Tłumaczenia projektów wolnościowych

Smok

Zradykalizowany
150
64
Myślę, że zacną inicjatywą byłyby przekłady różnych projektów wolnościowych. Po tym jak przełożyłem Jurek powinien pomóc następnym jest Edgar Wyzyskiwacz który praktycznie jest już skończony, ale z tym będę potrzebował nieco pomocy.

Znalazłem apel tosiabunio Tłumaczę Anarcho-capitalist FAQ. Gdybyś mógł tosiabunio jeszcze raz zamieścić swoje tłumaczenie to bym się przyjrzał.

Do tego gdyby ktoś mógł polecić jakiś porządny edytor tekstowy online do pracy zbiorowej bo nic ciekawego nie znalazłem, a nawet Google Docs mi się zbyt często wywalał żeby tego normalnie używać. Tymczasem wrzucam linie od "Edgara", które wymagają poprawek, na openetherpad.org:

http://openetherpad.org/NdGSCyU013

Całość w formacie .SRT jest tutaj: https://www.box.com/s/mz70kyfgvd2ppfuiwhpt

Na razie można sobie ścignąć Edgar the Exploiter z Youtube i załączyć te napisy.

OP
OP
Smok

Smok

Zradykalizowany
150
64
Zamierzasz przekład przesłać autorowi czy zostawić wideo z polskim tytułem? Obie opcje? Czego używasz do przekładu? Mnie na razie najwygodniej z Aegisub.

Co do części pierwszej:

0:42 individuals - jednostki
1:24 atrakcyjna
4:16 tough guys - osiłków / twardzieli /// trzeba poprawić to w kilku miejscach
4:34 stworzyliśmy sytuację skutkującą społeczeństwem (opartym na) ciągłej przemocy
5:17 arbitraż - sąd polubowny / rozjemczy /// chodzi o prostszy język, w końcu to nagranie informacyjne
6:43 "discipline of constant dealings" /// niech jakiś prawnik pomoże. Ciek?
6:59 a może: /// korzystnych stosunków
/// ogólnie kilka linii się powtarza
/// w kilku miejscach "umowa" brzmi lepiej niż "kontrakt"

Posiedziałem jeszcze trochę nad Edgarem, poprawiłem Jurka, szczególnie w kwestii rozłożenia napisów, i wysłałem więc liczę na to, że niedługo się ukaże.

luckyluke

New Member
3
7
Hej. Nikt nie wchodzi na mój kanał, na którym właśnie robię libertariańską propagandę. Aż smutno się człowiekowi robi. Wejdź no ktoś, obejrz ktoś. Czep się, że źle coś przetłumaczone czy coś. Albo podeślij swoje tłumaczenie do czegoś. Albo link do dobrej propagandy, co by tam umieścić.

Na razie parę filmików Larkena Rose'a, jeden krótki Amandy BillyRock o prawach i Stefan Molyneux emocjonalnie o głosowaniu. no polecam.!

www.youtube.com/user/libertarianskie

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ja zasubskrybowałem, daję plusy itd. W ogóle to fajne filmiki przetłumaczyłeś. Widać jakby coś ruszało z libertarianizmem.

Do góry Bottom