USA: zakaz karmienia bezdomnych

D

Deleted member 427

Guest
Orlando, Houston, Dallas, Las Vegas, Filadelfia, Atlanta, Phoenix, San Diego, Los Angeles, Miami, Oklahoma City i Nowy Jork. W ponad pięćdziesięciu amerykańskich miastach obowiązuje zakaz karmienia bezdomnych. Mimo protestów organizacji pomagających najbiedniejszym, także tym bez dachu nad głową, tendencja zaostrzania przepisów obejmuje coraz więcej miast.

Najczęściej przepisy dotyczą zakazu oferowania żywności bezdomnym przebywających w miejskich parkach, ale tak jak w przypadku Nowego Jorku, zakaz wydany właśnie przez Michaela Bloomberga obejmuje także darowizny żywnościowe dostarczane do noclegowni i schronisk. Według burmistrza, władze miejskie nie mają możliwości sprawdzenia czy taka żywność nie jest po prostu niezdrowa. A włodarzom metropolii ogromnie leży na sercu, by bezdomni jedli potrawy z niską zawartością soli i tłuszczu.

[link]

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Kiedyś robiłem i rozdawałem przez spory czas żarcie w ramach akcji Food Not Bombs i chujki/kurewki z Sanepidu bały się protestować przeciwko tej akcji. Raz się zapytali, czy kasę bierzemy za żarcie - jak byśmy brali to by donieśli do urzędu skarbowego, więc nic nie wskórali. ;)

Dla tych politycznych wrzodów na dupie (w tym Sanepidu) wyrok powinien być jedyny możliwy, szubienica, bo kul szkoda, a sznur dużo zniesie...

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Dla tych politycznych wrzodów na dupie (w tym Sanepidu) wyrok powinien być jedyny możliwy, szubienica, bo kul szkoda, a sznur dużo zniesie...

Lepsze byłoby palenie żywym ogniem.

M

Matrix

Guest
A juz myślałam, że tak jak z gołębiami, żeby się nie rozmnażali za bardzo ;(
Nie, z tym to akurat nie ma problemu u bezdomnych, żeby się rozmnażać trzeba spełnić szereg warunków, raczej nie da się ich spełnić będąc w takim stanie.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Kolejny news dowodzi wciąż tego samego. Krok po kroku, wszystko ma się stać zależne od państwa. Nigdy nie chodziło przecież o pomoc, jakiej ludzie dobrowolnie sobie udzielają i to niezależnie od ustawodawstwa. Przecież to burzy rozsiewane przez propagandę negatywne opinie o wolnym rynku, więc zbiórki takie czy owakie, wkrótce zostaną albo zlikwidowane albo ściśle wyregulowane - jak demonstracje :)

Do góry Bottom