Wyborcza udziela reprymendy lekarzom

D

Deleted member 427

Guest
Nie urzędnikom, nie rządowi, ale lekarzom:

Matka chorego na raka dziecka, która przez "protest pieczątkowy" nie mogła wykupić dla niego leków, miałaby pełne prawo obrócić w pył pół Warszawy. My byśmy tak zrobiły. Na pierwszy ogień poszedłby gabinet lekarza, na drugi - apteka, która odesłałaby tę matkę z kwitkiem. Nie wolno walczyć o swoje sprawy kosztem zdrowia, a nawet życia pacjentów!

http://wyborcza.pl/1,86116,10924627,Lek ... dzili.html

Po wstępnym oburzeniu i głębokim namyśle towarzysze dziennikarze doszli, jak widać, do wniosku, że interes społeczny jest jednak ważniejszy niż interes lekarski. Lekarze, ubyło wam "społecznego poparcia" członków gremium redakcyjnego Gazety Społecznej! W zeszłym roku byliście jeszcze "społeczeństwem", ale teraz już ktoś inny nim jest. Jak mawiał Antoine de Rivarol:

Mieć rację godzinę wcześniej niż inni to znaczy przez godzinę być uważanym za element aspołeczny.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Offtopic: Kawador, masz jakiegoś bloga czy coś? Jeśli nie, to fajnie jakbyś założył, albo swoją autorską stronkę ala Michalkiewicz. Myślę, że w krótkim czasie byś Korwina przebił pod względem czytelników ;)

M

Matrix

Guest
To niech drogie leki przeciwnowotworowe stanieją. Nawiasem mówiąc są drogie tylko dlatego, że są rzadko stosowane. ale czy firmy farmaceutyczne się ugną, gdy pismaki będą tak pisały....to nic się nieurynkowi.

Szynka napisał:
Offtopic: Kawador, masz jakiegoś bloga czy coś? Jeśli nie, to fajnie jakbyś założył, albo swoją autorską stronkę ala Michalkiewicz. Myślę, że w krótkim czasie byś Korwina przebił pod względem czytelników ;)

Maja dużo czytelników, co potem nie przekłada się na poparcie do programu ,który głoszą, bardzo bezpieczny azyl popularności. jak finezyjnie trzeba pisać, aby się podobać, jak mało wykonalne pomysły trzeba głosić, żeby nie przełożyło się to na poparcie. I tak piszą piszą piszą...:)

countryboy

New Member
131
1
Mnie się wydaje, że leki refundowane są drogie, dlatego, że są refundowane.

Ale tutaj wielkie brawa dla Redakcji GW za szybką reakcję! Nie możemy pozwalać na sianie defetyzmu na froncie walki z chorobami!

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Podoba mi się to stwierdzenie pań towarzyszek na froncie walki ideologicznej:

Na pierwszy ogień poszedłby gabinet lekarza, na drugi - apteka

Tak jest, towarzyszki! Rozpierdalamy własność prywatną - każdy dobrze wytresowany komuch o tym wie.

sierp

to ja :-)
577
305
A na "trzeci ogień" biura NFZ, gabinet ministra i Sejm?
Ależ skąd - to tak, jakby mieć pretensje o to, że pada deszcz...

totenkopfschmerzen

New Member
162
8
Szynka napisał:
Dobry pomysł... ale na boga nie ala michałkiewicz!

Do góry Bottom