guest
Ruch Palikota i Kongres Nowej Prawicy dostaną się do parlamentu. Jeżeli nie, będzie to znaczyło, że wybory są nieważne, więc władza w Polsce jest nielegalna i nie należy stosować się do jej postanowień.

Słupek

Member
335
2
pLT-m3 napisał:
Ruch Palikota i Kongres Nowej Prawicy dostaną się do parlamentu. Jeżeli nie, będzie to znaczyło, że wybory są nieważne, więc władza w Polsce jest nielegalna i nie należy stosować się do jej postanowień.
Chyba nie nadążam za Twoim tokiem rozumowania. Czy mógłbyś rozwinąć?

D

Deleted member 427

Guest
Madlok i Slupek głosują na PO. Kto wie, czy nie jest to w swej przewrotności najlepsze wyjście. Pragnąc upadku Rzymu, na kogo byście głosowali - na Kwintusa, który chce wyjebania z armii barbarzyńskiej hołoty, obniżenia podatków i inflacji czy Juliusa Katona, który chce dokładnie tego, co jest tylko że 10x więcej? :)

margines

wujek dobra rada
626
84
Przydałaby się tu opcja dla niezdecydowanych. Ja z zasady nie głosuję, ale JKM to mniejsze zło, poza tym lubię pozytywnych wariatów, więc kto wie...:)

D

Deleted member 427

Guest
Monarchiści nie startują? Włączyliby broń palną do swojego programu i głosuje na nich.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Stonka Ziemniaczana napisał:
Już drugi raz piszesz na forum o Morawieckim. Poproszę o długie rozwinięcie czemu akurat on.

Nie będzie długiego rozwinięcia, bo nie mam czasu. Podałem Morawieckiego jako przykład, bo akurat startował w ostatnich wyborach i tak mi się nawinął. Dlaczego (w skrócie):
- antykomunista bezpośredni
- nie związany układami z klasą polityczną jak JKM (a to gadał z Oleksym, a to z Bosakiem, a tu się pojawił na nominacji Czumy...)
- lepsze cechy osobowości
- lepsza prezencja medialna

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Antykomunistą może jest, ale to nie to samo co antysocjalista.

Ja w tamtym roku widziałem Morawieckiego w telewizji, to nie bardzo mnie kręciło to co mówił (np. jak to trzeba więcej kasy ładować w młodzież i w publiczną szkołę, bo młodzież to przyszłość blebleble).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Korwin jest za przejęciem całych zobowiązań podjętych przez poprzednią władzę, w tym emerytur dla UB-ków itd. Jest za lustracją, ale tylko jako ujawnienie informacji, bez żadnych następstw.
Morawiecki chciał odsunąć poprzedników na ileśtam lat od władzy.

OP
OP
M

MichalD

Guest
Partie , na które mogę zagłosować:

1.KNP -jako głos przeciwko wszystkim poprzednim partiom i za liberalny program
2. PiS - socjaliści, ale przynajmniej zrobiliby porządek z "byznesmenami" z PO, a nie tak jak Pitera dzisiaj "walczy" z korupcją. Zapewne CBA dostałoby solidny zastrzyk z budżetu.
3. Ruch Palikota - Palikot jest uwikłany w przekręty, ale może wprowadzić ułatwienia dla przedsiębiorców

Hodyn

Member
60
0
Palikot juz byl i nic nie zrobil, wiec teraz raczej tez nic nie zrobi. Trzeba bojkotowac wybory, bo knp to konserwy wredne.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Premislaus napisał:
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O8oJlnc045s&feature=share[/video]

Aktorzy może nie wystąpili, ale lektorzy to na pewno. Chyba, że znaleźli takiego chłopa nie lubiącego Kaczyńskiego z głosem radiowym...
Teksty mieli na bank napisane a nie własne. Profesjonalna robota. Ogólnie śmierdzi ściemą taką samą jak spoty PiSu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Hodyn napisał:
Palikot juz byl i nic nie zrobil, wiec teraz raczej tez nic nie zrobi. Trzeba bojkotowac wybory, bo knp to konserwy wredne.

Palikot trochę zrobił. Np. zniósł koncesje na pośrednictwo nieruchomościami. Jednak to za mało i w sumie wygląda to tak, że jeden kroczek do przodu a dwa kroki w tył. Poza tym w innych kwestiach jego głos może być zagrożeniem dla wolności.

Jedyny skuteczny sposób na walkę polityczną w tym systemie, to obiektywistyczno-libertariańska tajna masoneria.

raiden00

megazord
160
278
Ostatni raz zagłosuję na korwinowców. Co prawda konserwy wredne, ale jednak trochę z wolnościowców mają. Korwin to z lekka pajac, a JKM-trole ostatnio doprowadzają mnie do nieziemskiego wkurwi*nia, ale może by coś się ruszyło w kwestiach wolnościowych jakby jakimś cudem do sejmu trafił.

D

Deleted member 427

Guest
Ja nie głosuję. Zagłosowałbym na monarchistów, parę dni temu wysłałem nawet do nich maila, czy popierają wolność na odcinku posiadania i noszenia broni palnej przez lud i tym podobne, ale raz, że monarchiści nie startują w demokratycznych wyborach, a dwa: jak dotychczas nikt mi nie odpowiedział. Na Korwina i jego bandę nie głosuję - ten rozdział swojego życia uważam za definitywnie zamknięty.

A tak w ogóle to mogę opchnąć komuś mój głos - opyle go za 2 i pół kafla :) 20 lat minęło i do chuja mi się przydał.

Do góry Bottom