Typujemy - następna egzekucja cywilów w USA

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
Proponuję zabawę: zgadujemy, kiedy i gdzie nastąpi kolejna egzekucja cywilów w USA. Dla porządku strzelaninę definiuję za FBI: incydent, w którym zabójca zastrzeli cztery lub więcej osób (nie wliczając siebie), ale - uwaga - w miejscu publicznym. Oznacza to, że jeśli np. jakaś szalona matka zastrzeli czwórkę swoich dzieci w domu, to incydent taki nie podpada pod strzelaninę i nie wspominamy o nim w tym wątku. Dobra, ja zaczynam:

STAN: Floryda
MIESIĄC: kwiecień
GUN FREE ZONE: tak
RASA ZABÓJCY: biały
LICZBA OFIAR: 8
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: tak (jeżeli uważasz, że nie popełni, napisz, przez kogo zostanie powstrzymany - policję, uzbrojonego cywila etc)

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
http://www.spreekillers.ch

The International Committee of Competitive Spree Killing's mission statement is to provide a statistical analysis of spree killings worldwide. However, just for the hell of it, it also serves as virulent satire again idiots who would blame everything in sight for acts of spree killing when they honestly don't know what the fuck they are talking about.

BTW to prowadzi typ od Electric Retard ;)
Nie sprawdzałem statystyk, wszystko to "ślepe strzały"

STAN: New York
MIESIĄC: marzec
LICZBA OFIAR: 6
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: zabity przez policję

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
STAN: New York
MIESIĄC: maj
LICZBA OFIAR: 12
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: zabity przez policję przy próbie ucieczki

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
2x Nowy Jork. Z ciekawości sprawdziłem: ostatnia egzekucja wydarzyła się tam w 2009 roku. Zamachowiec zabił wówczas 13 osób przy pomocy Beretty 9mm --> The Binghamton shootings

D

Deleted member 4151

Guest
STAN: Floryda
MIESIĄC: sierpień
LICZBA OFIAR: 12
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: tak
2x Nowy Jork. Z ciekawości sprawdziłem: ostatnia strzelanina-egzekucja wydarzyła się tam w 2009 roku. Zamachowiec zabił wówczas 13 osób przy pomocy Beretty 9mm --> The Binghamton shootings
Z ciekawości zapytam. Wiesz może jak w tedy było z dostępem do broni w tym stanie?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
STAN: Wyoming
MIESIĄC: czerwiec
RASA ZABÓJCY: biały jak skurwysyn
LICZBA OFIAR: 20, większość to DZIECI
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: jakiś trup będzie, ale nie będzie pewności czy to sprawca, bo wg świadków tamten będzie zamaskowany.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Wiesz może jak w tedy było z dostępem do broni w tym stanie?
Było tak jak zawsze:
- New York has among the most restrictive gun laws in the nation.
- New York State has arguably the strictest handgun licensing policies in the nation.
- New York does not recognize concealed carry permits issued by any other state.

luke27

Well-Known Member
117
407
STAN: Kalifornia
MIESIĄC: marzec
LICZBA OFIAR: 10
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: nie, zabity przez policję

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Dawno nie było żadnej masakry w Teksasie. Pod koniec ubiegłego wieku, średnio co 5 lat, jakiś szaleniec wpadał do jakiegoś kościoła w Dallas i zaczynał strzelać do wszystkiego co żywe. Zawsze przestawał dopiero gdy ktoś go zastrzelił. I nagle brak wolontariuszów do kontynuowania tradycji. Czyżby coś z plamami na słońcu?

STAN: Teksas
MIASTO: Dallas
MIESIĄC: maj
GUN FREE ZONE: ???
LICZBA OFIAR: 15
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: nie, zabity przez policjanta w cywilu

Voy

Active Member
386
242
STAN: Kalifornia
MIESIĄC: kwiecień
RASA ZABÓJCY: latynos
LICZBA OFIAR: 10
CZY ZABÓJCA POPEŁNI SAMOBÓJSTWO: tak

A

Antoni Wiech

Guest
Wytłumaczę Ci Gazda dokładnie o co mi chodzi, bo jak zwykle przyjąłeś formę "opóźnione dziecko pyta". Tutaj znajdują się dyskusje ideowe, czyli zawierające domyślnie jakieś głębsze przesłanie. Kiedy Kawador zaproponował tę zabawę przyjąłem, że chce przekazać jakąś głębszą myśl, być może taką, że większość śmierci dzieje się w GUN FREE ZONE'ach. Ale pewny nie byłem, więc zapytałem. Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Dziękuję.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
military napisał:
Niedługo będzie jasne, kto wygrał.

Sam nie wiem. Ciała rozrzucone po całym budynku (parking, pokoje), mnie to wygląda na odjebkę w stylu gangsta porachunków (coś komuś nie przypasiło podczas finalizowania dilu), a nie klasyczną egzekucję na bezbronnych cywilach dziejącą się w jednym miejscu.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Wytłumaczę Ci Gazda dokładnie o co mi chodzi, bo jak zwykle przyjąłeś formę "opóźnione dziecko pyta". Tutaj znajdują się dyskusje ideowe, czyli zawierające domyślnie jakieś głębsze przesłanie. Kiedy Kawador zaproponował tę zabawę przyjąłem, że chce przekazać jakąś głębszą myśl, być może taką, że większość śmierci dzieje się w GUN FREE ZONE'ach. Ale pewny nie byłem, więc zapytałem. Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Dziękuję.
a może jest to po prostu ino tako zabawa? co nie może być? mi to wystarczy... jeśli kawador bedzie chciał powiedzieć cemu dokładniej ma wątek służyć to powie, a na razie jest to zabawa...

D

Deleted member 4151

Guest
Sam nie wiem. Ciała rozrzucone po całym budynku (parking, pokoje), mnie to wygląda na odjebkę w stylu gangsta porachunków (coś komuś nie przypasiło podczas finalizowania dilu), a nie klasyczną egzekucję na bezbronnych cywilach dziejącą się w jednym miejscu.
Co dziwne w mediach nie mam jakiegoś szumu o graniczenie dostępu do broni a nawet niewiele o samej strzelaninie.

D

Deleted member 4151

Guest
Ach te czarnuchy :) Czyżby nadchodziła akcja "Jeśli ograniczenie do guns uratuje choć one girlfriend to warto do this"?

A

Antoni Wiech

Guest
Zadam pytanie jeszcze raz. Kawador, czemu ma służyć ten wątek? Bo raczej dla przeciętnego Kowalskiego to wygląda jako krytyka dostępu do broni. Czy może to po prostu ma prezentować podejście, że "chcemy broni, a jak ludzie giną to i chuj z tego?"

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Chyba krytyka zakazu dostępu, skoro wszelakie masakry mają miejsca w strefach wolnych od broni.
Typowanie masakry poza GFZ to jak strzelanie do tarczy z zamkniętymi oczami.

Natomiast nie każdy temat musi mieć jakieś wartości edukacyjne. Chociaż chyba jego miejsce bardziej pasuje do HP.

Do góry Bottom