Hitch
悟
- 3 220
- 4 876
Treściwa i odnosząca się do tematu, jak sam skurwysyn.
EDYTA: Napisane jeszcze, kiedy w poście wyżej było tylko "cześć". Sorry
EDYTA: Napisane jeszcze, kiedy w poście wyżej było tylko "cześć". Sorry
A co jak teraz ktoś to zrobi?Ktos napisal, ze panstwo mozna latwo zajac ale trudno utrzymac, a co jak przeciwnik fundnie anarchista totalna zaglade ala Hiroszima lub w postaci mnostwo obozów koncetracyjnych?
Tak się wygrywa z armiami, zostaje jeszcze ludność.Czy w dzisiejszych czasach to moblina altyleria i lotnictwo nie jest tym czym wygrywa sie bitwy?
A ja sobie wyobrażam. Będziemy bogatsi o koszty utrzymania armii, urzędasów i innych rzeczy, to co większy fan broni kupi sobie działko przeciwlotnicze - już są tacy, tyle, że w USA. A LAWa będzie się trzymało w domu, obok gaśnicy na nagły wypadekA niezbyt sobie wyobrazam by kazdy na dachu mial dzialo przeciwlotnicze i w garazu dzialo grubego kalibru
Jak wiadomo, jedynym powodem zrzucenia bomby atomowej na Hiroszimę, był fakt, że była w stanie anarchii. Nie mogłoby do tego dojść gdyby istniała w ramach państwa.totalna zaglade ala Hiroszima
A jak chcesz zabrać ludzi do obozów bez walki z mieszkańcami? Teleporty jeszcze nie powstały.w postaci mnostwa obozów koncentracyjnych?
A skąd pewność, że w państwie ludzie mający bronić CZYIŚ domostw nie wezmą swoich manatków i nie uciekną?I jeszcze skad pewnosc, ze kazdy zostanie bronic swojego w takim akapie, a wiekszosc nie wezmie swoich manatek i nie ucieknie?
Zakładam, że teraz opór byłby żaden lub nikły, więc potencjalny zaborca miałby więcej korzyści niż problemów, więc nie musi prowadzić całkowitej eksterminacji.A co jak teraz ktoś to zrobi?
Czasem jest. Przykład: złącze ładowarki (USB) do telefonów komórkowych produkowanych w Chinach na lokalny rynek. Tylko należy pamiętać o jednym, regulacja nastąpiła na zamkniętym i regulowanym rynku telefonów komórkowych (formalnie standard GSM jest zamknięty i obowiązują homologacje).ale czy standaryzacja nie jest właśnie skutkiem władzy "centralistycznej"?
Oni będą zmuszeni się zestandaryzować, by wytrzymać napór konkurencji, która wcześniej czy później nadejdzie. Popatrz na tradycyjne hostingi. Standardem jest PHP+MySQL. Standard ten został wymuszony przez tysiące małych firm hostingowych oraz programistycznych i obowiązuje, choć nigdzie nie został spisany.Gdy mam do czynienia z konkurencją to po co mam im pomagać standaryzować moje pomysły? przykładem może być google, czy amazon. nie wiem czy spotkałeś się z terminem "chmura obliczeniowa", jest to technika przetwarzania danych w których właśnie te firmy przewodzą. one nie chcą standaryzacji pomysłów wykorzystywanych przez nich w chmurze i dla nich nie jest to opłacalne...
Czasem jest. Przykład: złącze ładowarki (USB) do telefonów komórkowych produkowanych w Chinach na lokalny rynek. Tylko należy pamiętać o jednym, regulacja nastąpiła na zamkniętym i regulowanym rynku telefonów komórkowych (formalnie standard GSM jest zamknięty i obowiązują homologacje).