Akcja STOP wojnie polsko-polskiej

pppi

New Member
3
0
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej z wielkim niepokojem obserwujemy narastającą nienawiść polityczną w Polsce. Prosimy liderów wszystkich dominujących sił politycznych w polskim parlamencie o zakończenie tej polsko-polskiej wojny.

Kto może zakończyć wojnę polsko-polską?

* Wojna musi trwać
* Tylko Bóg
* Jarosław Kaczyński
* Nikt
* Donald Tusk
* Episkopat Polski
* Prezydent Komorowski
* Janusz Palikot

Wyślij akcję do liderów PO, PiS, PSL, SLD i oddaj swój głos tutaj -> wojna polsko-polska

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Wojna musi trwać, aż się wykończą nawzajem.

Ja nie rozumiem tego pierdolenia z podzielonym narodem, w państwie są przymusowo trzymani ze sobą różni ludzie, którym się narzuca jedno prawo i to normalne, że się będą dzielić a nawet ostro ze sobą walczyć.
Lepiej jak idą wszyscy w jednym rzędzie jak zombie?

Jak się ktoś z kimś po całości nie zgadza to czemu ma iść na kompromis?

crack

Active Member
784
110
Piter1489 napisał:
Wojna musi trwać, aż się wykończą nawzajem.

Nic to nie da, przyjdą nowi na ich miejsce. Przypomnijmy sobie, jaka panika była wśród ludu po katastrofie smoleńskiej, że chaos nastanie itd.

Piter1489 napisał:
Ja nie rozumiem tego pierdolenia z podzielonym narodem, w państwie są przymusowo trzymani ze sobą różni ludzie, którym się narzuca jedno prawo i to normalne, że się będą dzielić a nawet ostro ze sobą walczyć.

Jak to przymusowo trzymani, żyjemy w Chinach ? Granice są zamknięte ? Ale rozumiem, że użyłeś skrótu myślowego.

----------------------------------------------------------------

Co do tego wydarzenia to słuchalem dziś audycji na trójce i gadali o tym non stop ze słuchaczami. Tak mnie to zastanawia, jak wariat zamorduje osobę nie będącą na stołku to nikt o tym nie mówi, a jak wariat zamorduje rządowego złodzieja to wielkie halo. Ludzie martwią się, jak zabija się tych, którzy zabierają ich pieniądze, natomiast jak zabiją normalnego obywatela to nikt się tym nie przejmuje.
Wiem również, że nie będzie żadnego zakończenia wojny polsko- polskiej, póki Kaczyński jest w sejmie, bo to on to nakręca, chce zdobyć elektorat fanatyków religijnych. Katastrofa lotnicza to według niego wina Tuska, bo dał chujowe samoloty, to że lądowali mimo niesprzyjających warunków to pewnie również wina Tuska. Inna sprawa, harcerze umieścili krzyż przed sejmem, który następnie zabrali jako, że jest ich, Kaczor gada, że to zamach na wiarę, demokrację i wolności obywatelskie i konstytucyjne. Teraz po tragedii wygłasza, że "tragedia" w Łodzi to wina języka nienawiści posłów PO, mimo, że dziadek z tego co mówił, nie był fanem żadnej partii politcznej. Jako przykład mowy nienawiści podaje przykład niewinnego określenia "moherowe berety", które w żaden sposób do nienawiści nie nawołują, zapominając o swoich wypowiedziach typu "my stoimy tu gdzie solidarność, wy tam gdzie stało ZOMO" czy jak to tam szło. W czasie kampanii obiecywał przemianę, ale zaraz po wyborach wrócił stary megalomańsko-paranoiczny Jaruś, tylko po śmierci brata podniesiony do kwadratu.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
crack napisał:
Ale rozumiem, że użyłeś skrótu myślowego.

No to był skrót myślowy :) .

Nie mam prawa do secesji, więc właśnie mi każą się dostosować albo spierdalać, a ja nie chcę spierdalać, a przynajmniej nie do innego kraju.

M

Matrix

Guest
Wiem również, że nie będzie żadnego zakończenia wojny polsko- polskiej, póki Kaczyński jest w sejmie, bo to on to nakręca, chce zdobyć elektorat fanatyków religijnych.

Ta jakiś fantasta ?, ilu tych fanatyków regligijnych jest 5 % spoleczeństwa. Nie, może działa na polecenie obcego wywiadu, moż nawet Niemiec...aby Polskę w końcu uspokoić za pomocą obcego wojska..

A

Antoni Wiech

Guest
Piter1489 napisał:
Nie mam prawa do secesji, więc właśnie mi każą się dostosować albo spierdalać, a ja nie chcę spierdalać, a przynajmniej nie do innego kraju.

Jak to powiedział kiedyś Tym w jednym z wywiadów, czy myślał o emigracji:

Ja mam stąd wyjeżdżać?? Niech oni stąd wyjeżdżają!

:D

M

Matrix

Guest
Boją się, dali sobie ochronę, Kurski, Ziobro, Niesiołowski, Macierwicz oczywiście na nasz koszt. Nie wiem kto tam jeszcze ? Polsko coraz bardziej mi się podobsz, znowu się nie dajesz ...jak AK za okupacji..Jarek o dziwo, podejrzane wziął sobie już wcześniej przed zamachem, bardzo podejrzane..

crack

Active Member
784
110
Matrix napisał:
Wiem również, że nie będzie żadnego zakończenia wojny polsko- polskiej, póki Kaczyński jest w sejmie, bo to on to nakręca, chce zdobyć elektorat fanatyków religijnych.

Ta jakiś fantasta ?, ilu tych fanatyków regligijnych jest 5 % spoleczeństwa. Nie, może działa na polecenie obcego wywiadu, moż nawet Niemiec...aby Polskę w końcu uspokoić za pomocą obcego wojska..

"Realisto" na wybory chodzi ok. 50 % społeczeństwa, z czego mamy 30 milionów uprawnionych do głosowania. Wychodzi na to, że ok. 15 milionów idzie głosować. Z tych 15 milionów PiS dostaje 1/3 głosów, wychodzi ok. 5 mln
30 : 5 = 6. podziel sobie teraz 100/6 = 16% .
Można się spierać, że nie każdy głosujący na PiS to fanatyk religijny, ale wrzucę do wspólnego worka, gdyż PiS romansuje z Rydzykiem i jego radyjkiem (czyli najwiekszymi fanatykami religijnymi w polsce), jeżeli ktoś nie jest fanatykiem religijnym a mimo tych zależności głosuje na tą partię to i tak godzi się/legitymizuję takie działania, dorzucmy jeszcze kanapowe partie narodowo katolickie, których ci u nas jak grzybów po deszczu, których głosy chce przejąć PiS o to będziesz mieć ok. 20% fanatyków religijnych.

M

Matrix

Guest
crack napisał:
"Realisto" na wybory chodzi ok. 50 % społeczeństwa, z czego mamy 30 milionów uprawnionych do głosowania. Wychodzi na to, że ok. 15 milionów idzie głosować. Z tych 15 milionów PiS dostaje 1/3 głosów, wychodzi ok. 5 mln
Można się spierać, że nie każdy głosujący na PiS to fanatyk religijny, ale wrzucę do wspólnego worka, gdyż PiS romansuje z Rydzykiem i jego radyjkiem (czyli najwiekszymi fanatykami religijnymi w polsce), jeżeli ktoś nie jest fanatykiem religijnym a mimo tych zależności głosuje na tą partię to i tak godzi się/legitymizuję takie działania, dorzucmy jeszcze kanapowe partie narodowo katolickie, których ci u nas jak grzybów po deszczu, których głosy chce przejąć PiS o to będziesz mieć ok. 20% fanatyków religijnych.

Nie robią na mnie wrażenia twoje obliczenia, realisto. Co taki Kaczyński może zagwarantować jakby wygrał : naloty CBA pokazywane w TV ? Ludzie to pamiętają, nie dadzą się temu sprawiedliwemu autokracie nabrać.
Teraz natomiast jego wizerunek Hitlera z pochodniami w nocy niewielu fanatykom nie wiadomo nawet jakim się nie podoba.
Jest niestety (dla siebie )już skończony.

crack

Active Member
784
110
Matrix napisał:
crack napisał:

Nie robią na mnie wrażenia twoje obliczenia, realisto. Co taki Kaczyński może zagwarantować jakby wygrał : naloty CBA pokazywane w TV ? Ludzie to pamiętają, nie dadzą się temu sprawiedliwemu autokracie nabrać.
Teraz natomiast jego wizerunek Hitlera z pochodniami w nocy niewielu fanatykom nie wiadomo nawet jakim się nie podoba.
Jest niestety (dla siebie )już skończony.

Nie rozmawialiśmy o tym, co Kaczyński może zagwarantować, tylko o chęci zdobycia przez Kaczyńskiego elektoratu religijnych fanatyków i ich procentowym udziale w społeczeństwie.
Natomiast co do tego, że jest skończony to się nie zgodzę, w ostatnich wyborach osiągnał świetny wynik. Wątpię, żeby jakieś pochodnie (o których pierwsze słyszę) miały jakiś wpływ na jego przyszłość.

M

Matrix

Guest
Piter1489 napisał:
Pamiętaj, że w trakcie kampanii prezydenckiej był bardzo miły i pluszowy :) . Po przegranej już mu odwaliło do reszty.

Teraz nie jest już pluszowy, bo nie bierze prochów ;)
Teraz jest raczej katofaszystowski. Trzeba przed nim klęknąć i się modlić bo zachowuje się jak bóg. Zresztą starsze panie całują go po rękach, a panowie skandują " Tu jest Polska ".;)

crack

Active Member
784
110
Piter1489 napisał:
crack napisał:
w ostatnich wyborach osiągnał świetny wynik

Pamiętaj, że w trakcie kampanii prezydenckiej był bardzo miły i pluszowy :) . Po przegranej już mu odwaliło do reszty.

Może dlatego przegrał, jak jego brat został prezydentem to kampania była bardziej agresywna ;)

Tak btw. to Lech był bardziej sympatyczny niż Jarek, może dlatego, że nie był singlem :)

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
pppi napisał:
Kto może zakończyć wojnę polsko-polską?
ta wojna się dopiero zaczyna, po 8 kwietnia wraz z przejściem Polski do rosyjskiej strefy wpływów ci co rządzą naruszyli interesy różnych wpływowych grup, jest też spora grupa "służbistów" którzy przeszli na amerykańską stronę po 89 i mogą się czuć nie zbyt komfortowo. Wojna będzie trwała dopóki nie zniszczą tego rządu możliwe że nawet fizycznie. Potem według mnie nastąpią "rządy generałów"
-co wcale nie znaczy że nastąpi koniec wojny:). Znowu wszystko będzie jasne

Do góry Bottom