THRIVE

D

Deleted member 427

Guest
ThriveMovie.jpg

Jest to najdziwniejszy film podejmujący tematykę NWO, jaki w życiu widziałem. Wyobraźcie sobie wszystkie filmy o Rządzie Światowym, UFO, bankierach, korporacjach, spiskach, 9/11, Iluminatach, piramidach, projektach Wenus etc upakowane do jednego, trwającego 130 minut filmu, a i tak nie otrzymacie obrazu całości.

Zaczyna się niepozornie - jak typowy dokument z discovery science - Einstein, symbol torusa, wypowiadają się kompetentni fizycy, w tym Nassim Haramein, mówię "ciekawe, ciekawe".

Potem narrator płynnie przechodzi z fizyki do archeologii.

Potem pojawia się wątek Tesli, wolnej energii, po raz pierwszy pada też nazwisko JP Morgana.

Potem UFO, kręgi na polach etc.

Potem narracja płynnie przechodzi do korporacji i bankierów. Wszystko, co znacie z Zeitgeista, Wizard of Oz, filmów Davida Icke'a, tutaj zostaje skumulowane. Nazwiska Rockefeller, Morgans, Rothschild , Warburg padają po kilkanaście razy. Dowiadujemy się, że oni kontrolują wszystko - jedzenie, zasoby wody, leki, finanse, wojsko, wszystko kurwa co do ostatniego kamyczka na Saharze.

Potem narrator pokazuje piramidę: na dole my, pracujący robotnicy, potem rząd, wojsko, policja, potem korporacje, potem banki, potem ponadnarodowe banki, potem Bank Światowy i Międzynarodowy Fundusz Walutowy, a potem All Seeing Eye.

Ostatnia partia filmu to największy zonk ever. Narrator mówi:

Istnieje prosta zasada, która pomoże nam zbliżyć się do ideału, zasada nieagresji. Nikt nie powinien inicjować agresji względem ciebie ani twojej własności. I ty także przestrzegasz tej zasady, za wyjątkiem samoobrony. Wierzę, że ta zasada jest prawdziwą północą w naszym moralnym kompasie i jest głównym nawigacyjnym spostrzeżeniem. To spostrzeżenie może nas kierować i chronić każdego, kto chciałby dobrowolnie stworzyć samowystarczalne systemy. To sposób życia, za którym mógłbym stanąć całym sercem i bez zastrzeżeń.

Bardzo na mnie wpłynęła praca austriackiego ekonomisty Ludwiga von Misesa, który rozwinął całą filozofię i system ekonomiczny bazując na etyce nieagresji. Motywowany, widząc spustoszenie komunizmem i faszyzmem w Europie, poświęcił swoje życie szukając sprawiedliwej drogi. Zrozumiał, że te systemy tak samo jak socjalizm, a nawet demokracja, błędnie przyjmują prawa kolektywne jako bardziej ważne niż prawa jednostki. Zawsze hołdowałem przekonaniu, że ludzkość będzie prosperować, gdy będziemy podążać za potrzebami grupy zamiast za potrzebami indywidualnymi, lecz gdy spojrzałem bliżej, ujrzałem, że to wcale nie działa w ten sposób.

To nie jest żart. Taka jest puenta tego filmu. Trailer:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OibqdwHyZxk[/video]

CmO2

New Member
34
0
O fajnie, widzę, że i libertarianie zaczynają dostrzegać spiskową część życia. To mi się podoba! Zresztą Alex Jones też jest libertarianinem...
Jeszcze nie oglądałem, większość (99% rzeczy pewnie znam o których mówią), ale na pewno zobaczę, bo wielu ludzi poleca...

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Jestem zaskoczony. Ci od spisków to z tego co widzę zazwyczaj techno-komuniści, eko-komuniści albo naziści (czy inaczej: technokraci, zieloni socjaliści i socjaliści narodowi).

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Ja byłem w chuj zaskoczony puentą. 99% tego typu twórczości kończy się przebieraniem moralniactwa w utylitarystyczne ciuszki, a tu nagle jaka miła odmiana. Oczywiście "Thrive" nie ustrzegł się baboli. Przez cały filmik przewijają się te same sfałszowane cytaty, który niby mieli wypowiedzieć banksterzy, te same fałszywki prezydentów etc. Wszystkie klony Davida Icke'a mogłyby kurwa choć raz zrobić porządny risercz i wygooglać, czy to, co cytują za innymi, było kiedykolwiek przez kogokolwiek powiedziane albo napisane. Kompletnie rozwalają przeskoki - od fizyki kwantowej do programu SETI i UFO, potem JP Morgan i Tesla, potem mega spisek bankierów, którzy władają wszystkimi korporacjami świata, potem gadki o pieniądzu (skopiowane z "Money as debt"), potem gadka o cyklach koniunkturalnych (w całości oparta na austriackiej teorii sztucznie pompowanych boomów), potem puenta o aksjomacie nieagresji i hołd dla Misesa.

Ogólnie nieźle poryty film :)

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
O, nawet teoria Świętej Geometrii się załapała!

Cóż, akurat w sferze ekonomii wiele teorii spiskowych zdaje się urzeczywistniać, na razie w formie planów i zapowiedzi (podatek światowy, delegalizacja gotówki). Co daje żyzną glebę dla dalszego rozwoju tych teorii.

Zresztą, jeśli ktoś nie wierzy w pierwotną siłę ludzkiej głupoty, absurd sytuacji finansowej na świecie chyba najłatwiej wytłumaczyć wszechpotężnym spiskiem. Co ciekawe, prorocy NWO są raczej skłonni założyć, że "byt warunkuje świadomość" i ludzkość żyje w zniewoleniu, bo lobby żydomasońskie usuwa witaminę B17 z płatków śniadaniowych, niż przyznać, że masy nie chcą żadnej efemerycznej wolności, a browara, kiełbasy i serialu w tv. Tłumaczą wszystko wszechwładzą superbanksterów w każdym aspekcie życia jednostki. To mi przypomina retorykę Sami Wiecie Kogo (usuńmy rządy burżuazji, a na świecie będzie pięknie!). Twórcom "Thrive" trzeba jednak przyznać, że końcówką filmu ładnie się odcięli od takich klimatów. Choć większość to niezły pierdolnik.

Dla mnie sprawa jest nieco prostsza. Rzadko odnotowywane w dziejach zdziczenie, plus ochlokracja parlamentarna jako ustrój większości "cywilizowanego" świata, (będącej przykrywka dla mniej lub bardziej zawoalowanego totalniactwa) i mamy ogromne pole do manipulacji.

Do góry Bottom