Zakładamy się

648
1 212
Zbieram akcje do poniższego zakładu.
Chętnie się założę z kimkolwiek dla zabawy, że KNP w kolejnych wyborach parlamentarnych nie zrobi dwucyfrowego wyniku (zakładając samodzielny start albo w kolacji z PL, UPR czy inną małą partią, ale nie z Gowinem). 1,5:1 przeciwko właśnie takiemu wynikowi, czyli daję 15 zł za każde postawione 10 zł i proponuję 10-20% z tego przeznaczyć na utrzymanie forum. Kasę można dać w escrow do któregoś z modów, jeżeli się zgodzi. Ktoś zainteresowany? :)

Chcę postawić 660 zł (przeciwko 440 zł), a więc łączna pula zakładu ma wynieść 1100 zł , z czego 100 zł proponuję przeznaczyć na forum. Całość najlepiej wpłacić któremuś z moderatorów, który za rok, miejmy nadzieję, wypłaci wygrane. :D Jeżeli żaden z moderatorów nie będzie chciał, to znajdziemy inny sposób. :)

Kilka warunków:
- propozycja ważna do 15 lipca,
- zakład musi być wielokrotnością 11 zł (min. 11 zł max 440 zł),
- zakład jest nieważny w przypadku kolacji wyborczej KNP z PiS, PO, SLD, PSL, Twoim Ruchem, Solidarną Polską lub PRJG,
- zakład jest nieważny w przypadku przedterminowych wyborów.

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Zakładaj się mniej publicznie, bo urząd celny im. stalina znajdzie z miejsca jakiś paragraf.
Poszukaj w necie jak wujki prześladowali Koło Gospodyń Wiejskich za jakaś loterię pierogową.

OP
OP
counter
648
1 212
Zakładaj się mniej publicznie, bo urząd celny im. stalina znajdzie z miejsca jakiś paragraf.
Poszukaj w necie jak wujki prześladowali Koło Gospodyń Wiejskich za jakaś loterię pierogową.
A to nie wiedziałem. Chyba nie pozostało mi nic innego jak iść się ukrywać do lasu. O ile GAZDA jeszcze całego nie zawłaszczył.

OP
OP
counter
648
1 212
Całość akcji wyprzedana, więc już nie przyjmuję. :)

720 zł z mojej strony, 417 zł ze strony ??? (uzupełnię nicka jak dostanę zgodę), co daje 1137 zł, z czego:
- 1024 zł wędruje do zwycięzcy po wyborach parlamentarnych 2015,
- 113 zł idzie na utrzymanie forum.

Zwycięzcą jestem ja, jeżeli KNP nie osiągnie dwucyfrowego wyniku (osiągnie mniej niż 10%).
Zwycięzcą jest ???, jeżeli KNP osiągnie dwucyfrowy wynik (osiągnie 10% lub więcej).

Zakład jest ważny tylko i wyłącznie, jeżeli wybory odbędą się w planowanym terminie, tj. na jesieni 2015 roku, a KNP wystartuje samodzielnie (2 warunek jeszcze do potwierdzenia potwierdzony). W przypadku anulowania zakładu pieniądze wracają do zakładających się proporcjonalnie do wkładu poza kwotą przeznaczoną na forum.

Escrow i sędzią zakładu (w przypadku jakichś nieścisłości decyduje, kto wygrywa zakład) jest tosiabunio.

Ostatnia edycja:

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 224
Zaczynam przyjmować zakłady na przekroczenie 15%. Rozważę również inne (zarówno niższe, jak i wyższe) w zależności od proponowanego kursu. Oferty przez tutejszy komunikator. Celem ratowania pieniędzy, a przede wszystkim godności, umożliwiam również możliwość wykupienia się z zakładów (również obecnego - @counter economist).

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 224
Nie wiem. Po tym co się odjebało to chyba bardziej opłaca mi się liczyć na jakiś warunek anulujący zakład. Muszę się przespać z tym.

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Też jestem ciekaw, a Grzechotnika mi żal,, możecie zamienić zakład na przekroczenie progu, żeby miał jakieś szanse.
W końcu rok temu nikt nie słyszał o Kukizie.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Jest spore prawdopodobieństwo, że KNP nie wystartuje samodzielnie a wtedy zakład będzie nieważny.

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 224
Nie lubię grać na remis, a stawiam wyłącznie na underdogs, więc przystałem swego czasu na propozycję countera (by zamienić KNP na KORWiN).

Do góry Bottom