Wasi ulubieni dziennikarze/publicyści

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
Macie takich? Ja mam dwóch - oczywiście z Ameryki. Obydwaj siedzą w temacie "przestępczości", choć ten drugi jest także recenzentem filmowym i generalnie pisze na blogu o wszystkim, co akurat jest na topie.

Pierwsze miejsce Nicholas Stix - na co dzień mieszka w Nowym Jorku; imo nie ma w Ameryce lepszego publicysty piszącego o przestępczości. Rzeczy, o których on pisał 10-15 lat temu, dopiero teraz wchodzą do mainstreamu.

Próbka: znikająca miejska przestępczość

Jego blog: http://nicholasstixuncensored.blogspot.com/

Tutaj notka o nim w wątku o czarnej przestępczości.

Drugi publicysta to Steve Sailer. Niedawno na jego badania powoływała się gwiazda uniwersytetów w USA sam Steven Pinker --> http://isteve.blogspot.com/2014/04/did-lead-pollution-cause-crime.html

Koleś pisuje również recki. Przykładowo: świetna recka "Elysium" dla Taki's Magazine.

Hikikomori

少し変態
538
318
Christopher Hitchens, lewak i w dodatku warmonger. Na zawsze w moim sercu za świetne pióro i bezkompromisową, zaupełnie nie lewacką obronę wolności słowa.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Hitchensa nie lubię, może nie najgorszy z niego mówca, ale jego poglądy, to dla mnie takie gówno w ładnym papierku. Prowojenny lewak, już to mnie obrzydza. Mimo mojego ateizmu, takie tezy Hitchensa i Dawkinsa w stylu "Wszystkie wojny zostały wywołane z powodu religii. Bez religii mielibyśmy społeczeństwo wiecznej szczęśliwości." zawsze zalatywały lolkontentem.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Hitches to ten pojeb co popierał Busha w inwazji na Irak? No super dziennikarz/publicysta, tez go dodaje do ulubionych :)

Hikikomori

少し変態
538
318
Wrzuciłem go trochę z przekory. Nigdy nie podobało mi się to, co pisze o Iraku, za to zajebiście podobało mi się, to jak pisze.
Za to klip o wolności to rzadki przypadek, kiedy zgadzam się z kimś w 100%. Trochę boli, że akurat taka osoba najlepiej zwerbalizowała moje zdanie w temacie.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 522
Ja też lubię Hitchensa, głównie za jego sposób prowadzenia dyskusji oraz za to, że otwarcie się przyznał, że był marksistą, ale przestał nim być, kiedy zrozumiał, że to taka sama sekta jak religie.

Ze swojej strony dorzucę Elizę Michalik, która jest może wkurwiająca, może infoanarchizuje cudze artykuły ;), ale jest jedyną dziennikarką w Polsce z otwarcie wolnorynkowymi poglądami.

military

FNG
1 766
4 727
Ja lubię ekipę z Polygona, która tworzy niesamowite reportaże i artykuły historyczne - najlepsze w branży. Ale chyba nie o takich dziennikarzy chodziło.:)

D

Deleted member 4476

Guest
Eliza zmienia poglądy z programu na program, zależy z kim prowadzi rozmowę. Nie tylko przytakuje Korwinowi w obawie przed masakrą, jak rozmawia z Fijorem (co byście o nim nie mówili, to jednak prezentował u niej poglądy wolnorynkowe) czy tym gościem u góry jest tak samo. Ale przychodzi Guz i jemu też przytakuje.
Nawet podoba mi się taki program, bo wolę patrzeć jak rozmówcy obgadują kogoś za plecami (zwłaszcza komuchów) niż wbijają sobie nawzajem szpile (oczywiście też nie łyka wszystkiego jak pelikan, ale nie jest wroga jak te mendy z reżymowej telewizji). Gość czuje się wtedy pewniej (ważne dla takich ludzi jak Korwin) a program ma lepszą dynamikę, ale nadal trochę pikanterii.
Bardzo ją lubię i chciałbym wierzyć, że ma wolnorynkowe poglądy. Pewnie bliżej jej do normalności niż większości dziennikarzy, chociaż kiedyś powiedziała, że wolałaby żyć jak w Szwecji, gdzie państwo jej wszystko zabiera, ale też wszystkim się za nią zajmuje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Jakub Woziński. Zadeklarowany i zaangażowany libertarianin, piszę w Najwyższym Czasie. W felietonach zamieszcza sporo historycznych ciekawostek. Napisał bardzo fajną książkę "Historia pisana pieniądzem", w której przedstawia dzieje polskiej waluty i decyje różnych władców i urzędników które na nią wpływały. Fajnie opisuje też różnice między sytuacją na zachodzie i sytuacją w polsce w kwestii wpływu rodów banksterskich zarówno dzisiaj jak i w przeszłości.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Właśnie wydał nową książkę:
To NIE musi być państwowe - Jakub Wozinski
http://www.prohibita.pl/p112,ksiazka.html
Zasada Ferdynanda Zweiga, że „wolność jest najtańszą, najskuteczniejszą i najlepszą sztuką rządzenia i gospodarowania” została w książce pokazana na życiowych przykładach.

W porzo jest też Tomasz Cukiernik
http://tomaszcukiernik.pl/
Fajna tabelka na końcu tego tekstu
http://tomaszcukiernik.pl/artykuly/teksty-o-unii-europejskiej/ue-wiernym-kopista-iii-rzeszy/

Ostatnia edycja:

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 522
Pamiętacie tą dziennikarkę z RT, która przed kamerami skrytykowała Rosję i Putina za zajęcie Krymu? Otóż Abby Martin jest spoko ludziem, ma za sobą jeszcze więcej różnych podobnych akcji, na przykład spytała się Randa Paula, czemu podczas wyporów prezydenckich wspierał marionetkę z grupy Bilderberg, Mitta Romneya. Wkurwiony Paul próbował ją za to wyjebać z pracy. :D

Dodatkowo, w swoim programie zapraszała wielu libów ( m.in. Stefana Molyneux - dwa razy), broni 2giej poprawki, broniła nawet Alexa Jonesa pomimo jego wyskoków ;)

Tu wywiad Kokesha z nią:

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
John Stossel - pewnie większość z Was go kojarzy. Mam do gościa wielki sentyment, bo jego książka "Mity, kłamstwa i zwykła głupota" była jedną z pierwszych albo w ogóle pierwszą prowolnościową książką jaką przeczytałem. Do tego masa wartościowych materiałów na Youtubie. I mimo, że teraz rzadko do niego wracam, to jako "wprowadzacz" do zagadnień wolnościowych facet nadaje się znakomicie.

A drugi to Piers Morgan.

No dobra, żartowałem. Koleś praktycznie ma na sumieniu własną rodzinę, bo przez swój spaczony upór i konswkwencję w szerzeniu swoich popierdolonych poglądów, doprowadził do tego, że mam ochotę zutylizować nie tylko jego, ale także jego żonę i dzieci. Na jego oczach. Sam wydał na nich wyrok.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Julia Tourianski, moje najnowsze odkrycie. Prowadzi na YouTube kanał 'BraveTheWorld'. Zadeklarowana anarchistka, przeprowadzała wywiad m. in. z Tuckerem. Lubi broń i bitcoina. Jeden z niewielu vlogów, które oglądam, a nie tylko słucham w tle.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
He, he - z Julią się wczoraj witałem... Dała mi namiary na siebie. ;)

Ps. Gdybym tylko wiedział, że jest znaną i lubianą dziennikarką libertariańską, zrobił bym z nią wywiad...

Ostatnia edycja:

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
He, he - z Julią się wczoraj witałem... Dała mi namiary na siebie. ;)

Ps. Gdybym tylko wiedział, że jest znaną i lubianą dziennikarką libertariańską, zrobił bym z nią wywiad...
Hę? Powiedz coś więcej. Czy to w związku ze spotkaniem Grupy Bilderberg w Kopenhadze? Należysz do niej? ;)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom