Trzy warianty Rostowskiego

D

Deleted member 427

Guest
Wariant 1 - tzw. umiarkowane spowolnienie; zakłada wzrost PKB o 3,2 proc.

Wariant 2 - średnie spowolnienie, wzrost PKB o 2,5 proc.

Wariant 3 - podwyżka podatków, knypy!

Zagadka: który wariant na pewno nie będzie realizowany? Można wybrać dwa.

W grudniu zostanie podjęta ostateczna decyzja, który wariant zostanie wybrany. Będzie ona zależała od tego, jak się będzie rozwijać sytuacja w Europie.

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... atkow.html

A sytuacja w europie będzie rozwijać się chujowo.

godlark

Member
115
1
I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu myślałem, że emigracja jest chujowa, że przecież nie jest tak źle. Chyba nie trzeba mówić o tym, że podwyżka podatków zmniejszy dochody budżetu, spowoduje, że ludzie będą oszczędzać, no i przede wszystkim spowoduje emigrację jeszcze tych niezdecydowanych.

PS Doceniam najgorsze przekleństwo Chińczyków „Obyś żył w ciekawych czasach”, albo bardziej zmodyfikowane „Obyś wchodził w dorosłość w ciekawych czasach”.

countryboy

New Member
131
1
A przed wyborami ten łysy angol, Rostowski, wciskał kity, że budżet ze wzrostem PKB na poziomie 4% jest zupełnie realny. Teraz jeszcze wymyśla trzy warianty, jakby to było "idź na całość" z Zygmuntem Hajzerem. Ja nie wiem, ale ludzie muszą być maksymalnie tępi, że wierzą w te szamaństwa

M

MichalD

Guest
Po prostu nie mają pojęcia o ekonomii (w szkole uczy ich się megaprzydatnych całek i funkcji, a nie wiedzy życiowej). Zapewne wielu Polaków nie wie nawet co to jest PKB.

Do góry Bottom