Wywiad z szefem Demokracji Bezpośredniej

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Te prawybory to są bardzo narażone na cheatowanie. Każdy ma wiele adresów email, wielu ma więcej niż jedno urządzenie do łączenia się z internetem. Tu nawet nie trzeba się znać specjalnie na anonimowości, żeby wysłać kilka głosów w imieniu swojej rodziny na przykład (bez ich wiedzy XD).
I z drugiej strony uznaniowość ludzi z komisji, czy dane głosy są oddane przez jedną osobę też naraża na oszustwa.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Te prawybory to są bardzo narażone na cheatowanie. Każdy ma wiele adresów email, wielu ma więcej niż jedno urządzenie do łączenia się z internetem. Tu nawet nie trzeba się znać specjalnie na anonimowości, żeby wysłać kilka głosów w imieniu swojej rodziny na przykład (bez ich wiedzy XD).
I z drugiej strony uznaniowość ludzi z komisji, czy dane głosy są oddane przez jedną osobę też naraża na oszustwa.

Tego samego się obawiam :) Co do komisji, może nie, ale co do robienia numerów z głosowaniem w prawyborach to mam mocno mieszane uczucia.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Widzę że Demokracja Bezpośrednia stworzyła nowy model biznesowy dla tych, co dotąd zajmowali się lajkowaniem stron i profili na FB za kasę

Boty na polskich VPNach pewnie już stoją, rozgrzane w gotowości

Będzie beka, jak się okaże że całe PL+DB+PPP pracuje na elekcję do europarlamentu jakiegoś starego SBeka

Ostatnia edycja:

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Boty na polskich VPNach pewnie już stoją, rozgrzane w gotowości

Eee tam - aby jakiekolwiek głosowanie internetowe było w pełni wiarygodne musiałbym mieć aktywny podpis elektroniczny. Więc zostaje tylko oddanie głosu w realu - a to wykluczy 3/4 potencjalnych wyborców.
Test DB w dosłownym sensie - a początki zawsze są trudne. Jak dla mnie żaden problem.

A

Antoni Wiech

Guest
Ja bym się nie zdziwił.

Ja bym się zdziwił gdybyś się nie zdziwił :D

lee-lorenz-now-who-s-paranoid-new-yorker-cartoon.jpg

Do góry Bottom