Wyciągania adresów e-mail.

Status
Zamknięty.

immo

New Member
8
0
Nie wiem czy dobry dział, jeszcze średnio się poruszam po forum ale jest tu wiele mądrych ludzi dlatego chciałbym o coś zapytać.

Jak zwykle mam problem :p wyszukiwarki nie odpowiedziały na moje pytania więc kieruje się do was.

Problem jest następujący:

Posiadam pocztę i przykładowo mam na niej 100 e-maili od różnych nadawców. Jak mogę wyciągnąć z tej poczty same adresy e-mail. Czy istnieje jakiś robak którego mogę wpuścić na swoją pocztę, który będzie mi zbierał te adresy do jednego pliku.

Czy istnieje może jakiś program przez który mogę otworzyć swoją pocztę i exportować te maile do pliku wszystkie naraz

Chodzi o "masowość" żeby to "robiło się samo".

Może ktoś ma jakieś pomysły? Liczę na pomoc :)

OP
OP
I

immo

New Member
8
0
ale do książki adresowej najpierw trzeba dodać kontakty...a przy 10000 mailach dodaj teraz każdego z osobna...właśnie w tym jest problem

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
To trzymaj pocztę na porządnym serwisie. A jak już masz na tym na którym masz, to pobierz pocztę normalnym klientem poczty (np. Thunderbird). Jak maile mają załączniki to pobierz same nagłówki. Po czym wszystkie adresy będziesz miał w "Zebrane Adresy". I dalej robisz co chcesz.
Możesz też założyć konto na lepszym serwisie i pozwolić temu lepszemu zaimportować pocztę ze starego do nowego, jak jest taka opcja.

OP
OP
I

immo

New Member
8
0
"To trzymaj pocztę na porządnym serwisie" - tzn jakim?

Program mam ale nie mam pojęcia jak wyciągnąć same nagłówki bawię się i bawię...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Wpierw ustaw pocztę po POP3 lub IMAP. A jak się nie da to przez wirtualny serwer dla danej poczty. W każdym programie pocztowym jest taka opcja, by nie pobierać maili większych niż... i o to chodzi. Nagłówki przejdą a reszta nie.
A na jakim serwerze jest ta poczta?

OP
OP
I

immo

New Member
8
0
kr2y510 napisał:
Wpierw ustaw pocztę po POP3 lub IMAP. A jak się nie da to przez wirtualny serwer dla danej poczty. W każdym programie pocztowym jest taka opcja, by nie pobierać maili większych niż... i o to chodzi. Nagłówki przejdą a reszta nie.
A na jakim serwerze jest ta poczta?

Poczta jest na interi, ale w sumie to jest nie istotnie bo mogę założyć sobie maila innego tylko chodzi żeby to funkcjonowało.

Nie czaje co jak mam gdzie ustawić, przestawić, jak wyciągnąć przeciągnąć. Proszę jak laikowi z obrazkami albo co zrobić krok po kroku. :p

OP
OP
I

immo

New Member
8
0
kr2y510 napisał:
http://info.poczta.interia.pl/pomoc/art ... pocztowych
Ustaw tylko POP3 z SSL-em (SPOP) i ustaw limit wielkości ściąganej poczty na np. 30kB. No i zabroń kasować z konta ściągnięte maile.
A jak sobie nie dajesz rady to idź na kurs komputerowy, bo nikt nie będzie tu książki pisał.....

Mówisz mi o rzeczach oczywistych które ja wiem ja mam cały czas jedno i to samo pytanie... Jak pobrać same adresy e-mail (czyli te nagłówki) wszystkie na raz... Jak? konkretnie co wcisnąć co zaznaczyć przeleciałem już ten program w każdą stroną i nadal nie wiem o co tobie chodzi.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Utwórz w Thunderbirdzie nowe konto, które będzie tym kontem poczty na Interii. Skonfiguruj go tak jak oni podają. Ustaw tylko POP3 albo POP3 po ssl (SPOP3). Nie ustawiaj SMTP. Przy ustawieniach tego konta znajdziesz opcje, by program nie kasował maili z konta (bo nie chcesz kasować maili, no nie?) i by pobierał same nagłówki jak mail większy niż....
I pobierz te cholerne maile z tego konta na interii. W "Zebranych Adresach" będziesz miał wszystkie adresy maili. To wszystko.
Jak dałeś sobie rady z Torem to dasz sobie radę z tym. Jak mam pomóc jak nie wiem czego Ty nie wiesz?

A jak nie to za kasę mogę zdalnie przejąć Twój komputer i to zrobić. Albo podasz mi hasło, nazwę konta i to zrobię u siebie. Podeślę adresy w dowolnym formacie i wszystkie dane usunę z mojego kompa. Potem sobie zmienisz hasło.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom