Wolnościowe hangouty

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
Chciałbym uruchomić takie tam propagandowe wolnościowe hangouty, czyli konferencje wideo, podczas których będziemy rozmawiać na różne wolnościowe tematy.

Mój pomysł jest tak, że spotyka się 4-5 osób, które sobie luźno rozmawiają na różne tematy, propagując wolnościowe do nich podejście.

Fajnie byłoby zawsze mieć wśród rozmówców jednego nieliba (ale raczej zaciekawionego, a nie zdeklarowanego przeciwnika), którego próbowalibyśmy przekonać do naszych racji.

Mam 2 mniej radykalnych chętnych do rozmowy, ale potrzebuję wsparcia ze strony libertarian, abym nie musiał sam reprezentować.

Dywersyfikacja płciowa też byłaby mile widziana - tu sugestia dla Nene.

Spotkania raz na dwa tygodnie, chyba że nam się zechce częściej. Z technicznych wymogów to kamerka, słuchawki, dostęp do internetu i konto na Google+

Ktoś chętny od udziału? Ktoś zna jakichś znajomych ciekawych wolnościowych tematów, którzy chcieliby wystąpić?

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Jestem chętny. Mam mini-studio w domu i mogę kilka programów dźwiękowych na raz obsługiwać, czyli np. Skype i Google+ na raz, czyli uczestnicy mogą łączyć się z różnych programów i będą siebie nawzajem słyszeli bez zakłóceń. Mogę też nagrywać, i w locie przesyłać hangout do ss-manów, jeśli oni nie będą nagrywali i/lub podsłuchiwali. o_O;)

Ps. W sumie da się to zrobić na dźwiękowych kartach wirtualnych, ale ja wole mieć przyciski i przełączniki fizyczne pod ręką a nie pod myszką. :cool:

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
Chodzi mi jednak o właśnie hangouty video, aby za gadaniem była jakaś twarz. A kontroli nam jest niewiele, ale i tak nieźle działa.

Alu

Well-Known Member
4 639
9 700
Najtańsze kamerki internetowe kosztują kilkanaście złotych, to chyba nie tak duży problem.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
No taka jest koncepcja - chodzi o to, aby było to spotkanie z konkretnymi ludźmi (twarzami).

kozak

Member
67
27
Ja wstępnie mógłbym się pisać. Dostęp do kamerki mam, ale gorzej z czasem. Jakieś preferencje względem dnia/godziny?

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
To raczej będę późne godziny wieczorne, powiedzmy 22. Nie wiem jeszcze kiedy, ale już jest paru chętnych, to można zacząć coś planować.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
Nic. Wciąż się nie zabrałem. Kamera jest, ze 2 chętne osoby były, ale ja ostatnio straciłem trochę zapału (zbieram C4, aby coś po bożemu wysadzić, bo hangouty są nieskuteczne).

Ale koncepcja może powrócić jak się ogarnę trochę.

Sniezny

Urodzony Buntownik
139
5
tosia pomysł masz niezły ale osobiście sugeruję zainstalować program inSpeak i założyć sobie konto na inSpeak - jest to wolny, darmowy komunikator, pełna prywatność i bezpieczeństwo danych, świetna jakość audio i pomogę jak trzeba. Jest wersja polska ale ustawialna dopeiro po zainstalowaniu i zalogowaniu się.
1. Sciagnij inSpeak http://www.inspeak.com/dnld/inspeak_setup.exe
2. Instaluj
3. Otwórz i wciśnij Sign-Up
4. Zarejestruj nicka (wszystkie pola są obnowiązkowe za wyjątkiem Postal code, website i about)
5. Pamiętaj aby używać prawidłowego email bo hasło zostanie wysłane automatycznie na niego.
6. Sprawdź email i zaloguj się na konto.
Pamiętajcie że na inSpeak jest lepsza jakość dźwięku ale aby rozmawiać w tym samym czasie można otwierać tylko pokoje do konferencji max 15 osób. W regularnych pokojach jest 1 mikrofon/ Jeżeli chcecie rozmawiać w tym samym czasie wszyscy to właśnie google lub skype pozostaje.
W razie problemów daj mi znać.
Ale rozmowami na google też raczej nie pogardzę. Daj terminy

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 986
15 158
Ale to chodzi bardziej o broadcast tych rozmów niż samo pogadanie. Google Hangouty to załatwiają automatycznie, przyciskamy guzik, leci na żywo, a potem wskakuje na YT.

Temat dojrzewa powoli...

Do góry Bottom