Wasza Eminencjo a nie Proszę Pana...Józek Michalik w akcji

OP
OP
C

crack

Active Member
784
110
GAZDA napisał:
ten policjant nadal siedzi? z którego roku to było?

Artykuł ukazał się w NIE w sierpniu 2008. Wówczas Paweł S. nadal przebywał w areszcie, choć od kwietnia 2009 roku nie toczyły się żadne czynności procesowe. Czy nadal siedzi to nic nie wiem na ten temat.

A

Antoni Wiech

Guest
Zamordystyczny? Jeden człowiek mający wpływy we władzy wykończył pomniejszego człowieka władzy.

Nawiasem mówiąc ten art ocieka tendencją, z resztą trudno się dziwić, bo to "NIE". Nie, żebym czuł jakąś sympatię do kościoła, ale doprowadzenie człowieka do aresztu, poważne zarzuty jako zemsta za mandat? Grubymi nićmi to szyte, ale różne cuda się na tym świecie zdarzają.

OP
OP
C

crack

Active Member
784
110
Antoni Wiech' pid='9377' dateline='1284736696' napisał:
Zamordystyczny? Jeden człowiek mający wpływy we władzy wykończył pomniejszego człowieka władzy.

Bo patrzysz na sprawę jako anarchista, popatrz z innej perspektywy, a ujrzysz zamordyzm. Chodzi o sam fakt niesprawiedliwego poniewierania człowieka, który w świetle obowiązującego prawa zrobił to co do niego należało.

A

Antoni Wiech

Guest
crack napisał:
Antoni Wiech' pid='9377' dateline='1284736696' napisał:

Bo patrzysz na sprawę jako anarchista, popatrz z innej perspektywy, a ujrzysz zamordyzm. Chodzi o sam fakt niesprawiedliwego poniewierania człowieka, który w świetle obowiązującego prawa zrobił to co do niego należało.
A na Blidę, do której wpadli podobno nielegalnie, a która najprawdopodobniej robiła jakieś kanty też mam tak spojrzeć? W ten sposób dochodzimy do "sprawiedliwości" michnikowskiej.

I żeby nie było, sam znam np. policjanta, kolega jeszcze z podstawówki, jakby miał takie akcje, to by mi byłoby go szkoda jak człowieka,mimo, że nie utrzymujemy jakiś ścisłych kontaktów, ale to chyba nie powód, żeby się rozczulać nad innymi ludźmi systemu.

No i jak napisałem, sprawa dla nie jest oczywista skoro to było napisane w "Nie".

Poza tym to forum jest chyba anarchistyczne, czyż nie? I prezentuje zamordyzm w wydaniu władzy do ludzi, którzy u władzy nie są, mylę się?

OP
OP
C

crack

Active Member
784
110
Antoni Wiech napisał:
A na Blidę, do której wpadli podobno nielegalnie, a która najprawdopodobniej robiła jakieś kanty też mam tak spojrzeć? W ten sposób dochodzimy do "sprawiedliwości" michnikowskiej.

Sprawa z Blidą jest niejasna, nigdy nie dostaliśmy jasnej odpowiedzi jak zginęła, ani czy robiła kanty. Jeżeli sama się zastrzeliła to pewnie robila kanty, jeżeli to sprawka tych funkcjonariuszy to możesz tak spojrzeć :)

Antoni Wiech napisał:
I żeby nie było, sam znam np. policjanta, kolega jeszcze z podstawówki, jakby miał takie akcje, to by mi byłoby go szkoda jak człowieka,mimo, że nie utrzymujemy jakiś ścisłych kontaktów, ale to chyba nie powód, żeby się rozczulać nad innymi ludźmi systemu.

Moim zamiarem nie było rozczulanie się nad ludźmi systemu, tylko ukazanie skurwysyństwa najwyzszych hierarchów KK ( o ile to info jest prawdziwe oczywiscie). Michalik nazywa ludzi którzy ścieli krzyże w pewnym miescie zbrodniarzami, kiedy zbrodniarz to osoba która morduje innych. Taką osobę najwyżej można nazwać chuliganem, w wypowiedziach tego pana można spotkać wiele takich kwiatków, koleś jest impulsywny i wcale bym się nie zdziwił jakby ten news to była prawda.

Antoni Wiech napisał:
Poza tym to forum jest chyba anarchistyczne, czyż nie? I prezentuje zamordyzm w wydaniu władzy do ludzi, którzy u władzy nie są, mylę się?

Forum Libertarian ... libertarianie to ponoć też minarchiści.

A

Antoni Wiech

Guest
Minarchizm to tez anarchizm tylko, że z dobrowolnym rządem. Aczkolwiek terminy już tak są popierdolone, że uważa się minarchistów za zwolenników państwa minimum. Nawet libertarianie nie są definiowani czasem jako anarchiści.

OP
OP
C

crack

Active Member
784
110
Zgadza się, w minarchizmie istniałby dobrowolny rząd a do jego zadań nalezałoby (o ile byłoby zapotrzebowanie) wspieranie aparatu panstwowych sądów, wojska i własnie policji. Część ludzi mogłoby chciec opłacać panstwową policje dobrowolnie, idąc tymi kryteriami wtedy ten news nie gryzie się z libertarianizmem i mozna go nazwać zamordystycznym.

Do góry Bottom