Anarchokapitalizm to błąd ?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
sugerować to se możesz jakbym pytał jak osiągnąć moje cele abo kto jest moim wrogiem... nie pytałem sie... ty sie pytałeś o cele, ja odpowiedziałem...

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Ich niezdrowość polega oczywiście na braku poszanowania dla wolności, własności oraz sprawiedliwości. Z czego bierze się ten brak? Z braku poszanowania człowieka przez człowieka.
Bełkoczesz jak stary śmierdzący PZPR-owski komuch.
Brak sprawiedliwości bierze głównie stąd, że na drzewach zamiast liści nie zawiśli komuniści i socjaliści, wraz z ich ubecko-wisiorowo-policyjną opriczniną. Oczywiście przyczyn tego stanu rzeczy jest więcej, ale ta jest najważniejsza.

A co z rozwojem technologii przez ten okres czasu? Teraz musimy jeść, ale w każdej chwili jacyś mądrzy ludzie mogą zaprojektować roślinę która wyrośnie wszędzie, a jej owoce będą w 100% zaspokajały potrzeby człowieka
Celem życia nie jest żarcie, a realizowanie swych marzeń. Ponieważ na tej planecie jest więcej ludzi, to najlepiej jest jak każdy realizuje swe odjeby swoim kosztem. Większość z nas, to nie są jakieś rurkowce™ zamieszkujące Rów Mariański, czy inne podludzie.
Ja mam w dupie, to co inni robią ze swym życiem, byle mi nie wchodzili w drogę, a zasrańcy co nie potrafią zrozumieć niech giną i nie przekazują dalej swych zasranych genów.
Ja mam w dupie co będzie kiedyś, czyli na świętego Dygdy, którego nie będzie nigdy. Mnie interesuje teraz i tu.

..a jej owoce będą w 100% zaspokajały potrzeby człowieka
Nie interesuje mnie czy taka roślina powstanie czy nie.
Nie mam zamiaru przykładać się do takich idiotycznych badań.
Żarcia na świcie jest dziś aż za dużo.

Wolność -> Własność -> Sprawiedliwość -> Dobrobyt
Wolność wynika z własności, nie na odwrót.
A dobrobyt nie jest naszym celem, to jedynie uboczny skutek wolności.
Wy komuchy i rurkowce™ przez wolność rozumiecie coś zupełnie innego.

Jeżeli każdy ma swoją własność, to panuje sprawiedliwość.
Piszesz o sprawiedliwości. Tylko że dla mnie ta sprawiedliwość, to nie jest żadna sprawiedliwość.
Dla mnie sprawiedliwością jest to, jak na łapska ubeckiej czy policyjnej mendy, która bruździła innym, spada ciężki młot. Lutownica zaczyna przypalać jego nozdrza, a przerobiony sekator, zaczyna obcinać po kawałku jego genitalia, po czym wchodzi do brzucha. Siekiery zaczynają rąbać nogi tego śmiecia po kawałku. A na końcu wchodzi w korpus hak do mięsa i wyciąga go na widok, ku przestrodze dla innych.
Dla mnie sprawiedliwością jest, jak agentowi wpływu oddelegowanemu do mediów, obcążki obetną paluchy, po czym wytną jęzor, a na koniec gorąca blacha wypali ślepia.
Dla mnie sprawiedliwością jest to, jak pociski hollow-point wystrzelone z pistoletów maszynowych posiekają wszystkich tych ci co osiągnęli bogactwo metodami politycznymi, czyli dzięki koncesjom, regulacjom, znajomościom, czy ochronie służb.
Czy pisząc o sprawiedliwości To masz na myśli?
Jeśli odpowiedź jest nie, to dla mnie nie masz nic do zaoferowania.

OP
OP
T

tailgunner

Guest
kr2y510 - niestety po przeczytaniu twojego bełkotu mam dla ciebie smutną wiadomość : sam na siebie wydałeś wyrok! Odrzuciłeś Rozum! Zgrzeszyłeś najcięższym grzechem! Masz w dupie co będzie kiedyś, gdyż wiesz że umrzesz. I właśnie dlatego umrzesz! Dzień Sznura już bliski!

Jedyny ratunek dla ciebie zawarty jest w słowach Proroka Kelthuza : ZABIJ SIĘ !

a teraz hejtuja:) Albo zróbcie mi wjazd na fejsa : facebook.com/kamil.kotarba.88
Przyjmuję każdego do znajomych, nawet największą ubecką kurwę ! :)
Ostrzegam że mam papiery czubka i nawet za zabicie człowieka grozi mi najwyżej 6 miesięcy sanatorium :)

KTÓRY SIĘ ODWAŻY ?!

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Własność -> Wolność -> Dobrobyt -> Sprawiedliwość

Taka jest prawidłowa kolejność.

Wolność wynika z własności (z prawa do wyłącznego dysponowania samym sobą, a co za tym idzie - z prawa do wyłącznego dysponowania dobrami, które się wytworzyło, poświęcając na to część czasu swojego życia, wiedzy oraz wcześniej zakumulowanych środków)

Dobrobyt MOŻE wynikać z tej wolności i jest pojęciem stricte subiektywnym.Dla jednego dobrobytem będzie życie w złotym zamku i dziwki, dla innego - leśna lepianka, cisza i święty spokój.

Z tego wynika, z kolei - sprawiedliwość. Każdy w dążeniu do celu swojego "dobrobytu" w rezultacie otrzymuje to, co wynika z podjętych przez niego działań. Niekoniecznie to, co sobie założył za cel.

Ostatnia edycja:
OP
OP
T

tailgunner

Guest
Mylisz się przyjacielu. Na początku jest ROZUM. Z niego wynika Wolność. Potem jest cała reszta!

Nie ważne jest co posiadam, ważne jest DLACZEGO posiadam!

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Nie czepiajcie się go, istnieje tzw libertariański komunizm. Nigdy nie rozumiałem na czym to polega, bo to jest całkowicie sprzeczne ze sobą, ale jednak jak sama nazwa forum wskazuje "libertarianizm.net" - niestety zakazu wstępu dla libertariańskich komuchów nie ma. :(

Do góry Bottom