Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Masz rację, w przypływie beki nie zwróciłem uwagi na styl pisma. Jest ten sam.

ps: Cholera, okazuje się, że to już jest w humorze. Kasuję, ale dzięki inho ;)

ps2: Amel ustosunkował się do fejkowego zdjęcia kartkówki szkolnej, jaką wbiłem w pośpiechu (vide ROTFLE, gdzie znalazła się już wcześniej)

Ostatnia edycja:

515

New Member
18
22
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36..._Poznaniu__Potrzebujemy_krola__wprowadza.html

(...)Według Brauna oczekiwanie, że Chrystus mógłby zostać królem Polski w wyniku demokratycznego głosowania, jest zresztą nieporozumieniem. Bo Jezus nie może "być wybrany". Co zatem proponuje Braun? Zastąpić demokrację monarchią. Wtedy to król Polski mógłby intronizować Chrystusa. No dobrze, ale skąd wziąć króla? Braun każe czekać na dogodny moment, gdy "odmieni się koniunktura polityczna". Na razie trzeba edukować społeczeństwo, w czym pomóc ma hasło Brauna: Kościół-szkoła-strzelnica.- Zadbajmy, by nie wychowało się kolejne pokolenie polskich dzieci, dla których msza święta będzie kompletną egzotyką - mówił Braun, podkreślając znaczenie wychowania w tradycji katolickiej. A po co nauka strzelania? - Bo nie da się tego na dłuższą metę załatwić gawędzeniem - wyjaśnił.
Ale Braun poszedł jeszcze dalej i opowiedział, jak mogłoby wyglądać przejęcie władzy i przywrócenie w Polsce monarchii: - Wizja jest taka, że pod koniec trzeciej wojny światowej z jakiegoś bunkra w rejonie Doliny Chochołowskiej rusza kolumna wozów opancerzonych w kierunku Krakowa. Komandosi - jak w amerykańskim filmie "Helikopter w ogniu" - mają noktowizory i karabiny. Wcześniej musieliby modlić się przykładnie, chodzić do szkoły i na strzelnice. I wjeżdżają na Wawel, bo władza upadła. Pytanie, czy biskup jest już gotowy, czy trzeba go wyciągnąć do krypty św. Leonarda. Komandosi muszą zapukać do furty. I następuje koronacja - Kazimierza Odnowiciela III. Idzie potem król na Skałkę, ochraniany przez komandosów.W wizji Brauna rządzący Polską odlatują w tym czasie "do ciepłych krajów z walizkami pełnymi pieniędzmi". Jego wystąpienie zakończyły oklaski.

Nie wiem na ile relacja zostala zmodyfikowana przez tego pismaka, ale znajac to towarzystwo z autopsji ubaw musial byc przedni.

D

Deleted member 427

Guest
Komandosi - jak w amerykańskim filmie "Helikopter w ogniu" - mają noktowizory i karabiny. Wcześniej musieliby modlić się przykładnie, chodzić do szkoły i na strzelnice.

Po powyższym wnioskuje, że jednak została zmodyfikowana i to motzno.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Każdy ma swoje mokre sny :)
Nie.
Po prostu prosty lud potrzebuje jakiejś konkretnej wizji, jakiegoś scenariusza, by sobie mógł coś wyobrazić. Przecież dziś nie uwierzą, że król zostanie pomazany przez przez Boga, który zstąpi z niebios, tak samo jak nie wierzą w boćka, co przynosi dzieci. Więc Braun tylko naszkicował scenariusz i to nawet całkiem realistyczny. Ten scenariusz może sobie wyobrazić niemal każdy. I to jest siła Brauna i jego wyższość nad Korwinem. Gdyby Korwin umiał mówić operując obrazami...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Braun założył organizację "Pobudka" (pobudka.org), a każdy kto się doń zgłosi zostanie "Budzikiem". ;)

Oczywiście jest też ruch BRAUN (Bezpartyjny Ruch Antysystemowy Upodmiotowienia Narodu)

10408671_1459905194322004_579361142488226263_n.jpg

T

Tralalala

Guest
Organizacja bez organizacji, struktura bez struktury. To mi się podoba. Link do kryptoanarchizmu to może nie, ale trochę informacji o szyfrowaniu mogłoby się im przydać.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Braun trochę wolno gada. W krótkich wypowiedziach jest to ok, ale przy godzinnym programie jest to męczące...
Tak, wiem, ma taki specyficzny styl, który dobrze do niego pasuje.. no ale jednak.. przymulający jest.

Do góry Bottom