4chan

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Ich dokonania to godzina homospamu na kibice.net i zakopywanie "wykopów". Olać te gimby.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Premislaus napisał:
No strasznie poryte, oczopląsu idzie dostać. A jak się dźwięki włączyły, to od razu zamknąłem stronę.

Wystarczy dodać jeden filtr do AdBlockPlusa i wywalić jeden styl strony na zawsze i da się normalnie oglądać. Niestety prawie cały "polskojęzyczny internet" jest zasyfiony do bólu spamersko-reklamowym gównem. I niestety większość nie potrafi z tym walczyć.

Jednak mnie zastanawia coś innego. Dlaczego anonimowi są tak zawzięci na scjentologów? Co scjentolodzy im takiego zrobili?
Ja, gdybym był celebrytą, to dla zwykłej wygody zapisałbym się do takiego scjentologicznego "kościoła". Nikt by mi dupy nie zawracał jakimiś bezsensownymi akcjami na rzecz głodnych dzieci w globalnie ocieplonej Puszczy Amazońskiej, słoni i wielorybów w Afryce dzikiej albo innym zadupiu czy też futrzaków na futra. No bo to scjentolog a promowanie scjentologii jest beeee. Wuj jeden wie dlaczego ale beee ale jest beeee, bo beeeeee.
No właśnie, dlaczego scjentologia jest beeee?

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Pisze się o oszustwach, manipulacjach i jakichś całkowitych bzdetach typu "niejasna doktryna" :D Pewnie mają kasę, są dość silni ale nie są w centrum. Tacy templariusze XXI wieku.

zenarchist23

New Member
50
0
kr2y510 napisał:

http://youfoundthecard.com/scientology-kills.php

psychomanipulacja, niewyjaśnione śmierci, pozywanie przy pomocy wysoko opłacanych prawników wszystkich, którzy odważą się coś powiedzieć złego o scjentologii(możliwe, że to było powodem ataków i demonstracji Anonów, nie znam sprawy)... dlatego Kościół Scjentologiczny jest zły. Jedyne co ciekawe to było szpiegowanie urzędów skarbowych przez członków kościoła, za co żona Hubbarda trafiła za kratki- wzięła na siebie odpowiedzialność za męża.

a poza tym- Xenu? wtf!?

s00lis

Member
211
5
Tu jest co nieco o konflikcie między anonimowymi i scjentologami:
http://webhosting.pl/Anonimowi.nie.wybaczaja

Nie da się ukryć, że to wszystko trochę naciągane. To chyba głównie grupa niezrównoważonych dzieciaków wyrosłych na komiksach Alana Moore'a.

"We are Anonymous
We are legion
We do not forgive
We do not forget
Expect us - always"

Trudno brać na poważnie taką patetyczną gadkę. Mam nadzieję, że ich zaczepne działania nie spowodują państwowej ofensywy na sieci anonimowe i nagonki w mediach.

zenarchist23

New Member
50
0
s00lis napisał:
Trudno brać na poważnie taką patetyczną gadkę. Mam nadzieję, że ich zaczepne działania nie spowodują państwowej ofensywy na sieci anonimowe i nagonki w mediach.

Dlatego też, jak już wspominałem, zachowanie takie jak demonstracje, te hasełka już na samym 4chanie \b\ nie znajdują więcej posłuchu i raczej to wszystko przeniosło się na inne, dedykowane kształtującemu się ruchowi Anonymous, strony. Choć kto ich tam wie:p

A

Anonymous

Guest
kr2y510 napisał:
Premislaus napisał:
No strasznie poryte, oczopląsu idzie dostać. A jak się dźwięki włączyły, to od razu zamknąłem stronę.

Wystarczy dodać jeden filtr do AdBlockPlusa i wywalić jeden styl strony na zawsze i da się normalnie oglądać. Niestety prawie cały "polskojęzyczny internet" jest zasyfiony do bólu spamersko-reklamowym gównem. I niestety większość nie potrafi z tym walczyć.

Jednak mnie zastanawia coś innego. Dlaczego anonimowi są tak zawzięci na scjentologów? Co scjentolodzy im takiego zrobili?
Ja, gdybym był celebrytą, to dla zwykłej wygody zapisałbym się do takiego scjentologicznego "kościoła". Nikt by mi dupy nie zawracał jakimiś bezsensownymi akcjami na rzecz głodnych dzieci w globalnie ocieplonej Puszczy Amazońskiej, słoni i wielorybów w Afryce dzikiej albo innym zadupiu czy też futrzaków na futra. No bo to scjentolog a promowanie scjentologii jest beeee. Wuj jeden wie dlaczego ale beee ale jest beeee, bo beeeeee.

Mam AdBlocka, ale strona nie zaciekawa dla mnie, więc dałem sobie spokój. Wszedłem tylko z ciekawości. Czasem wejdę na 4chana, ale z rzadka - głównie oglądam zdjęcia dziewczyn z różnych portali jakie wklejają :p.

No tak to główna zasługa scjentologów.

Może dlatego się uwzięli, że scjentolodzy pozywają wszystkich i są śmieszni.

Pewnie dlatego uchodzi za złą, że zrzesza tylko bogatych ludzi, tam chyba trzeba regularnie płacić. A inne kościoły wolałyby same otrzymać tę kasę, na "akcje charytatywne" ;).

s00lis

Member
211
5
http://gry.onet.pl/wiadomosci/sony-zdenerwowalo-anonimowych,1,4231352,artykul.html
ik9LL4.jpg

Kolejna akcja Anonimowych. Zastanawia mnie jaką przybierze postać i do podjęcia jakich kroków skłoni Sony. Jeśli ma ktoś bardziej szczegółowe informacje na temat motywacji Anonów w tej kwestii, będę bardzo wdzięczny ;)

C

Cngelx

Guest
Celem anonów jest generalnie śmieszkowanie, ale jak kto podpuści to śmieszkuje się z pożytkiem xD

Do góry Bottom