Szynka
Złota szynka wolnego rynku.
- 1 209
- 2 055
Przecież więcej można wyciągnąć puszczając bota w WoWie albo w innej grze MMO...
Konstruktor napisał:3,5 zł?
Nie wiem skąd takie stawki ale w woj. Lubelskim 5-6 zł dla "ochroniarza" to minimalne stawki i mówię tutaj o takim ochroniarzu którego jedyną pracą jest siedzenie. (zapewne jakaś ustawa nakazuje zatrudnienie takiej osoby, czy coś)
Matrix napisał:Korwin bardzo chwali takie 3,50 za godzinę
Matrix napisał:Korwin bardzo chwali takie 3,50 za godzinę, że tak można w Polsce .
Madlock napisał:Matrix napisał:Korwin bardzo chwali takie 3,50 za godzinę, że tak można w Polsce .
Korwin to w ogóle wyjątkowy przypadek.
Ciek napisał:Mam do wydania kwotę 500 zł za wykonanie jakieś pracy i ani grosza więcej bo zwyczajnie więcej nie mam; z próżnego to i Salomon nie naleje. Praca zabierze około miesiąca czasu po 8h dziennie. Czy w takiej sytuacji powinienem dać komuś zarobić te 500 zł jeśli jest skłonny dla mnie za tyle pracować (czyli prowadzić “zbrodniczą działalność mającą na celu wyniszczenie biologiczne …”) czy też nie dać zarobić nikomu i patrzeć jak ludzie żrą trawę?
To w końcu chyba dobrze, że robią te papiery na fizola fachowca (?)Trigger Happy napisał:i robią papiery na wózki widłowe i suwnice (...)
a tokarza na CNC ciężko znaleźć ..."
Albo lepiej już poczytaj FourieraMatrix napisał:Madlock napisał:Matrix napisał:Korwin bardzo chwali takie 3,50 za godzinę, że tak można w Polsce .
Korwin to w ogóle wyjątkowy przypadek.
Ta, powoli robi się teoretykiem, nie praktykiem. Za sto lat, na pytanie, kto to był Korwin Mikke będzie się odpowiadało- klasyk utopijnego libertarianizmu.
Joker napisał:Witam
Płaca minimalna to i tak niemal martwe prawo, skoro dotyczy tylko umów o pracę. Nie powoduje wcale szczególnie bezrobocia jak płaczą liberały, gdyż zawsze można zatrudnić na zlecenie/dzieło. Nie jest też żadnym plusem z punktu widzenia praw socjalnych, gdyż zwiększa ilość znienawidzonych przez socjałów umów śmieciowych. Przyczyną bezrobocia są zbyt wysokie koszty pracy, generowane przede wszystkim przez składki na ZUS.