Wielki przekręt źródłem anarchokapitalizmu?

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Już wyjaśniam. Zgodnie z pewnym artykułem pieprzonej konstytucji (IMHO lewackiego dokumentu napisanego przez najebanych ćpunów) około 360 ludzi ma absolutną władzę w państwie. Dziwi mnie że te zwierzęta nie skorzystały z tej niej. Teraz ciekawy scenariusz. Jakimś cudem (załóżmy przedawkowali denaturat) wprowadzają akap. Pozostaje problem skarbu państwa który w magiczny sposób znika. My mamy pełną wolność i prawo własności politycy pełne kieszenie ,ale ludzie są zdziwieni (sami się o to prosili). I teraz mam pytanie natury moralnej co wy o tym sądzicie? Dodam że etykę mam dopiero na studiach i jak słucham wykładów mam wrażenie (jestem pewny na 99%) ,że prowadzi je komunistka.

D

Deleted member 427

Guest
Nie kumam, o co ci chodzi. Czy to ma być kolejny wątek rysujący scenariusz potencjalnej transformacji czy coś innego?

OP
OP
Lancaster

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Chyba tak. Chodzi mi o to czy podobałoby wam się wprowadzenie akapu ,jeśli politycy rozdzielili by między sobą skarb państwa.Nie wiedziałem jak to lepiej napisać.

D

Deleted member 427

Guest
A zatem pytasz czy podobałoby mi się wprowadzenia akapu, gdyby obecni władcy zagarnęli dla siebie wszystko to, co dzisiaj stanowi tzw. "skarb państwa"?

Moja odpowiedź brzmi nie, bo taki akap trwałby max 1 dzień.

godlark

Member
115
1
W normalnym uzbrojonym kraju – tzn. kraju, gdzie ludzie są uzbrojeni – 100 tys. aremka bez wsparcia finansowego nawet by działać nie zaczęła ;)
Hmm... i dlatego zanim by się takie coś wprowadziło, rok przed należałoby odpalić ustawę, która by wprowadzała wolność posiadania broni.

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
godlark napisał:
W normalnym uzbrojonym kraju – tzn. kraju, gdzie ludzie są uzbrojeni – 100 tys. aremka bez wsparcia finansowego nawet by działać nie zaczęła ;)

Zapewniam że znaleźliby sie darczyńcy czy to krajowi czy międzynarodowi.

godlark napisał:
Hmm... i dlatego zanim by się takie coś wprowadziło, rok przed należałoby odpalić ustawę, która by wprowadzała wolność posiadania broni.

Rok to za mało. Broń to nie tylko żelastwo, to także umiejętność strzelania, obycie, kultura.

Do góry Bottom