Maksymiliana
Everyday Hero
- 316
- 176
Nie wiem czy czytaliście, czy ta wiadomość do was doszła ale TVN znów zmienia właściciela, mianowicie Discovery łaczy się z Warner Media, molochem streamingowym. Obecny szefo Discovery chce stworzyć największe centrum informacyjne w europie.
Ja się pytam jak ma się do tego wolność słowa, skoro taki moloch będzie dyktował warunki na kilkunastu rynkach medialnych.
No i co najważniejsze, jak ma się do tego konkurencyjność, co mają zrobić małe stacje telewizyjne pokroju naszego Polsatu w starciu z takim gigantem, dlaczego Unia europejska jak nic by się teraz przydala że to zagrożenie dla wolności słowa, że nie może być tak że jedna firma ma w swoim zasięgu 90% europy i 50% świata medialnego. Komunizm żydowski, założyciele Warner Bros się w grobie przewracają.
www.wirtualnemedia.pl
Ja się pytam jak ma się do tego wolność słowa, skoro taki moloch będzie dyktował warunki na kilkunastu rynkach medialnych.
No i co najważniejsze, jak ma się do tego konkurencyjność, co mają zrobić małe stacje telewizyjne pokroju naszego Polsatu w starciu z takim gigantem, dlaczego Unia europejska jak nic by się teraz przydala że to zagrożenie dla wolności słowa, że nie może być tak że jedna firma ma w swoim zasięgu 90% europy i 50% świata medialnego. Komunizm żydowski, założyciele Warner Bros się w grobie przewracają.

TVN znów zmieni właściciela. Discovery i WarnerMedia połączą się
Należący do telekomu AT&T koncern WarnerMedia (w jego skład wchodzą m.in. CNN, HBO i Warner Bros.) oraz Discovery, właściciel m.in. TVN, zapowiadają fuzję. Szefem połączonego podmiotu ma być David Zaslav, obecnie CEO w Discovery.