Trochę nerwów na niedzielę... Zdrojewski o podatku audiowizulanym...

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
Najbardziej podobał mi się ten fragment:

"(...) - Opłata audiowizualna nie będzie pobierana za odbiór programu telewizyjnego czy radiowego, ale za możliwość tego odbioru. Polskie państwo zagwarantuje każdemu obywatelowi określoną usługę, a to czy ktoś z tego skorzysta czy nie - zależy wyłącznie od niego. To trochę tak jak z publiczną służbą medyczną w Polsce. Nawet ci, którzy są zdrowi, lub korzystają z placówek prywatnych, podlegają obowiązkowi opłaty składki zdrowotnej. Mogą skorzystać z publicznej służby medycznej lub nie. Tego typu usługa państwa musi mieć charakter powszechny i musi dotyczyć każdego obywatela - ocenił minister.(...)"

Bezczelność tych sukinsynów nie zna granic, a najgorsze jest to, że te stado matołów i tak będzie na nich ciągle głosować :/... Czy z czegoś korzystasz to Twoja sprawa, ale płacić za to musisz obligatoryjnie...

http://www.money.pl/gospodarka/wiad...=wykop&utm_medium=referral&utm_campaign=wykop

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
No właśnie, wczoraj Mara Jade wpadła do nas, aby przypomnieć nam, że istnieje coś takiego jak dehumanizacja, a ja wyszedłem z wprawy, więc na razie w ramach rozruchu taki lekki przykład dehumanizacji animalistycznej:

"(...) - Opłata anty-odjebkowa nie będzie pobierana za wstrzymanie rzezi na takich aroganckich mendach jak Zdrojewski, ale za możliwość jej wstrzymania. Polski akap zagwarantuje każdemu określoną szansę na rozprawienie się z podobnymi etatystycznymi złodziejami, a to czy ktoś z tego skorzysta czy nie - zależy wyłącznie od niego. To trochę tak jak z obecnym systemem sprawiedliwości, do którego jesteście tak bardzo przyzwyczajeni. Nawet ci, którzy formalnie mają rację i powinna im ona zostać przyznana, muszą ciężko o nią walczyć w sądach, w innym razie zostaną puszczeni w skarpetkach. Możecie skorzystać z otwartego funduszu anty-odjebkowego lub nie. Tego typu usługa niezadowolonych mieszkańców Polski będzie miała charakter powszechny i dotyczyć będzie każdego etatystycznego skurwiela - ocenił FatBantha.(...)"​

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
No jest już podatek od oddychania ( CO2 ), więc czemu nie ma być podatku od oczu i uszu? ( nawet jak jesteś ślepy i głuchy )

OP
OP
MartinX

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
Ciekawe jak daleko, ta banda czerwonych sukinsynów, "w celu równania szans, sprawiedliwości społecznej" itp. posunie się w opodatkowaniu wszystkiego i wszystkich ... zaczynam się bać...

OP
OP
MartinX

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
Ludziom którzy nie mają ambicji intelektualnych, w zupełności to wystarcza, pytanie czy dalej będą się na to godzić kiedy będą musieli , wyskoczyć z swojej cash-ki ;)

de Maistre

Member
92
80
Ta ustawa chyba wynika z faktu, że coraz mniej ludzi posiada w domu odbiornik TV. Gdzieś widziałem jakieś dane nt. posiadania telewizora i była pokazana tendencja spadkowa, szczególnie wśród młodych małżeństw- wiadomo, dobry net + duży monitor i nawet wydarzenia sportowe można wygodnie obejrzeć nie korzystając z TV.
Więc jeśli spada liczba odbiorników wśród młodych to wpływy z abonamentu również. Już pomijam fakt, że ludzie nawet mający tv nie płacą.

Znam też opinię- zupełnie dobrze uzasadnioną, że "mając dekoder np. Polsatu płacę Polsatowi i niech sobie państwo od Polsatu zażąda pieniędzy za udostępnianie kanałów TVP" - tylko jaki idiota mający platformę by te gówniane usługi od TVP kupił... :D.
Albo druga wersja: "niech Polsat lub inna platforma wyłączy TVP, bo nie oglądam."

To chyba najbardziej jaskrawy i najprostszy do zrozumienia nawet przez twardogłowych argument przeciw socjalizmowi. Bo o ile opiekę medyczną według ich kretyńskiej wizji można uznać za prawo to chyba telewizor w każdym domu nie jest potrzebny do życia? :D

de Maistre

Member
92
80
Racja. Nic mnie już nie zdziwi naprawdę... Już wymyślili prawo dostępu do kobiet (talony na prostytutki), prawo do zabijania ludzi (aborcja) itp. Czekam na prawo do zasadzenia lewakowi kopa w lewacki zad. ^^

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 450
Beka. Scentralizowane media w ogóle odchodzą do lamusa jako takie. A co dopiero te państwowe, które są gówniane jak wszystko co państwowe - plus mają jeszcze fekalny bonus, bo tv to ogólnie jest w większości gówno. Państwowa telewizja to gówno o zawartości kału 130%. Moi znajomi w wieku 20+ (czyli tacy, którzy nie mieszkają w większości ze staruszkami) nie mają telewizji. NIKT młody nie ogląda telewizji. Czasem stary odbiornik, który "już był" kurzy się w rogu, służy jako podstawka pod flaszkę, albo podpina się pod niego pegasusa, jak ktoś ma taką zajawkę. Wszyscy oglądają wszystko VoD, YouTube i inne serwisy. Nawet moi rodzice i znajomi moich rodziców i rodzice moich znajomych. Stacje telewizyjne same umieszczają na jutubku swoje programy. A Zdrojewski mi będzie wciskał, że mam "prawo" do oglądania czegoś, co przestaje właśnie istnieć, jak będę mu becelować haracz. WYDUPCAJ Bogdan, czy jak mu tam.

M

Matrix

Guest
Byłby to 1- y podatek pogłówny w Polsce, niech zatem zlikwidują dochodowy, to wtedy ludzie nawet będą mieli czas oglądać tę TV z misją.

Do góry Bottom