Timor Wschodni - bez broni palnej też można

• Thread starter Deleted member 4151
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 4151

Guest

Całkiem ciekawy film udowadniający, że da się nawzajem skutecznie odjebywać bez użycia broni palnej ;)

D

Deleted member 427

Guest
Oczywiście, że bez broni palnej można - przecież 95% historii ludzkości to odjebka bez użycia broni palnej.

Tak swoją drogą, mógłbyś coś więcej napisać o tym filmie - co w nim takiego interesującego? Co to za konflikt?

OP
OP
D

Deleted member 4151

Guest
No problem w tym że sam gówno wiem ;( Wiem że to trochę nieprzyzwoite nie wrzucić więcej informacji, postaram się trochę poczytać w tym temacie. Film wrzuciłem gdyż sam nie wiedziałem nawet o istnieniu takiego państwa a co dopiero o jakimś konflikcie. Ciekawe jest tam to, że samą bronią białą robią porządną rozjebke :)
EDIT:
No cóż albo nie umiem szukać albo każdy ma dupie Timor Wschodni ale jakieś popłuczyny się znalazły ;) http://www.wiadomosci24.pl/artykul/timor_wschodni_dlaczego_nikogo_nie_obchodzi_208392.html niestety dotyczy to raczej przeszłości tego państwa.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Czy oni tam bronią białą odjebują ludzi posiadających broń, czy tylko takich też z bronią białą albo i bez żadnej broni?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
oglądałem to już dawno temu kolejny odcinek z serii ganglands czy jakos tak, o polsce też było, timor wschodni był długo pod indonezyjską okupacją teraz jest pod kontrolą onz głównie australijczyków, timor za okupacji był rozpierdalany przez działania wojenne odjebki masowe i takie tam teroz jest już państwem, jest wysoko w rankingu failed state, istnieje se tam kultura gangów i tyle... co kraj to obyczaj... nic specjalnego

OP
OP
D

Deleted member 4151

Guest
timor wschodni był długo pod indonezyjską okupacją teraz jest pod kontrolą onz głównie australijczyków, timor za okupacji był rozpierdalany przez działania wojenne odjebki masowe i takie tam teroz jest już państwem, jest wysoko w rankingu failed state, istnieje se tam kultura gangów i tyle... co kraj to obyczaj... nic specjalnego
Niezwykłe może i nie ale ciekawe już tak. Film dla nas libertarian nie odkrywczy, ale warto podlinkować go lewusom uważającym, że gdzie broń palna tam śmierć, gdyż bardzo dobrze ukazuje w przystępnej dla nich formie, że bez i broni palnej można bez problemów się odjebywać.

D

Deleted member 427

Guest
gekon, masz rację, ten filmik to dobry materiał porównawczy. Poniżej na przykład dwóch białych idiotów twierdzi, że niczym nieskrępowany dostęp do broni palnej jest przyczyną permanentnej destabilizacji na półwyspie somalijskim. Ok, ale w takim razie przyczyną permanentnej destabilizacji w Timorze Wschodnim musi być niczym nieuregulowany rynek kamieni, maczug, bumerangów, proc, tasaków, noży kuchennych, strzałek i kijów.

Boomerang_006.jpg

OP
OP
D

Deleted member 4151

Guest
Wreszcie napisałem coś sensowego. Jestem z siebie dumny:cool: Mam tylko pytanie czy te obrazki wrzucasz gdzieś poza forum? Bo szkoda by się marnowały na naszym małym niszowym forum.

Do góry Bottom